morticia_adams
Fanka BB :)
Myślę, że mądrego to i dobrze posłuchaćAle serce może bić a na USG tego może nie być widać, musi być odpowiednio duże chyba żeby coś zobaczyć, nie? Ale znowu- mogę się mylić![]()
![Smiling face :relaxed: ☺️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/263a.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Myślę, że mądrego to i dobrze posłuchaćAle serce może bić a na USG tego może nie być widać, musi być odpowiednio duże chyba żeby coś zobaczyć, nie? Ale znowu- mogę się mylić![]()
A ja tak miałam, w poprzedniej ciąży denerwowałam się, że tętno dziecka wynosiło tylko 100, a lekarka się do mnie śmiała, że jakbym przyszła wczoraj to by jeszcze nie bilo i że się rozkręca. Więc w sumie może jednak od razu widać na USG, nie wiem.Ono ma tydzień by zacząć bić, to jest ogrom czasu, może się dopiero budzić akurat w dniu USG a kilka dni później dawać jak dzwon![]()
Nie wiem to nie powiem. Ja widziałam ale jak pisałam wg USGA ja tak miałam, w poprzedniej ciąży denerwowałam się, że tętno dziecka wynosiło tylko 100, a lekarka się do mnie śmiała, że jakbym przyszła wczoraj to by jeszcze nie bilo i że się rozkręca. Więc w sumie może jednak od razu widać na USG, nie wiem.
Haha tylko ja mogę pleść trzy po trzy, więc nie traktowałbym tego jakos wiążącoMyślę, że mądrego to i dobrze posłuchać![]()
Przyrost teoretycznie na tak wczesnym etapie wzrasta min 66%, prawda? Już sobie obliczyłam jaka powinnam mieć betę w piątek i wyszło 120 tys. Bo ponad tydzień temu miałam 3 tys. To nie ma opcji żebynie było? Czy nie powinnam obliczać już bety? Moja pierwsza ciąża i pełno myśli w głowie
tak mam na myśli skończony 7 , aktualnie jestem w skończonym 6 , dokładnie 6+1 więc jak pójdę na wizytę koło 24 to będę w skończonym 7 rozpoczętym 8 , ale tak jak mówię liczę na to serduszko jednak w środę czyli 6+4 i że ten sprzęt na NFZ nie będzie aż taki zły i się nie zestresujeCiekawa jestem właśnie czy zdarza się często, że to serduszko zaczyna bić troszkę później, właśnie czytam ba Preglife, że serduszko zaczyna bić 22-23 dni po zapłodnieniu... ja tu jestem z dość późnym terminem potencjalnego porodu, a w sumie wychodzi mi, ze to u mnie powinno być już, albo max za 2 dni
Pisząc o 7. tygodniu masz na myśli skończony (czyli po 6+6)?
Już mi chyba hormony rzucają się na mózg bo nie umiem tego ustalić i cały czas przeliczam![]()
Moje drogie wybaczcie jeśli się nie znam, albo pisze kocopoly. Robiłam pierwszy raz w życiu betę przed badaniem poniedziałkowym. Wyszło że w prawie 6 tyg miałam 65 000. To w sumie więcej niż norma i nie wiem czy ok. A z drugiej strony jak tak piszecie o serduszku, to dziwi mnie że lekarz powiedział że później się to wykona.dawno03.02 i była 4300