reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Witam i ja :-)
Nie było mnie kilka dni ale odpoczywałam trochę i nie miałam weny do pisanioa :-( czy was też w ciąży tak często łapią doły ? Ja to jakoś szybko wpadam w doły jestem zła i nerwowa a wszystko się odbija na M ale czasami jemu też się należy;-)

Mimii
super że mlody spokojnie przechodzi ospę a za tydzień dwa będziecie mieli spokój i jak się maleństwo urodzi to będziesz spokojna :tak: A powiedz mi jeśli możesz skąd ty jesteś ?

Malami super że prace idą szybko i jest szansa na przeprowadzkę, pochwal się fotkami :tak: a powiedz mi ty jeździsz na rowerku ?

soonka super że podróż mineła spokojnie a Majka zobaczyła się z dziadkami :tak: a tak na marginesie bardzo podoba mi się imie Maja ale M się nie chce zgodzić jak by byla dziewczynka :zawstydzona/y:

jutrzenka
ja też się wciągnełam w to Euro że aż sama się dziwie :-D wszystkie mecze oglądam a nigdy fanką nie byłam

azorek współczuje bólu ale dobrze że już lepiej się czujesz, odpoczywaj
bellka sen niezły naprawde ale i trochę stresujący, a co będzie za 2-3 miesiące ?;-)

Majeczka, jutrzenka kciuki za wizytę :tak: ja jutro też wizytuje o 9 rano, mam nadzieję że w końcu poznam płeć

reklama
Hej dziewczyny,ale u nas dziś pięknie na dworze,normalnie znowu lato.Wystawiłam już parasol i idę posiedzieć i podłubać słoneczniku.Zaraz mój syneczek z p-kola wróci.
Ja można powiedzieć mam już prawie wszystko dla dzidzi,czekam teraz za rzeczami dla siebie i materacykiem do łóżeczka.Jeszcze brakuje mi tylko kosmetyków dla niuni i stanika do karmienia :laugh2:
Aguga, gdzie Ty mieszkasz, że masz piekną pogodę? w KRK leje i dość chłodno, ale to dobrze, bo niezłe upały za kilka dni sie zapowiadają.. jak ja to zdzierżę? :szok:
swoją drogą, widzę, że wiele z Was juz ma większość jak nie wszystko dla Dzidzi... ja oprócz 3 par body nie mam kompletnie nic, nawet pomysłu co gdzie i jak postawić, trzymać, przechowywać.. eh :zawstydzona/y: chyba potrzebuje takich snów zeby zacząć działać

Witam i ja :-) Nie było mnie kilka dni ale odpoczywałam trochę i nie miałam weny do pisanioa :-( czy was też w ciąży tak często łapią doły ? Ja to jakoś szybko wpadam w doły jestem zła i nerwowa a wszystko się odbija na M ale czasami jemu też się należy;-)
soonka super że podróż mineła spokojnie a Majka zobaczyła się z dziadkami :tak: a tak na marginesie bardzo podoba mi się imie Maja ale M się nie chce zgodzić jak by byla dziewczynka :zawstydzona/y:
jutrzenka ja też się wciągnełam w to Euro że aż sama się dziwie :-D wszystkie mecze oglądam a nigdy fanką nie byłam

Majeczka, jutrzenka kciuki za wizytę :tak: ja jutro też wizytuje o 9 rano, mam nadzieję że w końcu poznam płeć

patrycja - mnie łapią doły, ale częściej wkurzenie które kończy sie łzami ze złości.. obrywa sie wszystkim wokół :-( a mój Ł. nie wiem jak wytrzymuje.. to ja juz za Ciebie kciukasy trzymam i żeby dzidzia sie odsłoniła jutro, ja na to liczę dziś, bo wersja raz chłopczyk raz dziewczynka mnie nie satysfakcjonuje :-D
koleżanka ktora jest w 13 tc miala robione usg i juz wiadomo ze jest chłopczyk i to bardzo wyraznie widac.. a mi w 18 tc nie mogli stwierdzić? :crazy:
co do imienia Maja - jest prześliczne, tak chciałabym córke nazwać, ale mój Ł. i mój tato mówią tak na mnie (nie nie, tak sie nie nazywam;-)) , wiec byłoby mylące i chyba Zuzia zostanie
Euro - ja moze największą fanką nie jestem, ale nie krzyczę na Ł. jak chce mecze oglądać - dam mu ten miesiąc wolności :-D oczywiscie polaków oglądamy we dwoje i kibicujemy z szalikami w rękach :-)

Kurcze piszecie o tej coli, że sama sobie szklankę nalałam. Ale nie przepadam za bardzo,za to ostatnio piję non stop fantę :sorry2: No nie mogę się powstrzymać i tak potrafię wypić dużą butlę w ciągu dnia :sorry2: I do tego zajadam się batonikami Kinder maxi, potrafię zjeść 10 sztuk dziennie :-p M ma już zakaz dawania mi całej paczki tylko powiedziałam żeby mi wydzielał ;-)
A co do kawy to ja wcześniej wypijałam normalnie filiżankę rozpuszczalnej kawki prawie codziennie, no ale odkąd biorę te leki to staram się pić jak najrzadziej. W domu nie piję w ogóle, tylko jak idziemy do kogoś.
A ja sobie wczoraj uświadomiłam że prawie za 3,5 miesiąca nasza Malutka będzie z nami. Jak ten czas leci. A gin powiedział, że do terminu ciężko będzie donosić, więc nastawiam się na ten wrzesień.

no majeczka u nas rzeczywiście pogoda do dupy matko kolejny dzień w którym się fatalnie czuje
malinova współczuje że masz tak daleko rodzinę a oni nie mogą was odwiedzić nie przyjadą zobaczyć maleństwa skoro piszesz że zobaczysz ich dopiero w 2013
bellka ja znów 7up mogłabym litrami pić ale ze względu na dietę wątrobową pozwalam sobie na szklaneczkę dziennie do tego musze mieć 1kg czereśni dziennie:-)

Majeczka26 trzymam kciuki &&&&&& i żeby Ci czas szybko minął :-) Tu masz o urlopach Urlop macierzyński 2012 dodatkowy urlop macierzyński 2012 - ofeminin.pl
sonkaa &&&&&&&& za męża! :-) Trzymajmy się razem, mój od przyszłego tyg. też będzie poszukującym ze względu na przeprowadzkę.
Nikolaa dasz radę, trzymam &&&&& żeby nie bolało:-)
malinova nie panikuj, bo to nie zdrowo;-) będzie dobrze!! A rodzinka do Ciebie nie przyjedzie w odwiedziny?
Bellka sny w ciąży są niesamowite:laugh2: W sumie, poza ciążą też się zdarzają ;-)

patrycja ja dołów nie mam, 2 dani jak na razie miałam takie do doopy, ale poza tym cieszę się ciążą i jestem w dobrym nastroju.

Nie pamiętam czy coś mi się śniło czy nie, ale wkurza mnie już to, że się wyspać nie mogę, bo się kręcę z boku na bok i budzę co chwilę:angry: Jak się położę na plecach to muszę podgiąć nogi i brakuje mi kołdry, wtedy mi zimno:dry: A jak wstanę do siusialni to się tak rozbudzam, ze nawet z 2 godz. nie śpię:crazy: Wtedy uruchamiam BB w komórce i sobie czytam, ale oprócz mnie to chyba wszystkie śpicie, bo cisza jak makiem zasiał :-p

Miłego dnia!! :-):-):-)

malinowa_paula ja się nie boje boje się jak Wiki sobie poradzi:-(..a co do spania to witaj w gronie ja mam podobnie to jak wsadze kołudre miedzy nogi to mi w tyłek zimno to znów mi gorąco a po sisiu to ma sufitolandie też przez 2 h

Witam się porannie ;-0

jutrzenka, majeczka - &&&&&&&&&&&&&& za wizytę

a zaraz będę poszukiwać w necie komody i regalika dla Michałka, mam upatrzoną w Ikei, ale może znajdę coś z większą ilością szuflad
Ja mam komodę i szafkę z półkami dla Oliego właśnie z Ikei. U nas raczej problem za co kupić meble do sypialni:baffled:
Ale ja dziś miałam sen. Ze urodziła się nasza córcia i ja nic kompletnie dla nie nie miałam! Nawet pieluchy! Więc pojechaliśmy do hurtowni z Malutką, było dość chłodno a ona w samym pajacyku takim bez stópek i do tego bez skarpetek :sorry2: To ja mówię, żeby M z nią posiedział w aucie a ja skoczę kupić kilka najpotrzebniejszych rzeczy, żeby dał mi pieniądze jakieś, a on mi 20 zł wyciąga. WIęc jednak poszedł ze mną do tego sklepu, a nasza córcia przez chwilę tak urosła, sama już chodziła i ja się zaczęłam zastanawiać co ja zrobię z tymi wszystkimi Malutkimi ciuszkami no i teraz nie mam żadnych większych :-p
NO sen niesamowity. Mi śniło sie że uciekałam przed kimś przez korytarze śnieżne a potem jakiś łoś co mi wchodził do mojej kryjówki a cuda dziwy.:-D
Ale z kawy nie jestem w stanie zrezygnować, zwłaszcza że jestem niskociśnieniowcem , więc na jedną szklaneczkę rano sobie pozwalam:-D

Jak ja cię bardzo dobrze rozumiem. Moje ciśnienie też jest bardzo niskie, ale kawę to ja dopiero od jakiegoś miesiaca jestem w stanie wypić i to też nie całą.

reklama
witam poweekendowo

u mnie pogoda dziś do bani, a wczoraj było tak pięknie

Jutrzenka, Majeczka - kciuki mocno zaciśnięte za wizyty;-)
Nikolaa - również trzymam kciuki za wizyty stomatologiczne;-)
Mimii - kciuki za egzamin;-)
Azorek, Jutrzenka - oby wasze bóle szybko minęły i już nie wracały;-)

a my wczoraj spędziliśmy czas na pikniku militarnym i wróciłam do domu padnięta, było całkiem fajnie zorganizowane, była rekonstrukcja jednej z bitew podczas II wojny św. mąż porobił sobie zdjęcia w mundurach z karabinami, najgorsze było w tym wszystkim to że odbywało się to na jakiś starych żwirowniach w lesie i były wieeeeeeelkie góry z piachu więc nie dość że ledwo po nich właziłam a było to kilka razy góra-dół to jeszcze tego piachu jak się szło to po kostki się zapadało więc co kilka kroków to buty gubiłam bo nabierały piachu,
był to nie lada wysiłek w moim stanie zwłaszcza że słońce też robiło swoje, a balerinki to ledwo odczyściłam dzisiaj

to tyle jak na razie bo w planach mam porządki dziś

Do góry