reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

reklama
tak ma być ma peknąc i sie zagoić....u nas wyglądało to tak, i to jak już pękło...

Załączniki

• IMAG0730.jpg
    IMAG0730.jpg
    12,5 KB · Wyświetleń: 47
hej dziewczyny, jak kładziecie spać maluszki - można kłaść na plecach cały czas? Chodzi mi o zniekształcenie sie główki. Mój synek śpi ciągle na bokach - tak go kładę, ale ostatnio notorycznie wypływa mu siku bokiem, jest mokry i szybciej się przez to budzi, a wczoraj położyłam go pierwszy raz spać na plecach i przespał tak aż 7h i obudził się suchy, ale boję się co będzie z główką?

u nas głównie spi na plecach, tylko zwracam uwagę żeby główkę raz miał na jednym a raz na drugim boku i trzeba tez czasami zeby miał na prosto, przez dzien staram się go układać na brzuszku żeby kręgosłup mu odpoczął, ale wtedy go pilnuje zeby się nie przydusił i tak samo zeby raz miał glowe z jednej a raz z drugiej strony.

My kładziemy naszego na boku, ale on już potrafi przewracać się na plecy, więc nie ma mocnych:-D. Ułożenie główki kontroluję w ciągu dnia, w nocy daję mu swobodę.

U nas Lenka za dnia spi trochę na brzuszku,na lewym prawym boczku i na plecach. Sama sie tez juz przetacza a ja tylko dopatruje jej . Jak jest po jedzonku to pilnuje żeby była na boczku. W nocy podkładam jej poduszkę raz na tym boku raz na tamtym bo nie ma możliwości kontroli:dry:

Franek spi na brzuchu. Antek tez tak spal. Na poczatku sie balam, ale odkad mi powiedzieli w szpitalu, ze lezac na brzuchu organizm sie najbardziej dotlenia to tym bardziej go tak klade.

reklama
Do góry