reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Cześć, planowałam przywitać się po pierwszej wizycie, którą mam 18 lutego, bo jakoś nadal nie dowierzam, że jestem w ciąży, ale od kilku dni zaczęły mi się delikatne mdłości, więc stwierdziłam, że może czas się przywitać i przynajmniej nie będę sama czekać na wizytę. Aktualnie jestem w 5+5, pierwszy cień cienia zobaczyłam 25 stycznia, 27 stycznia zrobiłam bete i była 59 i progesteron 43 i 29 stycznia zrobiłam drugą betę żeby zobaczyć przyrost i była 126 i teraz staram się cierpliwie czekać do wizyty, chociaż im bliżej tym ciężej się czeka 😅
Witaj ☺️

reklama
Pozytywny?

Załączniki

• IMG_20250211_111502.jpg
    IMG_20250211_111502.jpg
    579,6 KB · Wyświetleń: 15
Ostatnia edycja:
A teraz pytanie do Was wszystkich. 💚
Czy mówicie już otwarcie że spodziewacie się dziecka typu rodzina, praca, czy na razie nieliczni wiedzą ?
U mnie jedynie mąż + pracodawca
Nie chce na razie dzielić się z bliskimi zwłaszcza rodzicami i rodzeństwem.
Tak rodzina moja wie, ale ja jestem po ivf, a oni są ze mną od początku drogi, więc nie da się tego ukryć.
Znajomi jeszcze nie wiedzą i za pewne za szybko też nie powiem, bo nie chcę właśnie, żeby doszło to do mojego pracodawcy, a mieszkam w małym mieście gdzie plotki szybko się rozchodzą.

@Żołna nie ma żadnej pewności że to TSH było powodem straty i wiesz o tym… mnie Endo powiedział, że jeszcze całkiem nie tak dawno nie było wgle zaleceń badań badania poziomu TSH 😬 także nie ma co świrować… na pewno poziom do 3 nie jest w stanie doprowadzić do poronienia. nie stresować się!

reklama
Jejku dziewczyny wybaczcie, że tu zepsułam atmosferę, odpiszę tylko szybko, bo mam zmianę z młodym zanim od 12 przyjdzie niania 🥶 - ja rozumiem obie strony i wiem, że @Żołna chciałaś dobrze i masz swoje przejścia 🩷...
ja jestem stara i powinnam trochę więcej wiedzieć na temat TSH, ale też staram się nie panikować i wiem, że nie wszystko ode mnie zależy - już takie mam podejście, a nie chcę też sobie w razie czego potem wkręcać, że coś się wydarzyło, bo ja np. nie zbiłam TSH o_O
Wróciłam do swoich wyników z poprzedniej ciąży i znalazłam jeden wynik z I trymestru w okolicach 2,45 🤔, reszta później była niska (tj. 1.5-1.9)...więc powtórzę to TSH razem z innymi parametrami i zobaczymy, czy faktycznie trzeba zbijać...

Dzięki @Klemensa.
Ja akurat nie mogę powiedzieć, że schudłam🥲, w sumie przed tym badaniem nie spałam - nie wiem czy to ma wpływ - powtórzę, zobaczymy 🧐

Do góry