reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

W sobotę miałam betę 250 a progesteron 55,7 ale jestem na luteinie.
Podobno przy cp jest słaby progesteron ale jak go biorę to nie wiem czy by progesteron to wskazał.
Wiem że takie straszenie jest słabe. Zwłaszcza od osób które nie mają pojęcia że jest się w trakcie starań. Mój gin przyjmuje we wtorki i w piątki (chyba że od nowego roku coś się zmieniło). W 2023 przyjmował mnie praktycznie co tydzień bo "coś" mu nie pasowało w wyglądzie USG i się nie pomylił bo ciążę straciłam. Teraz mam nadzieję na pozytywne zakończenie. Wtedy mi TSH wystrzeliło do góry i kazał zbadać jak tylko zajdę w ciążę, żeby jak najszybciej korygować jeśli jest za wysokie. Najgorzej że naprawdę nie czuję się ciążowo. Ale może po prostu moja głowa tego nie dopuszcza bo się boję powtórki.
Spokojnie ja wiem, że człowiek się stresuje i już sobie wkręca najgorsze, ale trzeba być dobrej myśli, tym bardziej, że progesteron masz na prawdę ładny, nawet biorąc leki i w ogóle nie wskazuje to na cp ;)

reklama
Czy wam też tak brzuch wywaliło? Jedno, że mam wzdęcia (poprzednim razem też tak od początku miałam), a drugie, że mam mały odstęp między ciążami, to może te mięśnie są jeszcze słabe, ale ja mam brzuch już jak w 5 miesiącu :o

Ja teraz to już sama nie wiem czego się boje czy cp czy tego że beta zaczęła spadać i nic z tego nie będzie 🤦człowiek się nakręca a o tak przecież nic nie może więcej zrobić 😔

Czy wam też tak brzuch wywaliło? Jedno, że mam wzdęcia (poprzednim razem też tak od początku miałam), a drugie, że mam mały odstęp między ciążami, to może te mięśnie są jeszcze słabe, ale ja mam brzuch już jak w 5 miesiącu :o
Nie, u mnie nic nie widać 😅 ale mam młodszą ciążę 🙂 mam nadzieję że szybko widać nie będzie 😅

Ja teraz to już sama nie wiem czego się boje czy cp czy tego że beta zaczęła spadać i nic z tego nie będzie 🤦człowiek się nakręca a o tak przecież nic nie może więcej zrobić 😔
Właśnie najgorsza w tym wszystkim jest to czekanie i bezsilność 😢 człowiek chciałby wiedzieć na czym stoi, czy wszystko idzie w dobrą stronę a tu czekanie 😅

Właśnie najgorsza w tym wszystkim jest to czekanie i bezsilność 😢 człowiek chciałby wiedzieć na czym stoi, czy wszystko idzie w dobrą stronę a tu czekanie 😅
tak naprawdę najgorsze jest to że na żadnym etapie nie będzie tej pewności . Jednak ten początek jest najgorszy to wszystko jest takie kruche i delikatne 😔 mam nadzieję że ta moja beta poszła odpowiednio do góry 🤞🤞 a ty o której będziesz mieć wyniki ?

Nie, a wręcz przeciwnie, mam wrażenie, że chudnę 🫣

tak naprawdę najgorsze jest to że na żadnym etapie nie będzie tej pewności . Jednak ten początek jest najgorszy to wszystko jest takie kruche i delikatne 😔 mam nadzieję że ta moja beta poszła odpowiednio do góry 🤞🤞 a ty o której będziesz mieć wyniki ?
Dostałam informację że "dziś" 😅🤣🤣 w sobotę były o 11 już, ale nie nastawiam się że będą tak wcześnie (chociaż już chyba z 5 razy sprawdzałam 🫣)

reklama
Dostałam informację że "dziś" 😅🤣🤣 w sobotę były o 11 już, ale nie nastawiam się że będą tak wcześnie (chociaż już chyba z 5 razy sprawdzałam 🫣)
haha wiem jak to jest , chociaż ja jeszcze nie sprawdzałam . Z doświadczenia wiem że najwcześniej były po 12 także muszę jeszcze wytrzymać

Do góry