reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

, jak was czytam to jakbyście w ogóle dziecka w nocy nie miały, przesypiacie od 22 do 6 rano. Co Wy tym dzieciom dajecie przed snem?? Pytam mamy, których dzieci są na mm. Ja jak karmiłam piersią to pobudki były nawet częściej...ehh....

Mój młody po kąpieli dostaje moje mleko z butli i śpi średnio 8-10h zależy ile wciągnie.

Edit: ale nie powiem, pobudki co 3h też mu się zdarzają- zalezy jaką melodia do spania podłapie.

reklama
Chyba jednak większość wstająca w nocy. Moja jak wstanie o 1-2 i 4-5 to uważam że noc udana. Rano pobudka o 7:10 lub 7:20. Tak do 3 lat niestety zdażać się będą pobudki.POtem przyjdą zęby, sikanie, itp. KOleżanka ma syna 3,5 roku, który je w nocy 2 razy butlę mleka. Niedługo sam sobie zrobi

Ja mlodej daje mleko 'APTAMIL' jedynke
dwojka nie jest od 6stego miesiaca , tylko dwojka jest 'Hungry milk' dla dzieci ktore potzrebuja cos bardziej sycacego i polozna powiedziala zeby mlodej dawac jak chce dluzej noce przespac. Mi jakos tragicznie nie przeszkadza ze mi sie budzi w nocy - zazwyczaj 1 - 4/5- 7/8 [to ostatnie to zazwyczaj na toalete i pogadac sobie - i ja wtedy wstaje juz calkiem - albo odsypiam dalje z nia kolejna godzinke czy dwie.
[wczesniej je o 19 i 22 - ale ja sie jeszcze do polnocy nie klade wiec nie przeszkadza mi to]

Najgrsze jest jak naprzyklad tak jak dzis obudzi sie o 24 - na pogawedki i nie spi 2-3 godziny :/// [zadko sie zdarza ale jest denerwujace]

Pielegniarka/polozna w Polsce poradzila tez zeby zageszczac na noc mleko -kaszkami. A teraz z bobowity chyba jest nowa 'seria' ''dobry sen'' czy cos takiego, kaszki ryzowo- KUKURYDZIANE [i wlasnie podobno ta domieszka kukyrydziana dziala cuda]

Pielegniarka/polozna w Polsce poradzila tez zeby zageszczac na noc mleko -kaszkami. A teraz z bobowity chyba jest nowa 'seria' ''dobry sen'' czy cos takiego, kaszki ryzowo- KUKURYDZIANE [i wlasnie podobno ta domieszka kukyrydziana dziala cuda]
ja dawałam małemu do tej pory tylko ryżową z tej serii "dobry sen" a teraz kupiłam właśnie z domieszką kukurydzy, dam wam znać czy dobrze po tym śpi bo dziś już na noc dostanie.

Ja próbowałam z małą ilością kaszki ryżowej ale chyba mu w ogóle nie smakowała, ulewał po niej i odpuściłam. Ale jak vinga spróbujesz z tą mieszanką kukurydzianą to daj znać.
emotion widzę że ty też masz ciekawe nocki, no ja też zawsze lubiłam posiedzieć do północy ale teraz się wycwaniłam i jak młody zasypia o 20-21 to też się kładę i próbuję zasnąć na siłę bo potem w nocy byłoby ciężko. Niestety przez to od początku ciąży chyba nie obejrzałam żadnego serialu całego, nie mowa o filmie. U nas jest jeszcze kwesta suchego powietrza i zmiany temp. Jak ustawię grzejnik na grzanie to zaraz gorąco jak wyłączę szybko robi się zimno, uroki małego mieszkania, oby do wiosny to się będzie spało lepiej bo i okno będzie można uchylić.

dziewczyny,mój mały przesypia całe noce od 2m-ca :tak:nie powiem, że się nie cieszę. Ostatnio ma jakieś gorsze dni, ale tylko marudzi około 5 rano. Nigdy mu na noc nie dawałam mleka zagęszczonego kaszką, ani kleikiem i nie wiem czy dzieci po tym lepiej śpią. Pamiętajcie tylko, że jeżeli wasze dziecko jest na mm i nie chcecie mu mieszać w brzuszku to każda firma robi kaszki na innym mleku(np. mleko nan to nestle kaszka,itp.)ale to pewnie wiecie;-)

Panziorka zazdroszcze... Ja dzis wyspana jestem wiec dokarmie Nikole przez sen, moze przespi nocke :)
Misza ja cala zime mam grzejniki wylaczone, jedynie w drugim pokoju sa wlaczone, mamy 60m2. Odkad ocieplili balkon jest nie do wytrzymania przy wlaczonych grzejnikach.

Witam październikowe mamy :-)

Mam na imię Paulina i mam 24 lata.
23 października urodziłam dziewczynkę Annę :tak::-) dołączam do Waszego grona :-)
Oprócz córki mam syna Kubusia lat 2,5 i Męża Łukasza :-)

A propos przesypiania nocek. U nas to jeszcze różnie. Zdarza się Anusi przespać całą noc, ale i nie raz budzi się dwa razy w nocy o 2-3 i 4-5 (zjada po 100ml mleka) potem koło 7 rano.

reklama
witaj szyszunia :)
mój mały ma nową fascynację - swoje stopy. gdy go trzymam w pozycji siedzącej on się składa do przodu jak scyzoryk i musi koniecznie pomacać swoje stopy :-) przy tym zawija sobie spodenki i już ma podrapane nóżki od tego. trochę się boję, że mu się coś stanie ale nie pozwalam mu za dużo na takie wygibaski. w ogóle ciągle chce siedzieć i to pozycja pół siedząca już mu nie wystarcza. musi siedzieć trzymany pod paszki wtedy najlepszą ma zabawę, buja się do przodu i tyłu.

Do góry