reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

wychodzi na to, że owulacja była ale średniej jakości. Ale nie wiadomo jak ten drugi. m
Można by było powtórzyć. Ja przypuszczalnie robiłam 7dpo, powtórzyłam za 3 dni i z 5,40 był wyższy na 8,20 🫤
to trochę nie tak. Nie określamy jakości owulacji wysokością proga. Prog może być niski, ale sama komórka jajowa może być super jakości.
@meryksawery próg jak na 7dpo niski, ale świadczy o odvytej owulacji. Ale - z tego co mówisz - tak naprawdę nie wiadomo co i jak, bo jeden nie pękł, a kiedy drugi pękł (a raczej pękł) to nie wiadomo. Więc jest szasna, ze myśisz, że jesteś 7dpo, a może jest 5 i prog nie zdążył odbić.

reklama
to trochę nie tak. Nie określamy jakości owulacji wysokością proga. Prog może być niski, ale sama komórka jajowa może być super jakości.
@meryksawery próg jak na 7dpo niski, ale świadczy o odvytej owulacji. Ale - z tego co mówisz - tak naprawdę nie wiadomo co i jak, bo jeden nie pękł, a kiedy drugi pękł (a raczej pękł) to nie wiadomo. Więc jest szasna, ze myśisz, że jesteś 7dpo, a może jest 5 i prog nie zdążył odbić.

Przepraszam, że się wtrącę.
Widzialam już kilka razy różne komentarze odnośnie progesteronu.
Z twoim się zgadzam.
Szczerze, uwazam ze za duża rolę przypisujecie jemu.
Mam 2 dzieci i co prawda z drugim się starałam 3 miesiące ale nigdy nie zbadałam progesteronu sama z siebie a bylam w klinice i nigdy nikt mi tam tez nie kazał.
Są różne przypadki. Tak samo jak estradiol jest waży, a są ludzie ( w tym prawdopodobnie ja) którzy są niskoestradiolowi a zachodzą w ciążę 🤔

Przepraszam, że się wtrącę.
Widzialam już kilka razy różne komentarze odnośnie progesteronu.
Z twoim się zgadzam.
Szczerze, uwazam ze za duża rolę przypisujecie jemu.
Mam 2 dzieci i co prawda z drugim się starałam 3 miesiące ale nigdy nie zbadałam progesteronu sama z siebie a bylam w klinice i nigdy nikt mi tam tez nie kazał.
Są różne przypadki. Tak samo jak estradiol jest waży, a są ludzie ( w tym prawdopodobnie ja) którzy są niskoestradiolowi a zachodzą w ciążę 🤔
ale to wiesz :D nie my przypisujemy rolę progesteronowi, tylko on tę rolę po prostu ma.
I to, że nie badałaś, nie znaczy, że nie spełnił u Ciebie takiej roli jak powinien.
Tu próbujemy szukać przyczyn niepowodzeń - a niedomoga lutealna może być jedną z nich. Nie jest? Super. Jest? Działamy.
Szczerze, nie podoba mi się trochę "ja nie badałam a wszystko było dobrze". Niczego to nie dowodzi i niewiele wnosi. Jest masa lasek, które np nie badały bety i miały zdrowie ciąże. I co to wnosi?
no i wiesz, starałaś się 3 miesiące, a skąd wiesz, przed którą dziewczyną, która stara się 3 miesiąc nie stoi furtka starania się latami.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny próbuję się przygotować do kolejnego cyklu, który rozpoczął się dzisiaj. W poniedziałek planuję iść zrobić sobie badania. Znalazłam pakiet hormonalny w diagnostyce i zastanawiam się czy te badania wystarczą, czy coś jeszcze mogę sprawdzić?
Póki co sprawdzalam tylko proga i prolaktyna, oraz pakiet tarczycowy i wszystko było ok.
Ja robiłam dokładnie ten sam w poprzednim cyklu i dorzuciłam sobie do tego jeszcze androstendion.

No chodziło mi o to, że jak to jest 7dpo to słaba szansa na utrzymanie. Dla tego też napisałam, żeby sobie powtórzyła

wychodzi na to, że owulacja była ale średniej jakości. Ale nie wiadomo jak ten drugi. m
Można by było powtórzyć. Ja przypuszczalnie robiłam 7dpo, powtórzyłam za 3 dni i z 5,40 był wyższy na 8,20 🫤

Moja owulacja średniej jakości jest piękna i super :p także polecam takie średnie owulacje ;)

reklama
Do góry