A moja coreczka od kilku dni wydaje z siebie nowe dzwieki. Mowi auuu, łaaa, grrrr, hryyyy, młamaaa, buuuu I pokrzykuje jak jej sie cos podoba a do tego energicznie macha raczkami I nozkami. Probuje tez obracac sie , juz umie z boku na plecy I odwrotnie I z brzucha na plecy :-) Jestem Z niej dumna , moj kochany nerwusek
reklama
No to ja się znowu chwalę . Kolejny dzień i znowu coś nowego. Jak Bąbel siedzi i trzyma coś w łapkach i wypadnie mu to z rąk między nóżki to w skupieniu pochyla się i paluszkami kombinuje (jak kiedyś takie maszyny do wyciągania maskotek ), że podnosi to z powrotem i zadowolony do dzioba pakuje. Niby wcześniej już mu pojedyncze takie operacje wychodziły, ale teraz jest inaczej. Wiecie o co chodzi.. Widzicie, że Dzieć coś robi, ale nagle pewnego dnia robi to "inaczej", tak z pomyślunkiem. No i teraz już cała operacja, od A do Z: chwycenie podanego mu gryzaka w rączki, pakowanie do dzioba, puszczenie gryzaczka, podniesienie gryzaczka i do dzioba .
Ale sam kulać się dalej nie za bardzo chce...
kakakarolina, Tymek przoduje bo najstarszy. Ale i tak robi dużo rzeczy wolniej niż teoretycznie powinien. Pewnie przez to że troszkę wcześniej urodzony... Ale jak czytałam Twojego posta to się wzruszyłam . Dzięki. Pewnie tak szybko jeszcze nie ruszy, ale dzisiaj przez przypadek wyszła mu pozycja do raczkowania . Bo Chłopak śpi na brzuszku i często ma nóżki podkulone pod brzuszek. No i tak się też dzisiaj obudził i nóg nie wyprostował, tylko od razu się podniósł na rękach. No i wyglądał jakby serio zaraz miał ruszyć . Ale to przez przypadek wyszło. Z drugiej strony... od przypadku do przypadku i zorientuje się, że tak się da zrobić coś nowego...
Ale sam kulać się dalej nie za bardzo chce...
kakakarolina, Tymek przoduje bo najstarszy. Ale i tak robi dużo rzeczy wolniej niż teoretycznie powinien. Pewnie przez to że troszkę wcześniej urodzony... Ale jak czytałam Twojego posta to się wzruszyłam . Dzięki. Pewnie tak szybko jeszcze nie ruszy, ale dzisiaj przez przypadek wyszła mu pozycja do raczkowania . Bo Chłopak śpi na brzuszku i często ma nóżki podkulone pod brzuszek. No i tak się też dzisiaj obudził i nóg nie wyprostował, tylko od razu się podniósł na rękach. No i wyglądał jakby serio zaraz miał ruszyć . Ale to przez przypadek wyszło. Z drugiej strony... od przypadku do przypadku i zorientuje się, że tak się da zrobić coś nowego...
Ostatnia edycja:
kakakarolina
Fanka BB :)
dzag na obroty jeszcze czas te co teraz dzieciaki robią to najczęściej przypadkowe wynikające z napięcia mięśni a nie koleracji mózg-ciało są. Dokładnie pamiętam pierwszy obrot maksa miał 5 miesięcy i jak zaczął pod ścianą w salonie tak skończył pod szafką w kuchni. Tak się poruszał przez kilka dni non stop właściwie nie leżał już a potem po tygodniu już pełzał. Dodatkowo robił to mega wczesnie bo jego kuzynka tez z października kula się 3 miesiące pozniej. Także luzik tymek ma na to mnostwo czasu.
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
a Wiki dziś we mnie rzucił smoczkiem wyjął go z paszczy, machał nim, machał i puścił a smoczek przeleciał całą kuchnię i trafił w mój.. tyłek
gosha_88
a mój Tymek wczoraj prawie przyprawił mnie o zawał. Zostawilam go na macie w salonie, poszłam gotować obiad do kuchni obok (salon jest otwarty na kuchnie) i patrze za 5min ajego nie ma znalazłam go... pod stolikiem w salonie. Myślałam że sie jakoś tam przeturlikał chociaż jeszcze nie obraca się za dobrze, no bo jak inaczej? Więc go wzięłam, położyłam z powrtoem na macie, patrze a ten się zwija jak jakiś pędrak i do tyłu pełznie. Zrobiłam fotę jak to wygląda mniej więcej. Kurde już trzeba będzie uważać powoli
martynaxyxymartyna
Moja Nelka też tak robi Z tym ze bardziej odpycha sie nogami a nie wie co zrekami zrobic
kakakarolina
Gosha hahahaha znam tą technikę ale od Maksa olka jeszcze z maty nie zlazła
reklama