reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

reklama
koleżanka używam mydła z Oilum czy coś takiego, jest tańsze niż oilatum,ale dużo droższe niż bambino;) no ale antyalergiczne niby

jest jakieś mydło w kostce dla maluszków?? oprócz Bambino? na Bambino obie córki uczulone, starsza miała krostki młodsza wyje w kąpieli więc pewnie szczypie. myje szarym mydłem ale chce wprowadzić "zwykłe" mydło byłam ostatnio w tesco to było właśnie Bambibo lub tescowe kupiłam Bambino myśląc że to jednak firma od lat ale niestety jest złe są inne??

my używamy mydła IWOSTIN raz w tygodniu

Byłam u pediatry.

Powedziała, że prawdopodobnie to jest od Johnsona-powinno się stostowac u starszych dzieci. Ale, nie wyklucza że mogło to byc po zjedzeniu : pomidora, orzechów, truskawek i czekolady (skąd wiedziała że ostatnio to jadłam:-D) w sumie jest też dermatologiem ;-)

Mały dostał to picie wapno przez 5 dni, jakąś maśc na te krostki na nogach (bo są czerwone i szorstkie) zaleciła balsam bardzo nawilzający CETAPHIL i dała mi próbkę OLIATUM SOFT emulsja do kąpieli bezzapachowa.

Zobaczymy, mam nadzieję że szybko zniknie i znowu bezdie miał gładziutkie ciałko :-)

laski, ja chcialam sie z wami podzielic moim rewolucyjnym odkryciem. ostatnio malemu zrobilo sie okropne odparzenie na pupie, glownie wokol jaderek, az prawie do krwi. (kurka, nie zauwazylam, ze sie sfajdal i nosilam w chuscie 3 godziny w tej nieszczesnej ikei!) smarowanie sudocremem nic nie dalo przez 2 dni, bepanthen to samo. mowie sobie, no nic, w koncu przejdzie, i smarowalam ciagle tym sudocremem. az raz go zabralam ze soba, bo caly dzien poza domem, i zapomnialam zabrac z auta! i musialam posmarowac czyms leczniczym, a nie zwyklym kremem. i wpadlam na pomysl, zeby uzyc LANSINOHU - morgaine ;-) uzylam moze raz do brodawek i caly mam jeszcze. i wiecie co? nastepnego dnia praktycznie sladu nie bylo! a odparzenie naprawde konkret bylo.
takze polecam ;-) w razie w ;-)

oj ja to chyba dziś naprawdę padła ryba jestem... zrozumiałam, że aenye dziecko w aucie zostawiła...:nerd:
ale że bepanthen nie podziałał, tom zdziwiona! u nas to number one przy wielu dolegliwościach;

miki, jest jeszcze oilatum plus dla alergików, my go stosujemy (lekarz polecil zamiast softa).

reklama
Dzięki;-) Wczoraj wypróbowałam próbkę Olilatum Soft i chyba będę musiała zakupic.
Próbkę J&J do kapieli zużyłam, dostałam też balsam ale chyba ja będę sie nim smarowac.

Do góry