reklama
marand
pełna szczęścia
Zastanawia mnie czy te 4 tygodnie fakultatywego urlopu macierzyńskiego są normalnie płatne?
tak, są normalnie płatne z tym że aby iść na ten urlop to trzeba go wykorzystać od razu po zakończeniu tego podstawowego (tzn musi być ciągiem) i aby na niego pójść to trzeba podanie do pracy że chce się z tego przywileju skorzystać (pracodawca nie może odmówić to tylko formalne poinformowanie)
a co do słodkiego to ja też mam teraz fazę - chodzą za mną ciasta, michałki, kinder bueno white oraz snikersy
ale gdzieś ostatnio wyczytałam że ok.22 tyg dziecko woli smak słodki niż kwaśny więc to może dlatego
Marand dziękuję kochana za odpowiedz, 4 tygodnie płatnego urlopu więcej z takim maluszkiem to dużo i napewno skorzystam, do tego zaległy urlopik i mam nadzieje ze maleństwo przynajmniej pół roku będzie miało zanim bede musiała wrócić do pracy.
Nie wiem czy to ta pogoda ale doły łapię. I sama nie wiem co by mnie pocieszyło;/
Nie wiem czy to ta pogoda ale doły łapię. I sama nie wiem co by mnie pocieszyło;/
Majeczka26
Fanka BB :)
Mimii ja mieszkam niedaleko Garwolina więc z troche dalej od wawy i z innej strony
Właśnie za mną też chodzą ciasta truskawkowe a co najlepsze że ja raczej za ciastami i słodyczami nie bylam i racze od wielkiego święta jadlam troszkę a teraz to nonstop bym słodkie jadła Może to na dziewczynkę ( tak sobie wmawiam )
patrycja - biorąc pod uwagę moje spożycie słodyczy w ciąży (wczesniej sie zmuszałam, żeby przegryźć cos slodkiego), to powinnam miec mega słodką dziewczynkę, a chyba sie nie zanosi ;-)
Kaka tez na to liczę, zatem macierzyński trwa 6 m-cy + jakis urlop, więc 7-8 miesięcy i powrót do pracy. a powiedzcie mi proszę, wiem że to głupie pytanie, ale czy żłobki są czynne w wakacje? bo mi akurat na waakacje przypadałby powrót do pracy..Marand dziękuję kochana za odpowiedz, 4 tygodnie płatnego urlopu więcej z takim maluszkiem to dużo i napewno skorzystam, do tego zaległy urlopik i mam nadzieje ze maleństwo przynajmniej pół roku będzie miało zanim bede musiała wrócić do pracy.
Mallinowa_Paula
Mam podobnie z chrześnicą, ostatnio widziałam ją na roczku w listopadzie... W tym roku pewnie nie uda mi się pojechać, bo skoro w październiku mam rodzić (ost. USG wykazało 15.10) to chyba będzie mi ciężko do Wawki dojechać. Ale może uda się mojej zapracowanej koleżance przyjechać z nią do mnieMojego chrześniaka nie widziałam już ponad półtora roku i teraz jak byłam też nie było okazji.
Tak, teraz będziemy mieszkali w jednym domu z moimi rodzicami. Ale już na swoim, w sensie, że własna kuchnia, łazienka - tak jakby oddzielne mieszkanie :-)malinowaP - && za sprawna przeprowadzkę, żebyś ja dobrze zniosła, a małż znalazł szybko pracę, o ile dobrze pamiętam,
będziesz teraz blisko swojej rodziny ? :-)
a co do bezsenności, to ja budzę się o 2, 4 nad ranem i już kilka razy zastanawiałam się, czy nie odpalić neta, ale muszę wstać do innego pokoju i mi się nie chce, a tłumów też się nie spodziewałam :-) - bo w telefonie to masakra u mnie - jestem ślepa, a śpię bez soczewek :-)
Może otworzymy jakiś nocny klubik dyskusyjny skoro okazuje się, że nie ja jedna nie śpię
Mam już nawet nazwę "skoro świt"
Nie dołuj, my tu jesteśmy z Tobą ;-) Na pewno zaraz Ci któraś podeśle kawałek ciasta z truskawkami, a ja przesyłam rogaliki z marmoladą :-)Nie wiem czy to ta pogoda ale doły łapię. I sama nie wiem co by mnie pocieszyło;/
Zobacz załącznik 473819
Mallinowa_Paula
reklama
Dziękuję za łakocie...truskawki mam to szybko jakies ciacho ukręcę
U nas złobek czynny tylko jeden miesiąc wakacyjny, przez drugi trzeba sobie radzic Dodam ze złobek mamy tylko jeden i dostać się to jak 6tka w totka...
U nas złobek czynny tylko jeden miesiąc wakacyjny, przez drugi trzeba sobie radzic Dodam ze złobek mamy tylko jeden i dostać się to jak 6tka w totka...