reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Ono ma tydzień by zacząć bić, to jest ogrom czasu, może się dopiero budzić akurat w dniu USG a kilka dni później dawać jak dzwon 😄
A ja tak miałam, w poprzedniej ciąży denerwowałam się, że tętno dziecka wynosiło tylko 100, a lekarka się do mnie śmiała, że jakbym przyszła wczoraj to by jeszcze nie bilo i że się rozkręca. Więc w sumie może jednak od razu widać na USG, nie wiem.

A ja tak miałam, w poprzedniej ciąży denerwowałam się, że tętno dziecka wynosiło tylko 100, a lekarka się do mnie śmiała, że jakbym przyszła wczoraj to by jeszcze nie bilo i że się rozkręca. Więc w sumie może jednak od razu widać na USG, nie wiem.
Nie wiem to nie powiem. Ja widziałam ale jak pisałam wg USG 🍤 jest starsza niż wg om. Ja się nie nastawiałam że na bank będzie tylko że „już może byc” chociaż powiedziano mi że „powinno” więc miałam różne myśli. Czasem mam wrażenie że ten czas jakby zwolnił, może to przez moje kijowe samopoczucie

Przyrost teoretycznie na tak wczesnym etapie wzrasta min 66%, prawda? Już sobie obliczyłam jaka powinnam mieć betę w piątek i wyszło 120 tys. Bo ponad tydzień temu miałam 3 tys. To nie ma opcji żeby ♥️ nie było? Czy nie powinnam obliczać już bety? Moja pierwsza ciąża i pełno myśli w głowie

Ja tydzień temu w pt betę miałam ponad 2500 w środę 12788 i w pt na wizycie było już serduszko widoczne ❤️

Ciekawa jestem właśnie czy zdarza się często, że to serduszko zaczyna bić troszkę później, właśnie czytam ba Preglife, że serduszko zaczyna bić 22-23 dni po zapłodnieniu... ja tu jestem z dość późnym terminem potencjalnego porodu, a w sumie wychodzi mi, ze to u mnie powinno być już, albo max za 2 dni 🤔
Pisząc o 7. tygodniu masz na myśli skończony (czyli po 6+6)?
Już mi chyba hormony rzucają się na mózg bo nie umiem tego ustalić i cały czas przeliczam 🤯😏
tak mam na myśli skończony 7 , aktualnie jestem w skończonym 6 , dokładnie 6+1 więc jak pójdę na wizytę koło 24 to będę w skończonym 7 rozpoczętym 8 , ale tak jak mówię liczę na to serduszko jednak w środę czyli 6+4 i że ten sprzęt na NFZ nie będzie aż taki zły i się nie zestresuje

reklama
dawno 😅 03.02 i była 4300
Moje drogie wybaczcie jeśli się nie znam, albo pisze kocopoly. Robiłam pierwszy raz w życiu betę przed badaniem poniedziałkowym. Wyszło że w prawie 6 tyg miałam 65 000. To w sumie więcej niż norma i nie wiem czy ok. A z drugiej strony jak tak piszecie o serduszku, to dziwi mnie że lekarz powiedział że później się to wykona.
Generalnie czuje sie dobrze, ćwicze, nie mam zachcianek, ale dziś stanęłam na wagę i widzę że schudłam ok 1 kg vs poprzedni pomiar. A nie mam wymogów, mdłości. Jedynie zajebisty stress, mobbing w robocie.

Czy jest tu ktoś kto się zna na tej wartości bety i czuje na siłach aby to jakoś zinterpretować?

Do góry