reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieci

Agnes jak postepy Twojego synka w raczkowaniu? Bo kilka dni temu pisalas ze zaczal sie bujac na raczkach i kolankach w przod i w tyl. A wiem ze od tego etapu juz blisko do ruszenia w swiat. Tymek wlasnie dzisiaj nabyl ta umiejetnosc. Wczoraj usnal sam w lozeczku, przespal ciagiem 10 godzin bez pobudki i chyba cos mu sie w glowie poukladalo i od rana cwiczy bujanie. Chcialabym wiedziec za ile dni mniej wiecej ruszy do przodu:-)

reklama
ewa :szok: Aniela mistrz!!! Mania nie usiedzi sama ani minuty, buja nią na wszystkie strony zdrowo:-D

marcia Manita buja się na kolankach i prostych rączkach od miesiąca:-p

Ale! Ostatnio zaczęła robić daszki i podskakiwać na stópkach unosząc dupkę do góry i lądując na kolankach kilka cm bliżej rączek. Dzięki temu posuwa się wreszcie naprzód. Raczkowanie to to jeszcze nie jest, ale jakaś forma pośrednia po pełzaniu tyłem.

I zaczęła gadać co mnie bardzo cieszy. Jeszcze nie żadne ba-ba, ga-ga, ale bwww, bfff, blll. Po kilkumiesięcznym okresie milczenia super nawet takie warkoty usłyszeć:tak:

E, u nas bujanie od dłuuugiego czasu, a ani o centymetr się nie chce Robal przesunąć.

Za to gada ostro. MA MA MA jest na porządku dziennym :)

A u nas żadnego bujania nie ma. Zero raczkowania ani pełzania ale jeszcze mamy duuuuużo czasu Ola to typowy średniaczek wszystko robi o czasie tak jak piszą w podręcznikach

u nas to samo, nawet dupki nie podnosi, no ale siedzi pewnie, już nawet bez podpierania, do gadania innego niż ble ble i parskania, też nam daleko, ale świadomie trzyma mnie za szyję, bardzo to miłe :-)

reklama
Do góry