reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieci

U nas dziś święto - Leoś POSZEDŁ w siną dal ;-):rofl2:
M. siedział z nim na podłodze i się bawili a Leonuś nagle stanął podtrzymując się jego nogi, puścił się i zrobił w jego kierunku 4 kroczki :-):-):-) <dumna>

p.s. dopiero doczytałam - Asia, Malinka gratuluje dzieciaczkom pierwszych kroczków :-)

Gosha no mój wcześniej też jakieś pojedyncze kroczki robił ale po chwili schodził na kolanka, ale to z jednej strony dobrze być takim ostrożnym :-p

Aasi u nas chyba też skok, od paru dni praktycznie nie śpimy, pobudki co pół godziny, jęczy, stęka :eek: ale też idą górne trójki, więc to pewnie wszystko nam się skumulowało :shocked2:

Ostatnia edycja:
reklama
Cornelka gratulacje!!!! Te pierwsze kroki zawsze robią wrażenie niesamowite. A Marcel 4 kroki i ani jeden więcej, pewnie wszyscy będą już biegać a on nadal 4 kroki :-D

Gratulacje dla kolejnych odwaznych dzieciaczkow :-) Jak ten czas szybko leci!!!!

Tymek dolacza do puszczalskich. A raczej do samodzielnie stojacych bo on sie od dwoch dni podnosi podpierajac sie np mniej jak sobie leze i staje na nogi i niczego sie nie trzyma. Na razie sporadycznie mu sie to zdarza ale jakis postep jest. Moze cos sie wiecej ruszy po skoku bo wedle schematu jestesmy w trakcie.

Gratulację dla Chodzących ! :-)

moja jednak całkiem kumata, jak śpiewamy z Laurką piosenki, to śpiewa z nami "lalalala", jak Lulka tańczy, to ta robi to co ona, dosłownie bosko to wygląda :tak:

milionka u nas też :)) Zresztą kupa nieprzydatnych umiejętności się pojawia. typu pierdzenie do rączki, granie na trójkącie, plucie za siebie itp. My mamy niedościgniony wzór do naśladowania nie wiele mądrzejszy od małpki :baffled:

Ostatnia edycja:
Jeeeeeeeeeej dopiero co chwaliłyśmy się pierwszymi uśmieszkami maluchów,a tu już coraz więcej dzieciaków robi pierwsze kroczki:)
U nas wczoraj mały się odważył i przeszedł od ławy do kanapy, niby 3 kroczki,ale cieszyłam się jak dziecko:), taki samodzielny się robi...
Ani się obejrzymy jak maluchy pójdą grać w piłkę z kolegami ,a dziewczynki bawić się lalkami z koleżankami(w wyjątkowych przypadkach na odwrót:-D)

A i jeszcze mały zaczął dzielić się jedzeniem np.je flipsa, mówie daj mame troszkę to wyciąga rączkę ,daje ugryźć,uśmiecha się za dziękuje i je dalej, urocze;)

reklama
U nas postęp z 4 kroków zrobiło się aż 6 w tak zawrotnym tempie do 18 może sam wyruszy w świat hehehe i podobnie jak u Ciebie Kakakarolina Młody uczy się od mistrza tzn mistrzyni a że system się doskonali to aż starch się bać co będzie dalej jak on już teraz takie cuda robi a Laura oczywiście go podpuszcza.

Do góry