reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieci

reklama
Asia jak będzie mieć 2 lata i nie będzie Ci klecić niczego, to się możesz martwić, teraz odpuść sobie zamartwianie ;-)

u mnie Nina łączy nieświadomie bababa, tiataiatai, maaaaa jest jak trza iść spać, ale za to po swojemu jest wygadana na maksa, jak się kłóci z Laurą, aż ręką bije w podłogę i krzyczy:-p

za to poszła ładnie w motorykę, wstaje sama, siada sama, raczkuje, z fotelika robi sobie pchacz i chodzi :-)

mojej kolezanki corka w sierpniu skonczy 3 lata i mowi duzo mniej niz moj Julek. Kolezanka byla u specjalisty z tym i kazal przyjsc jak skonczy 3 lata i sie nie poprawi. Powiedzial ze dzieciom trzeba czasem troche czasu na mowe. No i generalnie dzieci dziela sie na takie z mowa czynna (wczesnie i duzo) i z mowa bierna (pozno).

irisson jak ja chyba nie. Raczej jak M. Jemu i Maksowi się gęby nie zamykają ja to przy nich milczek jestem no i się nie denerwuję i zawsze mowię spokojnie ;-)

3 latki nie mówiące to nei żaden ewenement dużo dzieci dopiero wtedy zaczyna gadać. My to jeszcze mamy dużo czasu (i całe szczęście)

Maks dziś całą drogę złorzeczył Oli: pojdziesz do szpitala, pokroją Cię i opisywal jej w najdrobniejszych szczegółach, wymyślał tez inne przykłady tortur a ta całą drogę rżała. Jak dojdzie jej głos to mam szansę oszaleć

Ja nie wiem, czy to przez to, że spędzałam przez ostatnie 4 dni z Tymkiem 24 godziny na dobę, czy po prostu ma etap wielkich osiągnięć, ale znowu kolejną nowość zauważyłam. W końcu chwycił wąchanie kwiatków :). Pewnie niewiele wywącha ;), ale wie jak się to robi:
IMG_0972.jpg
IMG_0995.jpg
. Oczywiście zaraz potem pakuje je do buzi :/. Dzisiaj zeżarł kilka stokrotek i listków. No i przytula się. Tak cudnie. Tak już obejmuje za szyję albo za ramiona i mocno się przytula. Albo wieczorem jak przed snem oglądamy bajkę to siedzi a w pewnym momencie kładzie głowę na moim ramieniu lub piersi, rękę przełoży przez mój brzuch i tak się przytulas klei. Ło jeju :). No w ogóle, chyba wszystko już potrafi :D :D :D.
kakakarolina pisze:
wymyślał tez inne przykłady tortur a ta całą drogę rżała
:D :D :D :))))) Padłam :).

heh Dzag super zdjęcia :-)

Nina właśnie sama obeszła całą ławę wokół, całkiem zgrabnie jej poszło, obstawiamy kiedy sama zacznie chodzić, mama mówi, że wcześniej niż na rok, zobaczymy :tak:

któreś już chodzi?

reklama
o właśnie się zastanawiałam gdzie widziałam tymka który robi miny jak Dzag no nie wyprzecie się siebie ;-)

Irisson ja obstawiałam na 10mcy myślałam, że wcześniej niż Maks ale ona jest taka leniwa. Potrafi, może ale nie widzi potrzeby.
Już od dawna obchodzi pokój dookoła i nic z tego nie wynika.
Dziś stała samodzielnie już właściwie non stop i tylko te ręce zombi wyciagnięte do przodu mamo ratuj :rofl2: ale zgrabnie bez trzymania kuca czyli da się tylko się nie chce :-p

Ja to się teraz strasznie cieszę że jestem z nią w domu. Mam z niej taka polewę. Dziś np wsadzała sobie jajko niespodziankę do gęby stawała przy mnie i czekała zebym wyciągnęła. Ja wyciągam to jajko robi takie śmieszne pok a ta rży i wkłada od nowa i stoi takie zaśpikowane, zaślinione dziecię i pół godziny rży z korka w dziubie :-D i każe matce wyciągać

Do tego teraz wszystko przynosi. Maks to namiętnie wykorzystuje ale franca dokładnie wie o co się ją poprosi :tak:

takie to już kumate, można zagadać jak się rozryczy, potłumaczyć no przesłodkie

Do góry