olka11135
Fanka BB :)
no właśnie dzień przed @ dostaje plamien i zawrotów głowy. I nie wiem czy to przez niski progesteron. Przed cp tak nie miałam
U mnie po CP żadnych nowych niepokojących objawów - ale u mnie tylko leczenie farmakologiczne, bez operacji. Później masa badań - w sumie wszystko w normie poza PCO
U mnie po prostu ten próg skoczył - nie chce mi się teraz sprawdzać, ale najpierw do ok. 18ng, a potem do 20ng - dalej już nie badałam bo uznałam, że jest w porządku. Gdyby nie to, że byłam walnięta i zbadałam od razu betę to pewnie bym później wyłapała wysoki, a tak mogę sobie opowiadać że niski próg nie oznacza braku ciąży i odwrotnie.
Przecież w zeszłym miesiącu jedna z nas miała suplementację (nie wychodzącą we krwi) i bardzo wysoki progesteron (ponad 60ng jak dobrze pamiętam) a ciąża się nie utrzymała. Oczywiście zgadzam się z @LadyCaro że warto badać bo dzięki temu wiemy czy to progesteron czy trzeba szukać dalej, ale niski nie zawsze oznacza, słabą jakość owulacji
Większość dziewczyn nie wie z jakim zaczyna ciąże, bo jak już badają to beta jest wysoka i progesteron razem z nią też (mówię o takich bez niedomogi)
Przy CP miałam proga 1.5ng, endometrium 3mm więc od razu było wiadomo ze zdrowej ciąży z tego nie będzie