reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

reklama
Krak - super wieści kochana !!! :tak::tak::tak::tak::tak: ... czekam na zdjęcie twojej kropeczki :-)

oh też jestem ciekawa co u naszej zapominajki i martwi mnie że jeszcze nic nie pisała, ale z tego co kojarze to miała miec wizyte wieczorem :blink:

dziewczyny trzymajcie za mnie jutro kciuki :sorry2:

Witajcie wieczorkiem.
Onatoma,strasznie,strasznie mi przykro...
Aguga,Belka,Krakk super wieści.Najważniejsze,żeby maluszki się zdrowo rozwijały!
Loralain,jasne,że będziemy trzymać kciuki.
A mnie dzisiaj muuuuliii,że hej,można zwariować.

Cześć!
Też jestem październikówką, tak sobie Was poczytuję i postanowiłam się przywitać. Nie tylko na forum jestem nowa, ale w ogóle w temacie:-D, na razie chłonę jak gąbka wszystko co czytam, a widzę, że sporo wpisów się już na październikowym forum nazbierało:-)
no rozszalałyśmy sie troszkę :rofl2:

krak8686, zazdroszczę :)
Ja na razie widziałam tylko kropkę, na następnym mam nadzieję zobaczyć więcej :) Ale i tak kropeczka była super :-D
No ja byłam na usg w 4tyg 6dniu i też miałam kropeczkę wieć na następną wizytę czekam z utęsknieniem :tak:
Hej dziewczyny!!

Ja po pierwszym usg :) wszystko pieknie, Fasolinka ma 7mm czyli odpowiada dokladnie moim 6tyg 3d :D
Widzielismy tez na ekranie pulsujace serduszko :)
Najpierw mialam robione usg przez brzuch, i pani juz mowila, ze chyba widzi serduszko, ale jeszcze zrobila mi dopochwowe, zeby sie upewnic i stwierdzila, ze wszystko jak na ten wiek ciazy wyglada perfekcyjnie, zarodek osadzony w prawidlowym miejscu, prawidlowy rozmiar, pulsujace serduszko
Stwierdzila, ze jak juz jest pulsujace serduszko to na 90% wszystko bedzie dobrze :)
Potem jest ponoc:
8tydz - 95%
9tydz- 97%
10tydz- 99%

Nic tylko wierzyc :)
Zdjecie wkleje Wam jutro na Wizyty :)

Buziaki :)

Kurczę gratuluje :-D Super że słyszałaś serducho, aż się ciepluchno robi jak sie takie posty czyta. To podniosłaś cały wątek na duchu:tak:

witam po dłuższej przerwie

zanim zdążę przeczytać co naskrobałyście to jest już tak późno, że nie mam siły już czegokolwiek napisać

kurcze wy tu wszystkie macie takie gromady dzieciaków:biggrin2: Mało jet dziewcząt które są pierwszy raz w ciąży:szok:

Mamba nie przejmuj się ja tez jestem zielona w te klocki to to moje pierwsze będzie więc zostaje mi tylko czytać bo dobrych rad i doświadczenia a tym bardziej porównania to nie mam:laugh2:

zdjecie dostepne w Wizytach :)

dziewczyny, ja zostalam poinformowana, ze w 6 tygodniu formuje sie serduszko i zaczyna bic/pulsowac, i w 6 tygodniu powinno byc tez widoczne
UWAGA!! Powinno byc widoczne, ale czesto nie jest ze wzgledu na jakosc urzadzen, ktorymi wykonywane jest usg, takze jesli nie widzialyscie <3 w 6 tygodniu to nie ma czym sie martwic, tylko albo poczekac tydzien, dwa albo znalezc gabinet z lepszym sprzetem :)
poza tym!!! serduszko zaczyna bic miedzy 22 a 29 dniem zycia dziecka, czyli zeby na pewno je zobaczyc trzeba by sie wybrac na usg 30 dni po zaplodnieniu, dlatego tak czesto dziewczyny sie stresuja, bo mysla np. ze sa juz w 6 tygodniu, a tak naprawde sa np. w 5t5d (jesli owulacja wystapila pozniej niz sobie to wyliczyly), i dlatego moze jeszcze nie byc serduszka, i wtym wypadku nie wynika to z powolnego rozwoju zarodka, tylko ze zlych "obliczen" Mamy :)
takze nie ma sie co stresowac na zapas :)

ja dzisiaj sobie pofolgowalam...kilkanascie dni jem jak ptaszek, malenko i "zdrowo", bo nie mialam za bardzo chceci nawet jesc...a dzisiaj, po pierwsze nie jadlam nic az do 13, po usg wrocilam do domu i zjadlam 2 platy sledzikow w oleju z cebulka, potem talerz domowego rosolku i poprawilam 2 kawalkami pizzy, bo K zamowil

...a teraz placze...tak mi to wszystko siadlo na zoladku, czuje, ze moj zoladek to kamien, i do tego boli buuu, kara za obzarstwo :(

reklama
zdjecie dostepne w Wizytach :)

dziewczyny, ja zostalam poinformowana, ze w 6 tygodniu formuje sie serduszko i zaczyna bic/pulsowac, i w 6 tygodniu powinno byc tez widoczne
UWAGA!! Powinno byc widoczne, ale czesto nie jest ze wzgledu na jakosc urzadzen, ktorymi wykonywane jest usg, takze jesli nie widzialyscie <3 w 6 tygodniu to nie ma czym sie martwic, tylko albo poczekac tydzien, dwa albo znalezc gabinet z lepszym sprzetem :)
poza tym!!! serduszko zaczyna bic miedzy 22 a 29 dniem zycia dziecka, czyli zeby na pewno je zobaczyc trzeba by sie wybrac na usg 30 dni po zaplodnieniu, dlatego tak czesto dziewczyny sie stresuja, bo mysla np. ze sa juz w 6 tygodniu, a tak naprawde sa np. w 5t5d (jesli owulacja wystapila pozniej niz sobie to wyliczyly), i dlatego moze jeszcze nie byc serduszka, i wtym wypadku nie wynika to z powolnego rozwoju zarodka, tylko ze zlych "obliczen" Mamy :)
takze nie ma sie co stresowac na zapas :)

ja dzisiaj sobie pofolgowalam...kilkanascie dni jem jak ptaszek, malenko i "zdrowo", bo nie mialam za bardzo chceci nawet jesc...a dzisiaj, po pierwsze nie jadlam nic az do 13, po usg wrocilam do domu i zjadlam 2 platy sledzikow w oleju z cebulka, potem talerz domowego rosolku i poprawilam 2 kawalkami pizzy, bo K zamowil

...a teraz placze...tak mi to wszystko siadlo na zoladku, czuje, ze moj zoladek to kamien, i do tego boli buuu, kara za obzarstwo :(

krak super wieści!ja też dziś pojadłam dosłownie za dwoje bo i czekolada była z orzechami i pistacje solone i co chwila coś innego aż cud że mnie nie zmuliło:)

Do góry