reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Dzi
Przyrost teoretycznie na tak wczesnym etapie wzrasta min 66%, prawda? Już sobie obliczyłam jaka powinnam mieć betę w piątek i wyszło 120 tys. Bo ponad tydzień temu miałam 3 tys. To nie ma opcji żeby ♥️ nie było? Czy nie powinnam obliczać już bety? Moja pierwsza ciąża i pełno myśli w głowie
Dziewczyny Ci już odpowiedziały. Na tym etapie beta zwalnia już nie 200% co dwa dni a np 80%, po skończonym 6tyg można liczyć na serduszko ale sytuacja zmienia się z dnia na dzień więc może być różnie. Dam znać co u mnie jutro będzie w 6+1.

Ja nie wiem jak ja przeżyłam pierwsza ciążę, jeden test, zero bet, usg dopiero w 10tc. Człowiek był mniej świadomy zagrożeń i bez historii strat.

O mamo trzymaj się, wiesz coś już?
Masz dalej leki z transferu?

Zbadał mnie lekarz i zrobił USG na USG zarodek dalej jest i dalej bije serduszko, ale powiedział, że zbyt duże krwawienie, żebym mogła wrócić do domu. Muszę zostać i bezwzględnie leżeć, wstawać jedynie do toalety.
Kazał przywieźć narzeczonemu leki bo tutaj mają tylko duphaston, a kazał nadal przyjmować prolutex i cyclogest.

Hej dziewczyny ;)
Mogę z wami tu przycupnąć? 🥹
Zastanawiałam się długo czy to już pora czy jeszcze nie bo póki co wszystko się nierealne dalej dla mnie wydaje ;)
Z mężem staraliśmy się ponad rok. W międzyczasie u mnie diagnoza PCOS u męża obniżone parametry nasienia i tak jakoś powoli traciliśmy nadzieję. Nie dołączałam już nawet do żadnych miesięcznych wątków
A tu 30.01 wysikałam piękne II ❤️
Beta z 02.02 529 przyrost po 48h - 1253 :) apka TP wylicza na 13.10, pierwszą wizytę mam 18.02 🥰
Oprócz nadmiernej senności i bólu 🍒objawów brak 😀

Zbadał mnie lekarz i zrobił USG na USG zarodek dalej jest i dalej bije serduszko, ale powiedział, że zbyt duże krwawienie, żebym mogła wrócić do domu. Muszę zostać i bezwzględnie leżeć, wstawać jedynie do toalety.
Kazał przywieźć narzeczonemu leki bo tutaj mają tylko duphaston, a kazał nadal przyjmować prolutex i cyclogest.
Jasne że tak, a nie miałaś jakiegoś krwiaka? Może coś nie było widoczne. Oby było ok. Najważniejsze że bije serduszko.

Trzymaj się tam, dobrze ze jest serduszko i jesteś pod opieką lekarzy 😉 a mowili skąd źródło krwawienia? Jakiś krwiak?

Hej dziewczyny ;)
Mogę z wami tu przycupnąć? 🥹
Zastanawiałam się długo czy to już pora czy jeszcze nie bo póki co wszystko się nierealne dalej dla mnie wydaje ;)
Z mężem staraliśmy się ponad rok. W międzyczasie u mnie diagnoza PCOS u męża obniżone parametry nasienia i tak jakoś powoli traciliśmy nadzieję. Nie dołączałam już nawet do żadnych miesięcznych wątków
A tu 30.01 wysikałam piękne II ❤️
Beta z 02.02 529 przyrost po 48h - 1253 :) apka TP wylicza na 13.10, pierwszą wizytę mam 18.02 🥰
Oprócz nadmiernej senności i bólu 🍒objawów brak 😀
Hej, zapraszamy 😊😊 Beta ekstra, brak objawów, tylko się cieszyć i czekać na wizytę 😁

Jasne że tak, a nie miałaś jakiegoś krwiaka? Może coś nie było widoczne. Oby było ok. Najważniejsze że bije serduszko.

Nie mam właśnie żadnego krwiaka i nie wiadomo na tą chwilę skąd się wzięło to krwawienie 😓 najgorsze, że wszyscy każą mi się uspokoić bo to jeszcze gorzej i ciśnienie mi skoczyło na 202/130 ale mi się samo płacze i nie umiem tego powstrzymać 😓
Strasznie się boję

reklama
Ważne, że jesteś już po badaniu. I że wyszło na nim to co miało wyjść: zarodek i akcję serca. To bardzo, bardzo dobre wieści. A kolejna ważna sprawa jest taka, że pomimo pobytu w szpitalu (wiadomo, nikt tego nie lubi), to całe szczęście, że nikt nie zbagatelizował Twoich objawów, zbadali Cię i zostawili na oddziale. Będziesz pod obserwacją. Napewno jesteś w dobrych rękach ❤️
Ty bądź dobrej myśli, a my tutaj zaciskamy mocno za Was kciuki 🍀

Do góry