reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Mój mąż też nie był zadowolony, że musi się przebadać właśnie ze względu na ludzi ,,obok” ;) Cały stres mu zszedł w momencie gdy dowiedział się, że ma idealne wyniki więc moim zdaniem to bardziej obawa o WYNIK niż obawa przed całą OTOCZKĄ ;)

reklama
Czy może to być ciąża na zdj usg? Testy ciążowe jak i owulacyjne wychodzą dodatnie. Lekarz mówi, żeby z tym zdj przyjść za miesiąc i wtedy zobaczymy..

Załączniki

• IMG_20241009_195322.jpg
    IMG_20241009_195322.jpg
    546,5 KB · Wyświetleń: 85
Ja robię nocki i dla mnie to jest koszmar. Czasem idę ze łzami w oczach. A nocki i stres w cale nie pomaga 😡
Ja już mówię mężowi, że wolała bym robić u Niego na wykończeniówce ale mnie zatrudnić nie chce 😅
współczuję nocek, ja pracuje w systemie zmianowym 8-20 i też tak z jednej strony lubię ta pracę a czasem wyszłabym i nie wróciła ale właśnie mam um na nieokreślony i też to jest najlepsza opcja przy kolejnej ciąży…. Też nie wiem jak będą na mnie patrzeć jak zajdę w ciążę w najbliższych mcach i może nie będę mieć do czego wracać… dopiero mc jestem po prawie 2latach nieobecności

no bo żelazo ogólnie nie jest zalecane do
suplementacji, no chyba że na wyraźne wskazanie lekarza i pod jego kontrolą. Trzeba znaleźć przyczynę zbyt niskiego poziomu zelaza
napisałam tylko, że mój organizm też tak reaguje na żelazo nawet jak jest w niewielkiej ilości w jakiś suplach/ multiwit.i minerał. Itp. Nie ma znaczenia czy firmę supli poleca lekarz czy nie-lekarz :)

reklama
Z ciekawości, wiecie może czy przy potwierdzonej owulacji jest jakakolwiek szansa, że test wyjdzie pozytywny później niż w tym max 14dpo (12dpo zagnieżdżenie i 2 dni na wzrost bety)? Po terminie okresu czy coś? Wiem, że normalnie są takie przypadki, że ludziom X czasu po terminie okresu wychodzą dwie kreski, ale zakładam, że tam nie było monitoringu i po prostu owulacja była później.
Ja w ciąży z synem miałam tak że 26 dc beta z krewi =1. Dopiero 30 dc wyszłam mi bardzo blada kreska na teście. Dodam że mam zawsze cykle 28/29 dniowe i owulacje w 14/15 dniu cyklu. I wtedy też miałam standardowy owulacyjny ból jajnika w 14 dc. Czyli teoretycznie po 16 dniach od owulacji test wyszedł pozytywny

Do góry