reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Feli moja jest na Bebiko hr i pierś i robi kupkę raz dziennie... Phel co do wysypek wyglądają na uczuleniowe... a na kolki mam Bobotik niby jest od 28 dnia ale Pani w aptece powiedziała, że w wyjątkowych sytuacjach połowę dawki czyli 4 kropelki... a tak to podaję herbatkę z koperku i działa;-)

Właśnie nie wiem jak to jest z tym pepti bo u nas musiała być recepta (jeszcze późnym latem '12), nawet na 100%, natomiast koleżanka mi przywiozła chyba z okolic Krakowa 6 puszek bo tam na 100% recepta nie potrzebna:confused:

Phelania ale to, że lekarka nie da Ci skierowania do alergologa? to co to kurde za lekarka... a nie możesz do innego iść? albo jakby się okazało, ze na pepti u Was tez potrzebna recepta to nie da Ci jej?

ooo wiem! przypomniało mi się, jakby recepta była potrzebna a nie miałabyś jak jej zdobyć to widziałam Pepti na allegro...

Ostatnia edycja:
A ja zauważyłam, że moja córeczka ma uczulenie na krem przeciw odparzeniom NIVEi. Pojawiły się jej pojedyncze krostki w miejscu, gdzie smarowałam kremem. Muszę poszukać czegoś lepszego. Chyba oillan kupię.

U Lenki zaczęły wychodzić krostki na buzi . Myślałam ze to potowki i przebywam jej buzke woda przegotowana ale jedne znikną a następne wychodzą :baffled: Juz zaczęłam myśleć ze to moze tradzik:crazy: kurcze nie wiem,ale nie podoba mi sie to:/

Iza u nas młody właśnie dostał tych krostek w podobnym "wieku", jakoś tak zaraz po skończeniu 3 tygodnia. Przez pierwsze dni nic nie robiłam ale z każdym dniem było coraz to gorzej, więc zaczęłam przemywać 2x dziennie nadmanganianem potasu i smarowałam kremem balneum i dzisiaj ma ich już znacznie mniej- pojedyncze sztuki.
U nas ten trądzik to takie krosteczki czerwone, niektóre z białymi czubkami, które nasilały się jak młody płakał albo było mu gorąco. I natężenie tych krostek wędrowało, bo mniejsze ilości regularnie pokrywały twarz... najpierw najwiecej było ich między brwiami, później na czole, potem czerwona była broda, później policzki i na końcu głowka-na czubku pod włoskami.

dominiczka- ogólnie nasza pediatra jest ok ale zeby od niej wyciagnac skierowanie istna tragedia.U nas tez byly krostki z bialymi czubkami i przerodzily sie wlasnie w taka kaszke jak na zdjeciu:/

Smile- za bardzo nie chce sie bawic z próbowaniem mlek juz przetestowalam Hippa Biocombiotic mlodemu brzuszek bolal teraz jestesmy na Gerber 1 i jest ok ale te krochy i to tylko na polikach i brodzie...Alanowi nie pomogł Bebilon pepti gdy mial skaze tylko Nutramigen obawiam sie ze bedzie mial to samo co brat:/mamy szczepienie 28 maja jesli krostki nie zejda bede z pediatra rozmawiac...moze wyblalagam to skierowanie:blink:tym bardziej ma rzadkie kupki i robi je 2 x dziennie...

Smile my stosowaliśmy Windi przy Krzysiu, pomagał mu. Mała odpukać sama daje radę.
Julcia ma też twarz jakby w krostkach, nasilających się od ciepła. Pytałam pediatrę i nie potrafiła powiedzieć co to. Jedynie mówiła, że na pewno nie jest to alergia.

reklama
Phelania u mnie córka miała własnie taka kaszke tylko na polikach i okazało sie to skaza. Koniecznie udaj sie do lekarza bo szkoda zeby mały sie meczył...mam nadzieje, ze nie bedzie problemów.

ooo i pytanie do dziewczyn z wawy i okolic poszukuje dobrego ortopedy dla starszej, jak znacie to prosze o info ;-)

Do góry