reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Pracuje i nie mam w co ręce wsadzić bo mam pierdół do robienia nic konkretnego.
Moja lekarka powiedziała że nie ma sensu w tym samym dniu, powiedziała że sytuacja zmienia się z godziny na godzinę on mógł nie widzieć zarodka a rano ona mogłaby już widzieć. Powiedziała że przeliczy i naposze kiedy mam przyjść. I dostałam sms że mam być w czwartek.
Dostaje juz lekkiego pierdolca, raz się uspakajam że słaby sprzęt, że znalazłam że 22dpt to pęcherzyk a 32 dni zarodek z sercem. Ale to różnie. Napisała do mnie dziewczyna na forum która bardzo postawiła na nogi. Zobaczymy nie poddaje się jeszcze. Ale jest ciężko...
to tak ja ją obecnie , większość w pracy siedzę na telefonie bo nie mam co robić a mój mózg 🤯🤯 ile jesteś dpt przypomnisz ? Kurde lekarka napewno ma rację że lepiej poczekać ten dzień czy dwa bo sytuacja może się szybko zmienić ale wiadomo jak to jest ... Jest ciężko wytrzymać 😔 ja nie usłyszała nic niepokojącego na ostatniej wizycie a mimo to wariuje czy napewno zarodek się dalej rozwija i co zobaczę teraz na USG 😔🤯

Dzisiaj 25dpt
Jak najszybciej praca żeby się skończyła.do domu i tam jakoś zajmę głowę. W czwartek zastanawiam się nad wolnym tylko mi szkoda...

Mi z tymi stresami chodziło nie tylko o ciążę, tak ogólnie, kortyzol mi wybija i się stresuję wszystkim, życiem, jak sobie poradzę, jaka przyszłość czeka moje dzieci itd 😁 no schizy mnie mocne łapią ogólnie, zastanawiam się, czy mogę coś na uspokojenie wziąć co nie zaszkodzi dziecku, zapytam lekarki, ale mam wizytę w poniedziałek dopiero.
Co do ciąży to jakoś mam dobre przeczucia i wierzę, że będzie ok :)

Mi z tymi stresami chodziło nie tylko o ciążę, tak ogólnie, kortyzol mi wybija i się stresuję wszystkim, życiem, jak sobie poradzę, jaka przyszłość czeka moje dzieci itd 😁 no schizy mnie mocne łapią ogólnie, zastanawiam się, czy mogę coś na uspokojenie wziąć co nie zaszkodzi dziecku, zapytam lekarki, ale mam wizytę w poniedziałek dopiero.
Jak to mówią, pozytywne nastawienie to połowa sukcesu ☺️
P.s. daj trochę tego nastawienia...

Dzisiaj 25dpt
Jak najszybciej praca żeby się skończyła.do domu i tam jakoś zajmę głowę. W czwartek zastanawiam się nad wolnym tylko mi szkoda...
zależy gdzie będziesz mniej myśleć , jeżeli szybciej ci leci czas w domu i łatwiej ci zająć czymś głowę to może lepiej wziąć wolne . Siłę wyższą ? To chyba takie najlepsze wolne którego nie szkoda bo jest dodatkowe

Mam podobnie 😀

Pęcherzyk jest w macicy. Ok 2 mm ma. Maleństwo. Na zarodek za wcześnie, na pęcherzyk żółtkowy też za wcześnie. Jajowody czyste. Owulacja była z prawego jajnika, tak jak czułam. Mam przyjść za 2 tygodnie. Wtedy dopiero się okaże czy jest dobrze czy powtórka z rozrywki. Zwiększył mi dawkę euthyroxu bo 1,94 to nadal za dużo. Mam brać teraz 100 aż zejdzie do jedności. Zlecił badania i w sumie tyle. Nadal nie czuje tej ciąży 😵‍💫

reklama
Do góry