reklama
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
Hehe azorek zobaczysz jeszcze bedziemy jednymi z ostatnich W koncu juz chyba z 1/4 porodow na forum sie odbylaemotion doskonale cie rozumiem ja co prawda krwawien nie mialam ale tez juz od ladnych 4-5 tyg wroza mi przedwczesny porod przez te skurcze a teraz mloda sie tam chyba zagipsowala w srodku i kurczowo sie macicy trzyma
E sumie ja mam 2 torby na wyjscie i do szpitala - jakbym potrzebowala cos na porod to tez bym pewnie 3cia spakowala -a z e nie potrzebuje to tylko 2 torbyCO do moich toreb, to jeszcze raz tłumaczę, że nie mam jednej, do której bym zmieściła coś więcej niż 2 paczki podkładów. A walizki, do której sama bym weszła nie będę taszczyć Dlatego myślę, że moje 3 torby i tak są mniejsze niż wasze pojedyncze walizki. A dla mojego męża będzie chyba łatwiej ogarnąć wszystko...
Widze, że wy nie macie problemów z aktywnością maluszków. Jak niepokorne dziecię skłonić do dawania znaków życia? Ja to mam wrażenie że mój jest po tatusiu taki leniwy....
Mam tak jak Paulina ze tatusia sie boi i przestaje sie ruszac a jak nie ma to masakaaaaakra co sie w bebochu mi dzieje - tornadoWernkika z moją Nicole to jest różnie. Czasami to brzuch chce rozwalić, a czasami jest tak że mało co ją odczuwam Zwłaszcza jak tatuś przyjedzie zza granicy to wydaje mi się ze go "czuję" i siedzi spokojnie a jak tatusia nie ma to mamusi daje popalić
Slodkosci plus lezenie na lewym boku - dobre na wzmozenie ruchow sa
Moja mloda lubi jak jej klade mp3 lub telefon grajacy na brzuchu: skacze jak glupia
Ostatnio jej tez bajki puszczala siostrzenica 'my little pony'
No ja tez juz mam dosc, kazde pykniecie czy nawet jak sie mowi ze kobiety sie 'czyszcza' zazwyczaj przed porodem - to kazdy bol brzucha to juz sie zastanawiam - czy to sie juz w koncu zacznie... :/ A z tych nerwow to juz mam taki bol jak na biegunke codziennie :/ Hehemotion chyba bym sfiksowała jakbym tyle czasu na szpilkach siedziała. Podziwiam. A co do tego już to chyba w większości przypadków będziemy wiedzieć. Nie każda z nas będzie czuła wielki ból od razu, a niektóre będzie pewnie boleć za 3 osoby. Oby tylko wszystko miało radosny finisz.
A co do tego ''juz'' to zobaczymy jak sie wydarzy
Moja mama nie miala boli/ skurczy, zaczel jej sie brzuch 'stawiac' i pojechala do szpitala - pierwsza ciaza 20pare lat temu to nie mogla na google sprawdzic co to - i okazalo sie ze 2 cm rozwarcie i to sa jej skurcze - drugie badanie 4 cm, ale przestalo ruszac sie dalej - wiec kazali jej sie polozyc na lewej stronie i zaczeli straszyc cesarka - ze jak skurcze nie wroca to trza bedzie - Mowi ze tylko ja dwa razy w krzyzu zabolalo [to juz bardzo mocny bol - jakby jej ktos walcem przez plecy przejechal] i nagle 8-9 rozwarcie i ja wyskakuje
Wiec moze mi sie uda mniec taki sam porod szybki i bezbolesny
Widze ze juz dzis ruchawo sie na forum zrobilo
Ja w planach mialam sprzatanie u siostry i okienka mycie - ale przyjechali jej podloge zmieniac - wiec u sasiadki posiedzialam na herbatce [tej kolezanki co urodzila w polowie sierpnia - skaczace przez ploty] a teraz siedze u was na forum
Koezanki synek przybiera ladnie na wadze - juz sie grubcio robi - na butelce jest - ale stwierdziala ona ze jej mleko jest za malo wartosciowe i zaczela dawac butelke - fany taki maluszek choc ma juz prawie 6 tyg
Hej dziewczyny :-)
Przepraszam, że nadrobiłam tylko po łebkach a dziś będzie tylko o nas
W szpitalu byłam przed 23, od razu wysłali mnie na porodówkę ze słowami, że szybko pójdzie. No i miały rację, po północy urodziła się Młoda. Położna mnie nie nacięła, nie pękłam, nie trzeba było zakładać szwów :-) Dostałam Młodą na piersi i tak sobie leżeliśmy jeszcze półtorej godziny a potem pojechaliśmy na oddział :-)
Mnie się już laktacja rozkręciła, ale mam strasznie popękane brodawki. Młoda taka niezdecydowana, poliże sutek, zassie, puści i tak przez pół godziny... Mam nadzieję, że się dotrzemy, bo nie chcę kupować nakładek i na razie walczymy bez :-)
Cieszę się, że jesteśmy już w domku - tylko strasznie mi szkoda, że Szymonek jest chory i musi być u moich dziadków :-( Więc rodzeństwo się jeszcze nie poznało a i ja już za synkiem tęsknię strasznie... :-(
Ja też kupiłam ciepłego pajacyka bo strasznie schizowałam, że nie mam w czym przywieźć Młodego jak będzie zimno. A tu dziś taka letnia pogoda, ja wychodziłam ze szpitala w krótkim rękawku, a Dorotka w cienkim welurkowym komplecie :-)
Przepraszam, że nadrobiłam tylko po łebkach a dziś będzie tylko o nas
W szpitalu byłam przed 23, od razu wysłali mnie na porodówkę ze słowami, że szybko pójdzie. No i miały rację, po północy urodziła się Młoda. Położna mnie nie nacięła, nie pękłam, nie trzeba było zakładać szwów :-) Dostałam Młodą na piersi i tak sobie leżeliśmy jeszcze półtorej godziny a potem pojechaliśmy na oddział :-)
Mnie się już laktacja rozkręciła, ale mam strasznie popękane brodawki. Młoda taka niezdecydowana, poliże sutek, zassie, puści i tak przez pół godziny... Mam nadzieję, że się dotrzemy, bo nie chcę kupować nakładek i na razie walczymy bez :-)
Cieszę się, że jesteśmy już w domku - tylko strasznie mi szkoda, że Szymonek jest chory i musi być u moich dziadków :-( Więc rodzeństwo się jeszcze nie poznało a i ja już za synkiem tęsknię strasznie... :-(
Ja też kupiłam ciepłego pajacyka bo strasznie schizowałam, że nie mam w czym przywieźć Młodego jak będzie zimno. A tu dziś taka letnia pogoda, ja wychodziłam ze szpitala w krótkim rękawku, a Dorotka w cienkim welurkowym komplecie :-)
the_white_one
Zaangażowana w BB
Netika Super poród. Zazdroszczę :-)
Karola.M. Dzięki. Dam znać jutro co i jak. Ale mam przeczucie, że jeszcze pochodzę sobie w dwupaczku
Karola.M. Dzięki. Dam znać jutro co i jak. Ale mam przeczucie, że jeszcze pochodzę sobie w dwupaczku
tallkaa
Fanka BB :)
Hej dziewczyny.
Niektóre z Was może mnie będą pamiętały... udzielałam się na początku ciąży na tym forum... później jakoś tak wyszło że tu laptop popsuty tu małe problemy i niestety nie pisałam. Od tygodnia śledzę troszeczkę co tu szkrobiecie. Gratulacje dla wszystkich mamusiek aż Wam zazdroszczę że już jesteście "po wszystkim".
Szkoda że tak szybko zostałam usunięta z listy październikówek... no trudno ... pozdrawiam wszystkie i życzę szczęśliwego rozwiązania.
Niektóre z Was może mnie będą pamiętały... udzielałam się na początku ciąży na tym forum... później jakoś tak wyszło że tu laptop popsuty tu małe problemy i niestety nie pisałam. Od tygodnia śledzę troszeczkę co tu szkrobiecie. Gratulacje dla wszystkich mamusiek aż Wam zazdroszczę że już jesteście "po wszystkim".
Szkoda że tak szybko zostałam usunięta z listy październikówek... no trudno ... pozdrawiam wszystkie i życzę szczęśliwego rozwiązania.
Witojcie! napisałam sie i jak dąłam wyslij to "dokument wygasł" i wszystko poszłoooood
wiec teraz bedzie w skrócie:
netika, gratuluje!!!
Karola.M. mam dokładnie to samo + mrowienie w srodku, chyba mi bebechy dretwieja
w nocy budza mnie z kolei zdretwiałe palce u rak i musze nimi poruszac aby je oddretwic i nie spie wtedy na boku
weekend miałam szlony- zaprosiłam mame na lepienie pierogów (na po..) i wyszło nam z 300szt. jutro bede dzielic na porcje to policze. wiec troche zamarazarka załadowana
w kinie nie byłam w ciazy ale na weselu w sierp. probowałam oczepiny zabaczyc i musialam uciekac z sali bo było dla malej za glosno. natomiast muzyka jej nie przeszkadzala.
dwa tyg. temu zabralam ja na koncert kultu i tu sie zastanawialam jak zareaguje ale o dziwo bylo ok
torba jeszcze nie spakowana..
esi ja dla jaj spakuje sie w reklamówki - trzy, ciekawe jakie położna bedzie miec mine
dobrej nocki
wiec teraz bedzie w skrócie:
netika, gratuluje!!!
Karola.M. mam dokładnie to samo + mrowienie w srodku, chyba mi bebechy dretwieja
w nocy budza mnie z kolei zdretwiałe palce u rak i musze nimi poruszac aby je oddretwic i nie spie wtedy na boku
weekend miałam szlony- zaprosiłam mame na lepienie pierogów (na po..) i wyszło nam z 300szt. jutro bede dzielic na porcje to policze. wiec troche zamarazarka załadowana
w kinie nie byłam w ciazy ale na weselu w sierp. probowałam oczepiny zabaczyc i musialam uciekac z sali bo było dla malej za glosno. natomiast muzyka jej nie przeszkadzala.
dwa tyg. temu zabralam ja na koncert kultu i tu sie zastanawialam jak zareaguje ale o dziwo bylo ok
torba jeszcze nie spakowana..
esi ja dla jaj spakuje sie w reklamówki - trzy, ciekawe jakie położna bedzie miec mine
dobrej nocki
Ostatnia edycja:
sonkaa zdrówka... i wracajcie szybciutko do domku&&&&&&&&&&&&&
tallkaa ostatnio pisałaś u nas w maju. Napisz do Polci dane do wątku "lista październikówek" i jaki problem? Nieaktywne mamy były usunięte żeby nam statystyki były aktualne więc nie bierz tego do siebie. A wkrótce dołączysz do rozpakowanych A poza tym ciągle przychodzą nowe mamusie które serdecznie witamy. Zawsze jest czas żeby dołączyć.
tallkaa ostatnio pisałaś u nas w maju. Napisz do Polci dane do wątku "lista październikówek" i jaki problem? Nieaktywne mamy były usunięte żeby nam statystyki były aktualne więc nie bierz tego do siebie. A wkrótce dołączysz do rozpakowanych A poza tym ciągle przychodzą nowe mamusie które serdecznie witamy. Zawsze jest czas żeby dołączyć.
Ostatnia edycja:
tallkaa
Fanka BB :)
Mina29 a czy ja mam jakiś problem ?? Chyba coś źle zrozumiałaś. Nie muszę być na żadnej liście .. wystarczy ze tu zaglądam i wiem co tam u Was nie zależy mi na tym żeby być gdzieś uwiecznioną bo chyba nie to jest najważniejsze
reklama
Szkoda że tak szybko zostałam usunięta z listy październikówek... no trudno ...
Mina29 a czy ja mam jakiś problem ?? Chyba coś źle zrozumiałaś. Nie muszę być na żadnej liście ..
sorki ale teraz ja już naprawdę nic nie rozumiem..
nieważne, kwestie formalne zostawiam moderatorkom.
Tak, czy siak, każdy jest mile widziany