reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

magda1977 - nas wysypalo na brodzie i samych policzkach robi sie "tarka":szok:polozna tez powiedziala ze to tradzik:dry:to samo bylo z Alutkiem wszystkie mowily ze to tradzik dopiero jak sie pojawila krew w kupie i hemglobina zaczela ostro spadac to okazalo sie u Alanka ze ostra skaza bialkowa i odrazu Nutramigen wiec taki lekarzom ja kompletnie nie ufam:/chyba czeka nas prywatnie alergolog bo mi nie da skierowania od tak:blink:znowu bedzie gadala ze podbijam jej kompetenecje to samo bylo ze starszym:nerd:Poczekam jeszcze troche i zobaczymy ale tego jest wiecej i sie robia strupki takie...

reklama
Ja z innej beczki. Chcialam kupic cos na kolki w aptece. Zapytalam pania o cos dobrego, a ta mi zaproponowala WINDI - kateter raktalny :szok:. Kupilam :sorry2:.
Dzisiaj cuda uzylam, bo sie maly zanosil juz dobre 5 minut piskliwym placzem i robil sie siny. Wklada sie taka a'la rurke w tyleczek i gazy odchodza. Podobnie jak to pielegniarki robia w szpitalu tylko rudka z apteki jest kruciutka i ma zaokraglony koniec.
Z Franka powietrze schodzilo dobra minute... bidak sie meczy bardzo. Pozniej pierwszy raz odkad jest w domu lezal sobie spokojnie i nic go nie meczylo. Teraz spi i puszcza male baczki bez placzu. Chyba dobrze. Wczesniej baczka towarzyszyl placz przed i po puszczeniu.

Mam juz czwarte dziecko i pierwszy raz słysze o czymś takim:cool2: ale najwazniejsze ze to działa na Frania
My mamy spokój z kolkami wiec nie musze sie narazie martwić.

Phel, zawsze możesz podjechać do dr Oli Kosmędy, ona robiła specjalizacje z alergologii tylko teraz pracuje jako pediatra w Warszawie, serio serio polecam...Jest dokładna i rzetelna, pójdziesz z katarkiem a oglądnie dziecko od stóp do głów łącznie z siusiaczkiem...u 3 letniej córki mojej koleżanki zwróciła uwagę na sklejone wargi sromowe, czego przez 3 lata inni lekarze nie widzieli o_O

Smile dzięki za podpowiedź...unas bączki raczej idą,,, czasem aż dudni, gorzej z kupkami, wczoraj znowu nie było, i nacieszyłam się 3 dni, ja nie jem juz nic z mlekiem, więc to nie od białka krowiego. Mleko mamy HA z białkiem hydrolizowanym...już nie wiem, co robić, ąz mnie kusi kupić bebilon pepti albo nutramigen

Ostatnia edycja:
Fel rozumiem doskonale Twój problem z kupą, ja zmieniłam na bebilon comfort od dwóch dni jest regularnie kupa i oby tak zostało, bo miałam meksyk w domu ciągły płacz i ugniatanie się. Z bąkami nie mamy problemu. Na lepsze trawienie dopajam małego herbatkami, i wtedy wypróżnianie idzie dużo łatwiej. Podstawa to dużo płynów;-)

Dziewczyny
a jak miejsce po szczepieniu na raczce ?? u nas wygląda jak wrzód :-( wiem, ze mam z tym nic nie robic, ale jak patrze to mysle ze go to boli, i jeszcze zbieglo sie z tymi kupkami :-( zielonymi....

Fel u nas jest strupek lekko zaczerwieniony dookoła. zawsze jak jesteśmy u p. doktor to sprawdza i wygląda na to że jest ok... i ja też czasem nacisnę i mała ani drgnie więc raczej nie boli... jak masz wątpliwości pójdź do lekarza...

Dziewczyny wrzóce Marcelka niby tradzik co o tym sadzicie? kasz1.jpgkasz2.jpgkasz3.jpg

Załączniki

• kasz1.jpg
    kasz1.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 57
  • kasz2.jpg
    kasz2.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 51
  • kasz3.jpg
    kasz3.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Phelania to u nas tradzik wyglada tak jak na zdjeciu (juz podleczony), a to u Was to mi przypomina policzki mojej Zosi jak miała miesiac, okazała sie to skaza białkowa

Załączniki

• P5090557.jpg
    P5090557.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 60
  • P5090561.jpg
    P5090561.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 69
Do góry