reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Zna się ktoś na interpretacji wykresu temp? W tym cyklu kompletnie nie wiem o co chodzi. Owulacja 14dc, potwierdzona monitoringiem. A pomiary temp pokazują spore różnice w ciągu 30-60min. Jak są 2-3 pomiary tego samego dnia to wszystkie były robione podczas leżenia w łóżku po przebudzeniu, bez pójścia do łazienki itp.

I te pierwsze pomiary to w ogóle mogłyby wskazywać chyba że nie było owu (brak peaku), a te 30-60min później są już sporo wyższe. Zaciekawiło mnie to.
temperaturę mierzy się tylko raz, od razu po przebudzeniu, a w pochwie mierzysz?

reklama
Zna się ktoś na interpretacji wykresu temp? W tym cyklu kompletnie nie wiem o co chodzi. Owulacja 14dc, potwierdzona monitoringiem. A pomiary temp pokazują spore różnice w ciągu 30-60min. Jak są 2-3 pomiary tego samego dnia to wszystkie były robione podczas leżenia w łóżku po przebudzeniu, bez pójścia do łazienki itp.

I te pierwsze pomiary to w ogóle mogłyby wskazywać chyba że nie było owu (brak peaku), a te 30-60min później są już sporo wyższe. Zaciekawiło mnie to.
nie analizuj pomiaru po pół godzinie leżenia. Pierwszy po przebudzeniu ok, drugi po pół godzinie będzie się już różnił nawet jak leżysz i nic nie robisz.
Peak nie musi być w dzień owulacji może być chwilę pozniej.
Ogólnie wyniki pomiarów temp są bardzo wrażliwe na różne czynniki i w ogóle bym tego tak nie rozkminiala.

@spoko23 mam nadziej, że u Ciebie jest okej 🤞i nas podczytujesz. Wszystkiego Najlepszego i spełnienia tego najważniejszego marzenia 🩷
Happy Birthday Party GIF by sendwishonline.com

Dziewczyny byłam u ginekologa I tak 13 dzien cyklu zapowiada się cykl bezowulacyjny.
Żadnego pecherzyka dominującego.
Grubość edometrium 6mm wiec kiepsko.
Mam zbadać cukier i insuline ,bo jajniki maja pecherzyki pełno małych,ale żaden dominujacy. Mówiła że tak jest przy insulinoprnosci .
W poniedziałek mam się znowu pojawić i będziemy przez 2 cykle patrzeć co się dzieje.
2 etap droznosc
3 etap invitro
Także tego ja już nie wiem sama.
Jutro mam wizyte nanfz u swojego lekarza.
Zobaczymy co powie

reklama
jestem już w domu . Miałam badanie ginekologiczne przed histeroskopia jest pęcherzyk na prawym jajniku , także szykuje się chyba owulacja . Współżycie odposcic na tydzień ale można się starać . W obrazie histeroskopii wyszło że mam mikro polipy i zgubienia na endometrium, powiedziała że to wygląda jak stan zapalny endometrium ale musimy poczekać na wyniki , będą za 3-4 tygodnie . Także my w listopadzie odpuszczamy starania , coś tam będziemy działać ale nie specjalnie ,tylko jak będzie ochota . Jak się skończy krwawienie to zaczynam kurację globulkami , najpierw 6 dni na stan zapalny a później 6 dni z probiotykiem . Na dniach zadzwonię do swojej lekarki i zapytam czy moze mi wypisać teraz lek na ten stan zapalny endometrium czy czekać na wynik i dopiero . Jeżeli chodzi o odczucia , no kurde słabo . Jak się obudziłam po narkozie to mega bolał brzuch ,dostałam Ketonal w kroplówce , dalej podbolewa i dość mocno krwawię. Lekarka ze szpitala powiedziała że to normlanie , jeżeli się nie uspokoi to mam jechać na sor

Do góry