reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Ja w ciąży z synem miałam tak że 26 dc beta z krewi =1. Dopiero 30 dc wyszłam mi bardzo blada kreska na teście. Dodam że mam zawsze cykle 28/29 dniowe i owulacje w 14/15 dniu cyklu. I wtedy też miałam standardowy owulacyjny ból jajnika w 14 dc. Czyli teoretycznie po 16 dniach od owulacji test wyszedł pozytywny
jak nie potwierdziłaś na usg to nie wiesz czy owulacja była danego dnia czy nie ;) mnie na początku starań też zawsze bolał jajnik i myślałam że to owulacja a potem jak zaczęłam chodzić na USG i robić testy to się okazało że owulacja była później.

reklama
Ja w ciąży z synem miałam tak że 26 dc beta z krewi =1. Dopiero 30 dc wyszłam mi bardzo blada kreska na teście. Dodam że mam zawsze cykle 28/29 dniowe i owulacje w 14/15 dniu cyklu. I wtedy też miałam standardowy owulacyjny ból jajnika w 14 dc. Czyli teoretycznie po 16 dniach od owulacji test wyszedł pozytywny
W pierwszej ciąży zrobilam test dopiero w dniu planowanej miesiączki, cykle mam przeważnie 26 dni i wtedy wyszla bardzo blada kreska.. Szczerze mówiąc byla dopiero widoczna po dluzszej chwili (wiem, że nie sprawdza się wyniku po zalecanym czasie odnośnie testu ciazowego) i potem sorawdzalam kolejne dni i kreski ciemnialy.. Także są takie możliwości że test może wyjść pozniej.. U mnie mimo krotkich cykli, to wtedy też musiala być owulacja później. Wtedy bardzo rzadko w ogole czulam jajnik przy owulacji.. Po porodzie jak okres wrocil, to czuje co cykl..

Czy może to być ciąża na zdj usg? Testy ciążowe jak i owulacyjne wychodzą dodatnie. Lekarz mówi, żeby z tym zdj przyjść za miesiąc i wtedy zobaczymy..
Polecam Ci czytanie ze zrozumieniem. Czytaj 1 stronę, tu się dziewczyny starają o ciążę a nie, że Ty wlatujesz przez okno i piszesz, że testu dodatnie masz.. Tu wiele dziewczyn nawet nie widziało testu dodatniego, także daruj sobie.
I po za tym dostałaś już odpowiedź pod swoim zapytaniem. Nie spamuj

do zaplodnien dochodzi jednak. Ja bym bardziej skupiła się czemu ta ciąża nie chce się utrzymać bo to już były 2 biochemy. A przy pierwszym miałaś cc ?
Poród był naturalny. W grudniu przeszłam laparoskopię przy cp - na szczęście jajnik cały ale gin mówił ,że sytuacja może się powtórzyć jak trafiamy na cykl z tego jajnika.
Może to niski progesteron?

Test dzisiaj robiony? U mnie dalej biało, bez zaskoczenia. Tylko temp sobie żarty ze mnie robi, bo zamiast spaść to skoczyła dzisiaj prawie +0.2 stopnia. No nic, pewnie jutro dopiero zacznie spadać.
Robiony wczoraj, dzisiaj nie robiłam bo nie miałam 😂
@ nie ma a na wczorajszym teście kreska urojona 😂

reklama
Dziewczyny, trochę mnie zastanawia ten progesteron w 24 dc 15,8. Czy to normalne, że jest tak wysoki 11dp IUI?

Nie ma czegoś takiego jak za wysoki progesteron.
Po pierwsze on się wydziela skokowo i nie wiesz czy trafiłaś na najwyższy czy na najniższy.
Po drugie normy są dość szerokie.
Po trzecie nic Ci to nie powie bo widziałam tu progesteron w okolicy 50ng i ciąży z tego nie było, jak i mój dupny 7ng gdzie urodziło się z niego dziecko.

Ja tam zawsze skoro już się kułam (czego nie lubię) to zawsze dorzucałam randomowo betę - może by można by już cos na tej postawie powiedzieć (moja pierwsza beta to 1.4 :p )

Do góry