reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Hejka. Można dołączyć? Ostatni raz udzielałam się na kwietniowych mamach 2017 🙉 trochę czasu minęło:) pomijając to że jeszcze nie dowierzam, aplikacja wyliczyła mi termin na 8.10.25. Dziś pierwsza wizyta u gin :)
witamy, rozgościć się aż do października ☺️ i czekamy na wieści z wizyty , o której masz ?

reklama
Ktoś mi podpowie jak przetrwać do jutra do 13 ? 😅😅 Cały czas staram się nie myśleć ale się nie da 🫣 tak bardzo się denerwuje czy wszystko tam będzie okej ... Jeszcze wczoraj miałam taki kliku sekundowy dość mocny ból podbrzusza i pleców aż mi się gorąco zrobiło , ale za chwilę było okej i już nie wróciło ,myślicie że to mogło być coś groźnego? 😯😔

Kiedy masz wizytę? Idź jak najszybciej niech Ci gin albo Endo dadzą euthyrox na zbicie TSH. Ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie. Tsh do zbicia.
Nie strasz, bo mój Endo mówi że to nie powód do paniki, na spokojnie niech się zgłosi a nie panikę siejesz. Nawet do 4 potrafi dojść i nie oznacza to nic złego

Kurka, no czytam o tym, ale widzę, że to jest takie graniczne, niektórzy twierdzą, że powyżej 3 dopiero zbijać i polskie normy do 3.18 (a ja jestem anty-leki, a w ciąży już praktycznie nawet nospy nie chciałam brać :oops:). Powtórzę to badanie w środę i zrobię jeszcze Anty TPO (albo co tam jeszcze doczytam) i pójdę do gina, jeśli będzie trzeba to na cito..bo to chyba może skakać?🤔

Mam w rodzinie kilku lekarzy i mnie uspokajają, że ciało to nie apteka, ale teraz to mnie wystraszyłaś :oops:
Może skakać, spokojnie. Badałaś w ogóle wcześniej tsh?

Nie strasz, bo mój Endo mówi że to nie powód do paniki, na spokojnie niech się zgłosi a nie panikę siejesz. Nawet do 4 potrafi dojść i nie oznacza to nic złego
Tak jak pisałam jestem przewrażliwiona na punkcie TSH. Wysokie nie oznacza nic złego pod warunkiem że jest się w trakcie leczenia. Tak mi tłumaczył Endo 😉 gorzej jak wybija i nic się z tym nie robi.

Chyba najlepiej cały panel tarczycowy, żeby był cały pogląd na sytuację.
Na początku ciąży wybija tsh do góry. Jeśli inne parametry tarczycowe są w normie to wystarczy po prostu zbić TSH. Jeśli nie to może wskazywać na choroby autoimmunologiczne.
Nie u każdego wybija, u mnie spadło, to też zależy od wagi czy przybierasz czy tracisz, nie ma co siać paniki bo akurat na tsh ma wpływ wiele czynników a ciąża jak najbardziej daje zawirowania w różnych obszarach zdrowotnych

reklama
Tak jak pisałam jestem przewrażliwiona na punkcie TSH. Wysokie nie oznacza nic złego pod warunkiem że jest się w trakcie leczenia. Tak mi tłumaczył Endo 😉 gorzej jak wybija i nic się z tym nie robi.
To nie powód żeby siać panikę. Ja nie piszę każdej dziewczynie która plami że to na pewno pozamaciczna bo h mnie tak było. Mamy wystarczająco stresu i huśtawek hormonu żebyś jeszcze nakręcała niepotrzebnie, dziewczyna sama wie że ma monitorować a Ty jeszcze nakręcasz. Po co?

Do góry