reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój i postępy naszych dzieci

A moja coreczka od kilku dni wydaje z siebie nowe dzwieki. Mowi auuu, łaaa, grrrr, hryyyy, młamaaa, buuuu I pokrzykuje jak jej sie cos podoba a do tego energicznie macha raczkami I nozkami. Probuje tez obracac sie , juz umie z boku na plecy I odwrotnie I z brzucha na plecy :-) Jestem Z niej dumna , moj kochany nerwusek

reklama
No to ja się znowu chwalę :laugh2:. Kolejny dzień i znowu coś nowego. Jak Bąbel siedzi i trzyma coś w łapkach i wypadnie mu to z rąk między nóżki to w skupieniu pochyla się i paluszkami kombinuje (jak kiedyś takie maszyny do wyciągania maskotek :-D), że podnosi to z powrotem i zadowolony do dzioba pakuje. Niby wcześniej już mu pojedyncze takie operacje wychodziły, ale teraz jest inaczej. Wiecie o co chodzi.. Widzicie, że Dzieć coś robi, ale nagle pewnego dnia robi to "inaczej", tak z pomyślunkiem. No i teraz już cała operacja, od A do Z: chwycenie podanego mu gryzaka w rączki, pakowanie do dzioba, puszczenie gryzaczka, podniesienie gryzaczka i do dzioba :-D.
Ale sam kulać się dalej nie za bardzo chce...
kakakarolina, Tymek przoduje bo najstarszy. Ale i tak robi dużo rzeczy wolniej niż teoretycznie powinien. Pewnie przez to że troszkę wcześniej urodzony... Ale jak czytałam Twojego posta to się wzruszyłam :zawstydzona/y:. Dzięki. Pewnie tak szybko jeszcze nie ruszy, ale dzisiaj przez przypadek wyszła mu pozycja do raczkowania :-D. Bo Chłopak śpi na brzuszku i często ma nóżki podkulone pod brzuszek. No i tak się też dzisiaj obudził i nóg nie wyprostował, tylko od razu się podniósł na rękach. No i wyglądał jakby serio zaraz miał ruszyć :-D. Ale to przez przypadek wyszło. Z drugiej strony... od przypadku do przypadku i zorientuje się, że tak się da zrobić coś nowego...

Ostatnia edycja:
dzag na obroty jeszcze czas te co teraz dzieciaki robią to najczęściej przypadkowe wynikające z napięcia mięśni a nie koleracji mózg-ciało są. Dokładnie pamiętam pierwszy obrot maksa miał 5 miesięcy i jak zaczął pod ścianą w salonie tak skończył pod szafką w kuchni. Tak się poruszał przez kilka dni non stop właściwie nie leżał już a potem po tygodniu już pełzał. Dodatkowo robił to mega wczesnie bo jego kuzynka tez z października kula się 3 miesiące pozniej. Także luzik tymek ma na to mnostwo czasu.

dzag gratki dla Tymka!Nasz przodownik dzielny! :-D
Mania od kilku dni zaczęła z rozmysłem używać gryzaków:cool2:
Poza tym rozszerzyła słownictwo o blw, ble, blu, ejo, uju itp.:-) Uwielbiam jej słuchać!

a Wiki dziś we mnie rzucił smoczkiem :szok: wyjął go z paszczy, machał nim, machał i puścił a smoczek przeleciał całą kuchnię i trafił w mój.. tyłek :szok::szok::-D

a mój Tymek wczoraj prawie przyprawił mnie o zawał. Zostawilam go na macie w salonie, poszłam gotować obiad do kuchni obok (salon jest otwarty na kuchnie) i patrze za 5min ajego nie ma:szok: znalazłam go... pod stolikiem w salonie. Myślałam że sie jakoś tam przeturlikał chociaż jeszcze nie obraca się za dobrze, no bo jak inaczej? Więc go wzięłam, położyłam z powrtoem na macie, patrze a ten się zwija jak jakiś pędrak i do tyłu pełznie. Zrobiłam fotę jak to wygląda mniej więcej. Kurde już trzeba będzie uważać powoli

reklama
Gosha ale Ci Tymek kawał zrobił :-p Nieźle..

Leoś też się przemieszcza, ale na razie tak daleko nie "zaszedł". I bardziej tak jakby odbija się na kolankach i leci do przodu, choć tak jak u Martyny nie wie co z rączkami zrobić :-D

Do góry