reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieci

Lewek mój też tak śpi jak twoja, czasem pędzi w róg łóżeczka i potem zaczyna się płacz, bo mu ciasno :-p choć na szczęście już coraz rzadziej to się zdarza. Używacie ochraniaczy? Ja to się boję, żeby mi się nie zaplątał, zdjęłam na jeden dzień, ale wtedy co chwila się uderzał ( bo lubi szaleć w łóżeczku ), więc złożyłamz powrotem.

Dziewczyny używacie ochraniaczy w łóżeczkach?

Dzag zapomnij o świętym spokoju, jak zacznie siadać to b. go asekurować żeby nie wyrżnął, jak opanuje super siadanie to bedzie próbował wstać lub raczkować i znów spokoju nie będzie :-D

edit: oto jak sie konczy odwrocenie glowy na chwilke zeby napisac jeden post :rofl2:

Zobacz załącznik 541331

Ostatnia edycja:
reklama
cornelka uzywam, ostatnio zmianilam bo mielismy taki na wysokosc 30cm i to bylo za mało , wiec kupilam na allegro taki wysoki 45cm z podwojna gabką i wieloma wiązaniami zeby ciasno przylegał do łozeczka i to był strzał w dziesiątke :) Teraz moze się wiercic w lozeczku ile chce i jak chce :)

moje dziecko powiedziało:
"Mama" na usilne prośby M - 20.02.2013
"Daj" - chcąc dosięgnąć rękaw od szlafroka4 krotnie i "a kuku" przykrywając się owym rękawem - dzisiaj

Jestem w szoku:)

Asia, u nas takie wkładanie smoczka to najlepsza zabawa w chwilach włączania się marudy.
U nas, Maciej zaczął pupę do góry podnosić, przemieszcza się jak wąż i trochę unosi na rękach i nogach i chwieje. Jęykowo mamy mamama, babababa i różne inne bliżej nieokreślone dźwięki, ale łączy sylaby. No i nareszcie odkrył jak cudowny jest brat, może z nim leżeć na jego lóżku i podziwiać co on robi - cokolwiek to jest:-) A jak go niema to wyrywa się do jego pokoju, sprawdza i ma smutną minke. Chyba zauważa jego nieobecność:-) To my takie z innej beczki umiejętności

Milionka, co Ty mówisz!! :szok:
COrnelka, u nas te puzzle wyglądają tak samo od ponad miesiąca już. Wszystkie kawałki lądują w buzi i są namiętnie żute... Składane po 1o razy dziennie przez mamę :-p. A też mamy zestaw owoców i pojazdów :dry:.
Cornelka, chyba wykrakałaś te wyrżnięcia...:baffled: Właśnie dzisiaj Tymek miał swój pierwszy dzień obijania. Najpierw w łóżeczku huśtając się na czworakach przydzwonił w szczebelki i ryk (co akurat przypadkiem udało mi się nagrać :-p), a 15 minut później jakoś niefortunnie obrócił się z czworaków na plecy i z tej wysokości walnął głową o podłogę, bo akurat się mata skończyła. No i znowu ryk. OMG!!:szok:

Dżag też jestem w szoku wprawdzie to było jednorazowe ale i tak mega szok.
Mama powiedział jak byliśmy na scyntygrafi i M go zagadywał i prosił żeby powiedział mama a ten się skupił i poszło:)
A dzisiaj jak się z nim bawiłam u mamy na łóżku i obok leżał szlafrok który go bardzo interesuje bo jest czerwony i puchaty i jak oddalałam od niego to się przechylał i mówil DAJ:)i tak 4 razy więc to nie przypadek:) a potem się nim zakrył - odsłonił i powiedział KUKU:)ale my się z nim w to dużo bawimy i on uwielbia:) a daj to chyba od córci przyjaciołki która ma rok i 3 mies i często się widzimy i ta mała na okrągło daj i daj :)

milionka super! Moj dalej jak go proszę żeby powiedział "mama" to się spina robi się cały czerwony i zaczyna pierdzieć buzią ;-) nie mówi jeszcze nic, azdnego ba, gu, ta itp

reklama
Irisson, Dzag szkoda, ze te części takie małe, tak to bym go kładła na puzzle i miałby frajdę z rozwalania ich. A tak to się boję, ze połknie :-p

Dzag osz Ty, zamiast dziecko ratować to filmiki kręcisz niedobra :-D

Milionka gratulacje :-)

Ja od wczoraj uczę mówić "mama" ( po tym jak go tata zaczął uczyć "tata", a przecież "mama" musi być pierwsze ;-) ), ale tylko zaśmiewa się na głos i ani myśli powtarzać :-p

U nas już próby stawania w łóżeczku, łapie się za szczebelki, staje na kolankach i potem próbuje na stopki ale mu nie wychodzi i ląduje na szczebelkach :rofl2:

Do góry