reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

reklama
Mnie trochę martwią niskie temp w tym cyklu po owulacji. Wyczytałam, ze to niby może oznaczać, że owszem, owulacja się odbyła, ale że jest niski poziom progesteronu. Pójdę jutro sprawdzić jak to wygląda (5dpo) i potem dopiero 10dpo mogę zobaczyć.

Ja też po drożności miałam wielkie nadzieje 🥺 testy białe a dziś już czuję krzyże i pewnie się cholera zbliża 😢
Jeszcze masz szansę póki okresu nie ma.
Ja zawsze z pierwszym dniem okresu mam zły humor i myślenie czy kiedykolwiek ujrzę te dwie kreseczki czy będzie mi to dane.
Tyle się staram a tu ciągle to samo.
Bardzo tego pragnę.
Ile jeszcze? 🤔😓😓

Jeszcze masz szansę póki okresu nie ma.
Ja zawsze z pierwszym dniem okresu mam zły humor i myślenie czy kiedykolwiek ujrzę te dwie kreseczki czy będzie mi to dane.
Tyle się staram a tu ciągle to samo.
Bardzo tego pragnę.
Ile jeszcze? 🤔😓😓
wątpię w poniedziałek miałam 20 mm pęcherzyk przed drożnością. We wtorek wieczór sex a potem już nie było szans i dopiero w weekend… ja mam to samo od wczoraj leżę i ryczę kiedy w końcu będzie moja kolej..

progesteron najlepiej zbadać 7dpo bo wtedy jest szczyt, każdy powyżej 3 - świadczy o owulacji, powyżej 10 jest ok :)
powiem Wam, że tydzień temu na wizycie lekarz stwierdził, że już raczej owulacji nie będzie, że jest niepęknięty pęcherzyk 22 mm (testy owu pozytywne i wszelkie objawy miałam w czwartek, a potem w poniedziałek okazało się, że owulacji nie było.) ale po wizycie we wtorek skoczyła mi temperatura i dzisiaj zrobiłam progesteron i wynik 7.02 ng/ml. I teraz już sama nie wiem co myśleć. Czy ta owu rzeczywiście była po wizycie poniedziałkowej (już nie wychodziły mi pozytywne testy owulacyjne i nie miałam już USG, bo lekarz stwierdził, że mam czekać na okres i zaczynamy stymulację)

powiem Wam, że tydzień temu na wizycie lekarz stwierdził, że już raczej owulacji nie będzie, że jest niepęknięty pęcherzyk 22 mm (testy owu pozytywne i wszelkie objawy miałam w czwartek, a potem w poniedziałek okazało się, że owulacji nie było.) ale po wizycie we wtorek skoczyła mi temperatura i dzisiaj zrobiłam progesteron i wynik 7.02 ng/ml. I teraz już sama nie wiem co myśleć. Czy ta owu rzeczywiście była po wizycie poniedziałkowej (już nie wychodziły mi pozytywne testy owulacyjne i nie miałam już USG, bo lekarz stwierdził, że mam czekać na okres i zaczynamy stymulację)
a po czym on stwierdził, że owulacji nie było? Pęcherzyk pęka zazwyczaj między 19mm a 26mm więc miał prawo mieć 22mm

Mnie trochę martwią niskie temp w tym cyklu po owulacji. Wyczytałam, ze to niby może oznaczać, że owszem, owulacja się odbyła, ale że jest niski poziom progesteronu. Pójdę jutro sprawdzić jak to wygląda (5dpo) i potem dopiero 10dpo mogę zobaczyć.
to tylko temperatura, na nią ma wpływ wiele rzeczy 🤷🏻‍♀️ ja też nigdy nie mam wysokiej, ważne żeby był jakiś skok (skok może być do trzech dni po owulacji).
Mam koleżanka, która nie miała skoku a ciąża była 🤪🤪

reklama
Do góry