hejka
ja rowniez zycze wszystkim mamusiom w dniu naszego święta wszystkiego najlepszego. Szczescliwego i bezbolesnego rozwiązania i zdrowych maluszkow
Majeczka, hmm jak by Ci to jeszcze wytlumaczyc. Nie ma znaczenia czy jest to zwolnienie na tydzien, na dwa czy miesiac. Zawsze jak idziesz na zwolnienie to ksiegowa wylicza Ci srednią do zasilku chorobowego, nie wiem dokladnie ale chyba srednia za dzien. I potem w zaleznosci od liczby dni na L4 dostajesz tą srednią razy te dni choroby.
A przy ciazy to jest juz tak przez caly jej okres az do konca macirzynskiego, taka sama kwota wyliczona ze sredniej od ostatniego pelnego przepracowanego miasieca i rok od niego w tyl.
Ja z tym prasowaniem to tez sie staram do tygodnia po praniu to ogarnac. Nasze ciuchy tez prasuje ale mam gardorobe to wieszam i sie nie gniotą.
Marand dzieci są smieszne
. Moj Kuba jak nas zastrzeli jakims tekstem to tez jestesmy w szoku.
Ostatnio mial takie strzelajace diabeblki do rzucania o podloge i strzela sobie i malo mu zostalo a ja mu mowie zeby zostawil troche bo przyjedzie Maja to razem postrzelacie. A on do mnie: wlasnie to rozważam
.
I tak codziennie jakis dorosly tekst i to taki ze sami nie wiemy skad on wie jak go uzyc.
Lori w sumie to mozna i we wrzesniu ale ja sie bardzo boje o moje przeplywy. Gdyby nie daj Boze nadle i truda tetnica pracowala nieprawidlowo to mysle ze bedzie decyzja o rozwiazaniu ciazy. I niestety nie mam gwarancji ze wytrzyma do konca. I co wtedy, bede bez gotowej wyprawki. Dlatego myslalam ze od sierpnia zaczne szykowac to co do szpitala i potem wsadze w torbe zeby sie nie kurzylo. Mam taka na suwak po koldrze jak nowa kupowalam i nie sobie czeka. A reszte to zawsze moja mame poprosze to w sytuacji awaryjnej troche popierze i poprasuje.
Zapytam gina na nastepnej wizycie jak sie te przeplywy nie poprawią czy grozi mi wczesniejszy porod przy zlych obu przepywach
Polcia ojj zazdroscimy. Moj R rano w prezencie zrobil mi zastrzyk w brzuch i pojechal na sluzbe na 24h.
Za to ja jade na obiad do mojej sis, mam robi u niej obiad z okazji dnia matki.Moja siostra ma niepelnosprawnego syna po wypadku jak wjechal w niego pijany kierowca. My wiekszosc spotkan robimy u niej wlasnie z tego powodu. Daniel nie chodzi wiec wszedzie musza go zaniesc a ma juz 16 lat wiec to dosc trudne. Do tego teraz ma gips na calej nodze wiec wogole to niemozliwe
Nikamo a w ktorym to bylo roku??? Moim zdaniem pracodawca troche jedzie po bandzie.
Ja jak bylam w ciązy z Kuba i na L4 czyli w 2007 to pracodawcy tak wlasnie interpretowali naliczanie chorobowych jak Ty mowisz i moj zreszta tez. I w 2008r wyszedl jakis wyrok czy wyjasnienie ze to zle jest robione. I mi wtedy ponownie wyliczono zasilek juz wlasciwie i dostalam ponad 3000zl wyrownania. Ale ja pracuje panstwowo wiec moze inaczej do tego podchodza i bardziej tego przestrzegaja.
Ja pytalam nasza babke od plac jak to sie liczy i mi potwierdzila ze od wszystkich dochodow od ktorych jest placony ZUS. One sa sumowane i wyliczona jest srednia wtedy.
Moze zapytaj pracowadce albo w ZUS sie dowiedz.
W moim przypadku to by bylo przegiecie jakby tak mi liczyli z umowy bo mi wyszlo wiecej z dodatkow niz z podstawy bo ja mam stanowisko z prowizja od wypracowanej kwoty.
Mina ja wczoraj juz pisalam ze tez mam ten problem co Ty wiec nie jestes sama. Tyle ze ja przed ciaza nie mialam, dopiero teraz
, mam nadzieje ze to chwilowe
dopijam kawke i ogarne troche i zmykam do mojej sis.
milego dnia
EDIT
tez sie dolaczam do petycji o malo postow dzis bo bede dopiero wieczorem
Patrycja udanej zabawy
Sonka milego grilowania, ech smaku m narobilas