reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

, jak was czytam to jakbyście w ogóle dziecka w nocy nie miały, przesypiacie od 22 do 6 rano. Co Wy tym dzieciom dajecie przed snem?? Pytam mamy, których dzieci są na mm. Ja jak karmiłam piersią to pobudki były nawet częściej...ehh....

Mój młody po kąpieli dostaje moje mleko z butli i śpi średnio 8-10h zależy ile wciągnie.

Edit: ale nie powiem, pobudki co 3h też mu się zdarzają- zalezy jaką melodia do spania podłapie.

reklama
Chyba jednak większość wstająca w nocy. Moja jak wstanie o 1-2 i 4-5 to uważam że noc udana. Rano pobudka o 7:10 lub 7:20. Tak do 3 lat niestety zdażać się będą pobudki.POtem przyjdą zęby, sikanie, itp. KOleżanka ma syna 3,5 roku, który je w nocy 2 razy butlę mleka. Niedługo sam sobie zrobi

Ja mlodej daje mleko 'APTAMIL' jedynke
dwojka nie jest od 6stego miesiaca , tylko dwojka jest 'Hungry milk' dla dzieci ktore potzrebuja cos bardziej sycacego i polozna powiedziala zeby mlodej dawac jak chce dluzej noce przespac. Mi jakos tragicznie nie przeszkadza ze mi sie budzi w nocy - zazwyczaj 1 - 4/5- 7/8 [to ostatnie to zazwyczaj na toalete i pogadac sobie - i ja wtedy wstaje juz calkiem - albo odsypiam dalje z nia kolejna godzinke czy dwie.
[wczesniej je o 19 i 22 - ale ja sie jeszcze do polnocy nie klade wiec nie przeszkadza mi to]

Najgrsze jest jak naprzyklad tak jak dzis obudzi sie o 24 - na pogawedki i nie spi 2-3 godziny :/// [zadko sie zdarza ale jest denerwujace]

Pielegniarka/polozna w Polsce poradzila tez zeby zageszczac na noc mleko -kaszkami. A teraz z bobowity chyba jest nowa 'seria' ''dobry sen'' czy cos takiego, kaszki ryzowo- KUKURYDZIANE [i wlasnie podobno ta domieszka kukyrydziana dziala cuda]

Pielegniarka/polozna w Polsce poradzila tez zeby zageszczac na noc mleko -kaszkami. A teraz z bobowity chyba jest nowa 'seria' ''dobry sen'' czy cos takiego, kaszki ryzowo- KUKURYDZIANE [i wlasnie podobno ta domieszka kukyrydziana dziala cuda]
ja dawałam małemu do tej pory tylko ryżową z tej serii "dobry sen" a teraz kupiłam właśnie z domieszką kukurydzy, dam wam znać czy dobrze po tym śpi bo dziś już na noc dostanie.

Ja próbowałam z małą ilością kaszki ryżowej ale chyba mu w ogóle nie smakowała, ulewał po niej i odpuściłam. Ale jak vinga spróbujesz z tą mieszanką kukurydzianą to daj znać.
emotion widzę że ty też masz ciekawe nocki, no ja też zawsze lubiłam posiedzieć do północy ale teraz się wycwaniłam i jak młody zasypia o 20-21 to też się kładę i próbuję zasnąć na siłę bo potem w nocy byłoby ciężko. Niestety przez to od początku ciąży chyba nie obejrzałam żadnego serialu całego, nie mowa o filmie. U nas jest jeszcze kwesta suchego powietrza i zmiany temp. Jak ustawię grzejnik na grzanie to zaraz gorąco jak wyłączę szybko robi się zimno, uroki małego mieszkania, oby do wiosny to się będzie spało lepiej bo i okno będzie można uchylić.

dziewczyny,mój mały przesypia całe noce od 2m-ca :tak:nie powiem, że się nie cieszę. Ostatnio ma jakieś gorsze dni, ale tylko marudzi około 5 rano. Nigdy mu na noc nie dawałam mleka zagęszczonego kaszką, ani kleikiem i nie wiem czy dzieci po tym lepiej śpią. Pamiętajcie tylko, że jeżeli wasze dziecko jest na mm i nie chcecie mu mieszać w brzuszku to każda firma robi kaszki na innym mleku(np. mleko nan to nestle kaszka,itp.)ale to pewnie wiecie;-)

Panziorka zazdroszcze... Ja dzis wyspana jestem wiec dokarmie Nikole przez sen, moze przespi nocke :)
Misza ja cala zime mam grzejniki wylaczone, jedynie w drugim pokoju sa wlaczone, mamy 60m2. Odkad ocieplili balkon jest nie do wytrzymania przy wlaczonych grzejnikach.

Witam październikowe mamy :-)

Mam na imię Paulina i mam 24 lata.
23 października urodziłam dziewczynkę Annę :tak::-) dołączam do Waszego grona :-)
Oprócz córki mam syna Kubusia lat 2,5 i Męża Łukasza :-)

A propos przesypiania nocek. U nas to jeszcze różnie. Zdarza się Anusi przespać całą noc, ale i nie raz budzi się dwa razy w nocy o 2-3 i 4-5 (zjada po 100ml mleka) potem koło 7 rano.

reklama
witaj szyszunia :)
mój mały ma nową fascynację - swoje stopy. gdy go trzymam w pozycji siedzącej on się składa do przodu jak scyzoryk i musi koniecznie pomacać swoje stopy :-) przy tym zawija sobie spodenki i już ma podrapane nóżki od tego. trochę się boję, że mu się coś stanie ale nie pozwalam mu za dużo na takie wygibaski. w ogóle ciągle chce siedzieć i to pozycja pół siedząca już mu nie wystarcza. musi siedzieć trzymany pod paszki wtedy najlepszą ma zabawę, buja się do przodu i tyłu.

Do góry