reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
Witam dziewuszki :)
Ladna pogoda wytrzymala caluuutki dzien :) Nawet cieplutko bylo :) Pierwszy raz po takim czasie to masakra :)

Padam doslownie, oczy mis ie zamykaja same.
Bylam u lekarza dala zwolnienie do wtorku - chcialam sama wrocic do pracy,
szczerze powiedziawszy juz tego pozalowalam :((

Hello :-)

Pesca wszystkiego naj naj naj na Nowej Drodze Życia !:-)

Ale tu się piwoszowo zrobilo hehe ja się muszę przyznać ,że ostatnio chlapnęłam szklaneczkę z sokiem :zawstydzona/y:
taka mnie naszła ochota ,że musiałam inaczej bym chyba oszalała a potem miałam takie wyrzuty straszne ,że już się raczej nie napiję :-D

Ja czuję kopniaczki bardzo nisko poniżej pępka dużo poniżej trochę martwi mnie to że jest tak nisko w 18 tygodniu powinien być już chyba wyżej jak wy macie dziewczyny? ja jak zwykle panikuję a do wizyty całe 2 tygodnie...
Jeszcze mam jakąś biegunkę dzisiaj i chyba oszaleję :wściekła/y:

Emotion - czemu żałujesz powrotu do pracy???

Jako ze pracuje Nursingu to godziny pracy sa ruchome,
praca na zmiany [jak w szpitalu] nowy grafik juz 'wyszedl' na okres 7-20 maja;

Dzis zanioslam ostatnie zwolnienie do poniedzialku i chcialam spytac co teraz ze mna
- a ZGLASZALAM 2 tygodnie temu ze bede juz wracac raczej,
wiec stwierdzili ze zatrudnili kogos do pralni [chcialam isc tam]
a jako opiekunka ''dostane godziny ktorych inni nie chca''

A jeszcze lepsze bylo jak powiedzieli ze moge zaczac robic nocki....
Powiedzialam im ze nie ma mowy,
ze jestem zmeczona wieczorami i spiaca juz o 22, 23...
a co dopiero zeby cala noc od 22 do 9 rano byc na nogach ze nie ma szans
-- To uslyszalam komentarz ze jak ja bede wieczorem pracowac jak spaca jestem??

ALE TO Jeszcze nie taka tragedia;
NAJBARDZIEJ wnerwilo mnie to ze moja kolezanka jest tez w ciazy - 6 tygodni przedemna;
I byla na zwolnieniu 5-9 tydzien, wrocila do pracy:
zaczela robic 'cwiczenia manualne' z pacjentami -- a takiej rzeczy wczesniej w Nursingu nawet nie bylo - wymyslili dla niej
Pozniej jak jej sie nie chcialo, wrocila na 2 dni jako opiekunka; i 2 dni wziela sobie pralnie..
AHA i jeszcze jako opiekunka to sobie mogla wybrac ze pracuje na rano.

I jak mam sie nie wku****c????
Ona ustawia sobie i robi co bedzie chciala,
a ja dostane resztki i zmiany ktorych nikt nie chce:
Nie wiem kiedy bede pracowac; pewnie weekendy;
moga zadzwonic w ostatniej chwili; takze bede sie tylko zbierac i jechac do pracy ...
Niby tak jak narazie tylko 2 tygodnie - ale CZEMU????
Czemu ona jest traktowana jak jest? A ja calkiem 'zlana'..? :((

Jestem WSCIEKLA!!

Tak piszecie o grillach, piwkach itp, a ja właśnie wróciłam do domu z grilla :-) najadłam się i teraz odpoczywam. A ostatnio mąż kupił mi tego Lecha free i tak go sobie wysączyłam :-) Drugie ciągle stoi w lodówce, ale póki co nie mam na nie weny hehe. Muszę spróbować tej Bawarii brzoskwiniowej bo brzmi smakowicie :-)
A ja dzisiaj prawie skończyłam pisać swoją pracę magisterską. Zostały mi moje własne poprawki i takie tam kosmetyczne poprawki plus ilustracje.

Emotion, współczuję, głupia sytuacja na której niestety Ty musisz cierpieć :-( Mam nadzieję, ze sytuacja poprawi się.
Malinova, i jak byłaś u lekarza?? Może to rzeczywiście ta luteina?? Sama nie wiem...

Emotion, a jak ma się prawo pracy do godzin nocnych?? Wiem, że w PL kobieta w ciąży ma prawo odmówić tej zmiany i prawo ją chroni. Sprawdź jak jest u Ciebie.

reklama
Do góry