reklama
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
Witam dziewuszki
Ladna pogoda wytrzymala caluuutki dzien Nawet cieplutko bylo Pierwszy raz po takim czasie to masakra
Padam doslownie, oczy mis ie zamykaja same.
Bylam u lekarza dala zwolnienie do wtorku - chcialam sama wrocic do pracy,
szczerze powiedziawszy juz tego pozalowalam (
Ladna pogoda wytrzymala caluuutki dzien Nawet cieplutko bylo Pierwszy raz po takim czasie to masakra
Padam doslownie, oczy mis ie zamykaja same.
Bylam u lekarza dala zwolnienie do wtorku - chcialam sama wrocic do pracy,
szczerze powiedziawszy juz tego pozalowalam (
Mallinowa_Paula
Fanka BB :)
Jutrzenka, ja widziałam w carreffourze
Hello :-)
Pesca wszystkiego naj naj naj na Nowej Drodze Życia !:-)
Ale tu się piwoszowo zrobilo hehe ja się muszę przyznać ,że ostatnio chlapnęłam szklaneczkę z sokiem
taka mnie naszła ochota ,że musiałam inaczej bym chyba oszalała a potem miałam takie wyrzuty straszne ,że już się raczej nie napiję
Ja czuję kopniaczki bardzo nisko poniżej pępka dużo poniżej trochę martwi mnie to że jest tak nisko w 18 tygodniu powinien być już chyba wyżej jak wy macie dziewczyny? ja jak zwykle panikuję a do wizyty całe 2 tygodnie...
Jeszcze mam jakąś biegunkę dzisiaj i chyba oszaleję
Pesca wszystkiego naj naj naj na Nowej Drodze Życia !:-)
Ale tu się piwoszowo zrobilo hehe ja się muszę przyznać ,że ostatnio chlapnęłam szklaneczkę z sokiem
taka mnie naszła ochota ,że musiałam inaczej bym chyba oszalała a potem miałam takie wyrzuty straszne ,że już się raczej nie napiję
Ja czuję kopniaczki bardzo nisko poniżej pępka dużo poniżej trochę martwi mnie to że jest tak nisko w 18 tygodniu powinien być już chyba wyżej jak wy macie dziewczyny? ja jak zwykle panikuję a do wizyty całe 2 tygodnie...
Jeszcze mam jakąś biegunkę dzisiaj i chyba oszaleję
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
Emotion - czemu żałujesz powrotu do pracy???
Jako ze pracuje Nursingu to godziny pracy sa ruchome,
praca na zmiany [jak w szpitalu] nowy grafik juz 'wyszedl' na okres 7-20 maja;
Dzis zanioslam ostatnie zwolnienie do poniedzialku i chcialam spytac co teraz ze mna
- a ZGLASZALAM 2 tygodnie temu ze bede juz wracac raczej,
wiec stwierdzili ze zatrudnili kogos do pralni [chcialam isc tam]
a jako opiekunka ''dostane godziny ktorych inni nie chca''
A jeszcze lepsze bylo jak powiedzieli ze moge zaczac robic nocki....
Powiedzialam im ze nie ma mowy,
ze jestem zmeczona wieczorami i spiaca juz o 22, 23...
a co dopiero zeby cala noc od 22 do 9 rano byc na nogach ze nie ma szans
-- To uslyszalam komentarz ze jak ja bede wieczorem pracowac jak spaca jestem??
ALE TO Jeszcze nie taka tragedia;
NAJBARDZIEJ wnerwilo mnie to ze moja kolezanka jest tez w ciazy - 6 tygodni przedemna;
I byla na zwolnieniu 5-9 tydzien, wrocila do pracy:
zaczela robic 'cwiczenia manualne' z pacjentami -- a takiej rzeczy wczesniej w Nursingu nawet nie bylo - wymyslili dla niej
Pozniej jak jej sie nie chcialo, wrocila na 2 dni jako opiekunka; i 2 dni wziela sobie pralnie..
AHA i jeszcze jako opiekunka to sobie mogla wybrac ze pracuje na rano.
I jak mam sie nie wku****c????
Ona ustawia sobie i robi co bedzie chciala,
a ja dostane resztki i zmiany ktorych nikt nie chce:
Nie wiem kiedy bede pracowac; pewnie weekendy;
moga zadzwonic w ostatniej chwili; takze bede sie tylko zbierac i jechac do pracy ...
Niby tak jak narazie tylko 2 tygodnie - ale CZEMU????
Czemu ona jest traktowana jak jest? A ja calkiem 'zlana'..? (
Jestem WSCIEKLA!!
mimii
Tak piszecie o grillach, piwkach itp, a ja właśnie wróciłam do domu z grilla :-) najadłam się i teraz odpoczywam. A ostatnio mąż kupił mi tego Lecha free i tak go sobie wysączyłam :-) Drugie ciągle stoi w lodówce, ale póki co nie mam na nie weny hehe. Muszę spróbować tej Bawarii brzoskwiniowej bo brzmi smakowicie :-)
A ja dzisiaj prawie skończyłam pisać swoją pracę magisterską. Zostały mi moje własne poprawki i takie tam kosmetyczne poprawki plus ilustracje.
Emotion, współczuję, głupia sytuacja na której niestety Ty musisz cierpieć :-( Mam nadzieję, ze sytuacja poprawi się.
Malinova, i jak byłaś u lekarza?? Może to rzeczywiście ta luteina?? Sama nie wiem...
A ja dzisiaj prawie skończyłam pisać swoją pracę magisterską. Zostały mi moje własne poprawki i takie tam kosmetyczne poprawki plus ilustracje.
Emotion, współczuję, głupia sytuacja na której niestety Ty musisz cierpieć :-( Mam nadzieję, ze sytuacja poprawi się.
Malinova, i jak byłaś u lekarza?? Może to rzeczywiście ta luteina?? Sama nie wiem...
Mallinowa_Paula
Emotion, a jak ma się prawo pracy do godzin nocnych?? Wiem, że w PL kobieta w ciąży ma prawo odmówić tej zmiany i prawo ją chroni. Sprawdź jak jest u Ciebie.
reklama