reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

ogólnie to były 2 Panie ze mną , jedna po przebudzeniu nie czuła nic i ogólnie czuła się dobrze , a ta druga miała tak jak ja że obudziła że mega ja bolało , podali nam Ketonal i cały czas była taka przybita jak ja i podobnie się czuła i tex mega krwawiła . Tylko że teraz jeszcze mi doszedł ten brzuch 😔
a to była diagnostyczna czy operacyjna?

reklama
Dziewczyny, bo już mam mętlik, jeśli już to wyjaśniałyście to sorki za powtórkę, ale przestałam rozumieć. Proga badamy 7 dpo, powyżej 10 oznacza, że owulacja bankowo była, ale na jakimś wątku trafiłam na info od kilku dziewczyn, których ginekolodzy kręcili nosem na proga poniżej 20- że niby za mało do podtrzymania ciąży i każda, która miała właśnie pod 20 dostawała dupka z marszu. To był staaary wątek (2014) więc może są już jakieś inne badania/informacje itp. Ale jak to w końcu jest z tym progesteronem jeśli chodzi o poziom, który nie tylko potwierdza owulację, ale też daje zaplecze dla rozwijającej się ciąży?

Dziewczyny, bo już mam mętlik, jeśli już to wyjaśniałyście to sorki za powtórkę, ale przestałam rozumieć. Proga badamy 7 dpo, powyżej 10 oznacza, że owulacja bankowo była, ale na jakimś wątku trafiłam na info od kilku dziewczyn, których ginekolodzy kręcili nosem na proga poniżej 20- że niby za mało do podtrzymania ciąży i każda, która miała właśnie pod 20 dostawała dupka z marszu. To był staaary wątek (2014) więc może są już jakieś inne badania/informacje itp. Ale jak to w końcu jest z tym progesteronem jeśli chodzi o poziom, który nie tylko potwierdza owulację, ale też daje zaplecze dla rozwijającej się ciąży?
każdy powyżej 3 - oznacza, że owulacja była. Powyżej 10 utrzyma ciążę. Ginekolodzy często dają dupka jako złoty środek, a prawda jest taka, że zdrowa ciąża się utrzyma z progiem powyżej 10. Wiele dziewczyn z kresek z progiem 12-15 mają już dzieci na świecie

każdy powyżej 3 - oznacza, że owulacja była. Powyżej 10 utrzyma ciążę. Ginekolodzy często dają dupka jako złoty środek, a prawda jest taka, że zdrowa ciąża się utrzyma z progiem powyżej 10. Wiele dziewczyn z kresek z progiem 12-15 mają już dzieci na świecie
Mega pięknie dziękuję za lekcje! A 9 i 11 dpo powinien się utrzymać, czy może skakać? A jeśli może, to raczej rośnie, czy różnie?

Mega pięknie dziękuję za lekcje! A 9 i 11 dpo powinien się utrzymać, czy może skakać? A jeśli może, to raczej rośnie, czy różnie?
progesteron to hormon skokowy, nawet w ten sam dzień może skakać więc zależy jak wyłapiemy :)

To znaczy ja nie mówię, że przy ciąży jak jest niski próg to nie ma co suplementówać dupka bo jak lekarz zdecyduje to trzeba :) ale nie jest tak, że z progiem 10,12,14 nie będzie ciąży.

nie mam pojęcia , przez cały dzień zjadłam zupę pomidorowa z ryżem w szpitalu przed wyjściem , w domu rosół i później kawałek korekta z piersi i tyle . Ogólnie boli mnie wszystko tam na dole nawet nie mogę kaszleć bo czuję takie ciągnięcie no i dość sporo mam tej krwi , no nic jakoś się przemęcze jakoś .. jeszcze mi mega nie dobrze ,a nawet nie mogę za bardzo zwrócić bo jak mnie ciągnie to też mega boli na dole
Ja też czułam się dobrze. Chwilę po coś tam delikatnie czułam, ale to taki nie zauważalny dyskomfort. Położna radziła, żebym była z kimś (w sensie z kierowcą), a ja na spokojnie byłabym w stanie jechać sama.
P.s.
Miałaś też robioną biopsję?

potwierdzam, w pierwszej ciąży jak badałam proba to miałam 12,5 i drugim razem 17. Ciążą zdrowa ☺️

a to była diagnostyczna czy operacyjna?
właśnie diagnostyczna więc nie powinna mi nic być z tego co czytałam po internecie . Ale nie wiem jak to jest bo koleżanka z pracy mi opowiadała że ona miała głupie Jasia i była świadoma podczas badania ale nie czuła bólu , a ja miałam taką krótka narkozę . Teraz jak wstałam jest lepiej niż wczoraj ,ale dalej boli wszystko 😔

Ja też czułam się dobrze. Chwilę po coś tam delikatnie czułam, ale to taki nie zauważalny dyskomfort. Położna radziła, żebym była z kimś (w sensie z kierowcą), a ja na spokojnie byłabym w stanie jechać sama.
P.s.
Miałaś też robioną biopsję?
no zostały pobrane wycinki do badania , napewno to co prosił lekarz czyli do CD138 . To ja już nie wiem czemu ja tak mocno to czuję , ogólnie myślałam że pójdę dzisiaj normlanie do pracy , ale cieszę że sama z siebie mi dała L4 do końca tygodnia bo ledwo chodzę 😔

reklama
Do góry