reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

reklama
Mnie trochę martwią niskie temp w tym cyklu po owulacji. Wyczytałam, ze to niby może oznaczać, że owszem, owulacja się odbyła, ale że jest niski poziom progesteronu. Pójdę jutro sprawdzić jak to wygląda (5dpo) i potem dopiero 10dpo mogę zobaczyć.

Ja też po drożności miałam wielkie nadzieje 🥺 testy białe a dziś już czuję krzyże i pewnie się cholera zbliża 😢
Jeszcze masz szansę póki okresu nie ma.
Ja zawsze z pierwszym dniem okresu mam zły humor i myślenie czy kiedykolwiek ujrzę te dwie kreseczki czy będzie mi to dane.
Tyle się staram a tu ciągle to samo.
Bardzo tego pragnę.
Ile jeszcze? 🤔😓😓

Jeszcze masz szansę póki okresu nie ma.
Ja zawsze z pierwszym dniem okresu mam zły humor i myślenie czy kiedykolwiek ujrzę te dwie kreseczki czy będzie mi to dane.
Tyle się staram a tu ciągle to samo.
Bardzo tego pragnę.
Ile jeszcze? 🤔😓😓
wątpię w poniedziałek miałam 20 mm pęcherzyk przed drożnością. We wtorek wieczór sex a potem już nie było szans i dopiero w weekend… ja mam to samo od wczoraj leżę i ryczę kiedy w końcu będzie moja kolej..

progesteron najlepiej zbadać 7dpo bo wtedy jest szczyt, każdy powyżej 3 - świadczy o owulacji, powyżej 10 jest ok :)
powiem Wam, że tydzień temu na wizycie lekarz stwierdził, że już raczej owulacji nie będzie, że jest niepęknięty pęcherzyk 22 mm (testy owu pozytywne i wszelkie objawy miałam w czwartek, a potem w poniedziałek okazało się, że owulacji nie było.) ale po wizycie we wtorek skoczyła mi temperatura i dzisiaj zrobiłam progesteron i wynik 7.02 ng/ml. I teraz już sama nie wiem co myśleć. Czy ta owu rzeczywiście była po wizycie poniedziałkowej (już nie wychodziły mi pozytywne testy owulacyjne i nie miałam już USG, bo lekarz stwierdził, że mam czekać na okres i zaczynamy stymulację)

powiem Wam, że tydzień temu na wizycie lekarz stwierdził, że już raczej owulacji nie będzie, że jest niepęknięty pęcherzyk 22 mm (testy owu pozytywne i wszelkie objawy miałam w czwartek, a potem w poniedziałek okazało się, że owulacji nie było.) ale po wizycie we wtorek skoczyła mi temperatura i dzisiaj zrobiłam progesteron i wynik 7.02 ng/ml. I teraz już sama nie wiem co myśleć. Czy ta owu rzeczywiście była po wizycie poniedziałkowej (już nie wychodziły mi pozytywne testy owulacyjne i nie miałam już USG, bo lekarz stwierdził, że mam czekać na okres i zaczynamy stymulację)
a po czym on stwierdził, że owulacji nie było? Pęcherzyk pęka zazwyczaj między 19mm a 26mm więc miał prawo mieć 22mm

Mnie trochę martwią niskie temp w tym cyklu po owulacji. Wyczytałam, ze to niby może oznaczać, że owszem, owulacja się odbyła, ale że jest niski poziom progesteronu. Pójdę jutro sprawdzić jak to wygląda (5dpo) i potem dopiero 10dpo mogę zobaczyć.
to tylko temperatura, na nią ma wpływ wiele rzeczy 🤷🏻‍♀️ ja też nigdy nie mam wysokiej, ważne żeby był jakiś skok (skok może być do trzech dni po owulacji).
Mam koleżanka, która nie miała skoku a ciąża była 🤪🤪

reklama
Do góry