reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Mi ciąże potwierdziły tylko testy i brak miesiączki, nie robiłam bety ani nie byłam u lekarza, idę dopiero 2 stycznia. Myślicie, że powiedzieć czy poczekać? To moja pierwsza ciąża. Zauważyć to po mnie nie zauważą, ale jakoś trzeba wymyślić niemożność spożycia np. alkoholu :D a przecież domowi wiedzą, że na pewno antybiotyku nie biorę czy czegoś innego....
My mielismy mowic po pierwszym usg, ale brat mial urodziny i nie umialam wybrnac z sytuacji, gdzie wypytywali (bratowa nie odpuszczala) dlaczego ukochanego tatara nie jem :) tesciowej potem Tomek powiedzial, jego siostra nie wie o ciazy, on nie chce mowic, bo ona moze roznie zareagowac (mielismy z nia przeboje w ciazy z synkiem, dosc przykre) wiec czekamy az samo wyjdzie, zaczne rosnac to zauwazy, chyba, ze w Swieta bede umierac to sie zorientuje. Wie przyjaciolka i mamy siostra i jedna moja kolezanka i to wszystko.

A ja jestem ciekawa reakcji dzisiaj wszystkich [emoji177] lekko się stresuję.

Myslalam, że skoro mam dzien wolny od pracy dziś, to na spokojnie pospie a tu przed 7 pobudka i koniec. A potem od 19 bede śpiąca [emoji23][emoji23]

Oj, też mam niezłego stresa przed dzisiejsza rodzinną wigilią ;)
Podzielcie się później wrażeniami jak rodzina zareagowała na tą radosną nowinę ;)

My to chyba dziś nie powiemy, może jutro podczas obiadu... Wcześnie jakoś, u mnie to jest bodajże 5 tydzień dopiero, nie kracząc, ale kto wie co to będzie..

Ja chętnie bym powiedziala juz dzisiaj wszystkim ale z drugiej strony chcialabym mieć pewność że wszystko jest ok a wizytę serduszkowa mam 3.01 I sama nie wiem co robić. Może poczekam A sytuacja sama się rozwinie [emoji16]

My to chyba dziś nie powiemy, może jutro podczas obiadu... Wcześnie jakoś, u mnie to jest bodajże 5 tydzień dopiero, nie kracząc, ale kto wie co to będzie..
Ja uważam, że jeśli mamy bardzo bliskie relacje z najbliższą rodziną-rodzice, teście, rodzeństwo możemy powiedzieć od początku, w poprzedniej ciąży wiedzieli teściowie, szwagierka, w teściowej i szwagierce miałam takie wsparcie, że jestem im bardzo wdzięczna dostałam nawet prezent po wyjściu ze szpitala bransoletkę żeby w pewien sposób "wynagrodzić" mi cierpienie, teraz wie tylko teściowa, szwagierce chciałabym powiedzieć po kolejnej wizycie, modlę się żeby tym razem było dobrze! A reszcie rodziny po pierwszym trymestrze może :) ale to moje zdanie, każdy robi jak uważa [emoji4]

reklama
Do góry