reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Kasik, ja się strasznie zdziwiłam, że nam od razu się udało i to wcale tak intensywnie się nie staraliśmy. widocznie płodni jak króliki jesteśmy, więc po ciąży trza się będzie porządnie zabezpieczyć. Kasik ja głównie stosowałam metodę NPR, więc obserwowałam ten śluz, temperaturę i co najwięcej mi dało - szyjkę macicy. Uda Wam się kochana, ja osobiście trzymam za was kciuki
Nataniel nie lubi się przytulać :( jak go przutulę to od razu odpycha, wręcz z takim wyrazem twarzy "no co ty, mama!". śmieszne to jest. o a teraz łazi z pchaczem przed sobą :p artysta
u nas w Płocku nie ma miejsc dla takich bąbelków, wszędzie ograniczenia wiekowe :(

reklama
Witam, wszystkie październikowe mamusie. Chciałabym dołączyć do waszego grona, a raczej wrócić na łono BB:-D Udzielałam się tutaj jeszcze w czasie ciąży, teraz czytam was codziennie, także jestem na bieżąco. Brakowało mi jednak odwagi, aby napisać - bardzo zgrana tutaj z was drużyna. Niewiele jest jednak nicków które pamiętam z okresu ciąży. Mam nadzieję, że będę mogła do was dołączyć.
Tak krótko o sobie - mam 8,5 miesięczną córeczkę Miję. Aktualnie jestem na wychowawczym, ale od września wracam już do pracy, z córcią zostanie nania. Obserwuję wasze suwaczki widzę, że maluchy mają już ząbki - u nas właśnie wyszedł pierwszy, ale kolejne już się szykują aby wyjść na światło dzienne. To by było tyle, jeżeli nie macie nic przeciwko, pozwolę sobie czasem coś napisać:-)

klaczek, to witamy z powrotem :tak:. ja czytałam forum w czasie ciąży ale też nie miałam odwagi napisać :zawstydzona/y: dopiero po porodzie nabrałam odwagi ;) my mamy cztery jedyneczki, także niezły z nas kasownik do bilecików ;) podobno im później ząbki zaczną wychodzić tym są mocniejsze. nie wiem na ile to prawdziwe jest

Vinga-bardzo ładne imiona ywbraliście,przyznam że w wersji dziewczęcej bardziej mi sie podoba:) Jeśli chcesz dziewczynke to trzymam kciuki zeby sie udało. mi sie marzy dwoch synow i gdyby nie fakt że jestem zmęczona po ciąży i teraz nie przespanymi nocami i bieganiem za jaśkiem i pracą to chyba pomyślałabym o drugim dziecku ale narazie sobie tego nie wyobrażam. A ból brzucha w ciąży mialam taki jak podczas okresu,uspokoiło się koło 5miesiąca.Elutka mieszkam na krowodrzy w krakowie:)Kasikd-ja mam to samo,strasznie sie ciesze ze mały już jest taki kontaktowy,już wie że my to rodzice,cos probuje gadac w zrozumiałym tylko sobie języku,ciągle sie czymś bawi i zrobiło sie w końcu prawdziwe dziecko a nie noworodek:D

Hej dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, ale po urodzeniu Olafka niestety czasu zabrakło i nie miałam jak pisać. Dość regularnie do Was zaglądam i podczytuję, ale jakoś już z pisaniem było gorzej. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie z powrotem ;)

Ostatnia edycja:
debi, ja właśnie taki ból jak na okres miewam. imię dla dziewczynki ja wybrałam a dla chłopca mój P. też mi się bardziej dla dziewczynki podoba ale dla chłopca nie mieliśmy w ogóle pomysłu, dlatego tak śmiesznie wyszło ;)
Eliana, witamy ponownie ;)

VINGA piekne imiona;-) i dalej cie podziwiam ze drugie dzieciatko tak szybko ;-) bole jak na @ mialam w 1 trymestrze
ELIANA, KLACZEK witamy spowrotem ;-)
DEBI ja jeszcze z Nowej Huty ;-)

Dzięki dziewczyny :)
vinga89 gratuluję drugiego maluszka. Też chciałabym drugie maleństwo, ale przez to co przeszłam będąc w ciąży z Olafem boję się zaryzykować....

Witam w ten upalny dzień, my już po spacerku, mała właśnie śpi. Noc miałyśmy do tyłu:wściekła/y:. Dziewczyny, czy wasze dzieci też tak niespokojnie śpią? Czy to może być wina ząbkowania? Jeżeli tak, to raczej szybko się nie wyśpię.
Vinga, gratuluję fasolki i podziwiam. Z jednym nie mogę się ogarną, a co dopiero z dwójką:-DPo cichu jednak zazdroszczę, znów takie słodkie maleństwo do przytulania - mi najbardziej brakuje karmienia piersią. Cudowne były to chwile....

reklama
klaczek2004 u mnie Olaf w ciągu dnia praktycznie nie chce spać, a jak uda mu się zasnąć to śpi może 30min i później budzi się z krzykiem. Choć czasami zdarza mu się dłużej pospać. Za to noce przesypia całe tylko jak już idą zęby to budzi się kilka razy z krzykiem. Właśnie wychodzi kolejny ząbek i Olaf zaczął się budzić w nocy :(

Do góry