reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Paula, a ja coś nie mogę obejrzeć :-( edit : teraz mogę :-) genialny filmik, a jakie cudowne Maleństwo :-):-):-)
Teraz też zauważyłam, że Maluchy w podobny wieku, jeszcze Marteczki tak samo :-) Chyba to dobry moment na drugie dziecko :-) Chociaż szczerze to chciałam różnicę tak 2-3 lata, no ale lepiej później niż wcale. Tak sobie z mężem postanowiliśmy, że drugie urodzi się w przedziale wrzesień-luty, no i wyszło od razu na październik :-)

CO do porodów, ja długo nie rodziłam, ale nie wspominam go miło. Rodziłam SN bez znieczulenia, byłam nacinana, ale lekarka zrobiła to b.dobrze i zszyła mnie genialnie. Prawie od razu doszłam do siebie. Teraz sama nie wiem czy wolę znowu bez zoo (w końcu już raz dałam radę) ale z drugiej strony panicznie boję się drugiego porodu. Po urodzeniu Olusia jeszcze dłuuuugo śniło mi się, że znowu muszę rodzić, znowu będzie bolało a nawet w ciąży nie jestem.

reklama
jejku jak czytam o tych porodach, nacinaniach to aż ciarki mam :(
ja się bardzo boję, zastanawiam się poważnie czy nie wybrać cc...ale w sumie decyzje podejmę później, może po szkole rodzenia
na razie staram się koncentrować na tych przyjemniejszych aspektach ciąży :)

paula - cudny film, obejrzałam kilka razy i ... normalnie się wzruszyłam, zawołałam T. żeby zobaczył ten cud ... dla mnie takie maleństwo w brzuchu, które rośnie i uczy się wszystkiego, to najwspanialszy z cudów:-)

dziewczynki, zmykam, bo mnie dzisiejszy power wykończył :-), dobranoc

Ostatnia edycja:
Paula ale masz czadowy filmik!:-) niezapomniana pamiątka coś pięknego :-)
A ja mam masakrę na twarzy! naliczyłam 12 pryszczy wielkich,czerwonych,bolących a już czuje kolejne 2 :-(
masakra:zawstydzona/y:

reklama
anja83 - ja na znieczuleniu nie czułam nacięcia ( tylko nagle mi się luźno zrobiło i mała wyskoczyła ) za to przy 2 porodzie nawet nie wiem kiedy mi tam coś pękło - jak były parte to nie odczuwałam bólu a jedynie potrzebę parcia i nagłe odprężenie gdy mały wyskoczył :) potem do szycia już mnie uśpili na moment więc tu w ogóle nic nie wiem i nie pamiętam za to obudziłam się jak nowo narodzona mimo że spałam może z 10 - 15 min ( a tatuś wtedy dumny siedział z maluchem przed salą ;) )

co ma być to będzie - trzeba wierzyć że trafiasz na ludzi, którzy chcą pomóc a nie zaszkodzić

Do góry