reklama
madziarkas
Fanka BB :)
jest jakieś mydło w kostce dla maluszków?? oprócz Bambino? na Bambino obie córki uczulone, starsza miała krostki młodsza wyje w kąpieli więc pewnie szczypie. myje szarym mydłem ale chce wprowadzić "zwykłe" mydło byłam ostatnio w tesco to było właśnie Bambibo lub tescowe kupiłam Bambino myśląc że to jednak firma od lat ale niestety jest złe są inne??
my używamy mydła IWOSTIN raz w tygodniu
Byłam u pediatry.
Powedziała, że prawdopodobnie to jest od Johnsona-powinno się stostowac u starszych dzieci. Ale, nie wyklucza że mogło to byc po zjedzeniu : pomidora, orzechów, truskawek i czekolady (skąd wiedziała że ostatnio to jadłam) w sumie jest też dermatologiem ;-)
Mały dostał to picie wapno przez 5 dni, jakąś maśc na te krostki na nogach (bo są czerwone i szorstkie) zaleciła balsam bardzo nawilzający CETAPHIL i dała mi próbkę OLIATUM SOFT emulsja do kąpieli bezzapachowa.
Zobaczymy, mam nadzieję że szybko zniknie i znowu bezdie miał gładziutkie ciałko :-)
Powedziała, że prawdopodobnie to jest od Johnsona-powinno się stostowac u starszych dzieci. Ale, nie wyklucza że mogło to byc po zjedzeniu : pomidora, orzechów, truskawek i czekolady (skąd wiedziała że ostatnio to jadłam) w sumie jest też dermatologiem ;-)
Mały dostał to picie wapno przez 5 dni, jakąś maśc na te krostki na nogach (bo są czerwone i szorstkie) zaleciła balsam bardzo nawilzający CETAPHIL i dała mi próbkę OLIATUM SOFT emulsja do kąpieli bezzapachowa.
Zobaczymy, mam nadzieję że szybko zniknie i znowu bezdie miał gładziutkie ciałko :-)
My używamy do kąpieli mydełka z mustelii, ciałko po nim jest naprawdę gładziutkie bez pryszczyków a i stosowanie balsamów jest zbędne. Polecam. W aptekach są czasem zestawy 2 szt po 500ml za ok 75zł. Starcza naprawdę na długo. Ja nawet nie zużyłam pól butelki a używamy codziennie.
MUSTELA bebe Żel do mycia ciała i głowy 2 x 500ml (1664708800) - Aukcje internetowe Allegro
MUSTELA bebe Żel do mycia ciała i głowy 2 x 500ml (1664708800) - Aukcje internetowe Allegro
..aenye
Mama grudniowa'06
laski, ja chcialam sie z wami podzielic moim rewolucyjnym odkryciem. ostatnio malemu zrobilo sie okropne odparzenie na pupie, glownie wokol jaderek, az prawie do krwi. (kurka, nie zauwazylam, ze sie sfajdal i nosilam w chuscie 3 godziny w tej nieszczesnej ikei!) smarowanie sudocremem nic nie dalo przez 2 dni, bepanthen to samo. mowie sobie, no nic, w koncu przejdzie, i smarowalam ciagle tym sudocremem. az raz go zabralam ze soba, bo caly dzien poza domem, i zapomnialam zabrac z auta! i musialam posmarowac czyms leczniczym, a nie zwyklym kremem. i wpadlam na pomysl, zeby uzyc LANSINOHU - morgaine ;-) uzylam moze raz do brodawek i caly mam jeszcze. i wiecie co? nastepnego dnia praktycznie sladu nie bylo! a odparzenie naprawde konkret bylo.
takze polecam ;-) w razie w ;-)
takze polecam ;-) w razie w ;-)
andariel
mama super dwójki :]
oj ja to chyba dziś naprawdę padła ryba jestem... zrozumiałam, że aenye dziecko w aucie zostawiła...
ale że bepanthen nie podziałał, tom zdziwiona! u nas to number one przy wielu dolegliwościach;
ale że bepanthen nie podziałał, tom zdziwiona! u nas to number one przy wielu dolegliwościach;
reklama
Podziel się: