reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
Widze ze wiecej osob cosik torche na ten temat wie :) 

Aha: Dostalam odpowiedz z 'road safety authority' w Irlandi MUSZE jezdzic z pasami - chyba ze mam zaswiadczenie od lekarza.

Z waga wlasnie ide do lekarza za 2 tyg, bo dziwne ze jedzac caly czas  niemal tak samo takie skoki sa, 
Czy tak jak teraz ni e jedzac - tyc. Albo na poczatku ciazy jedzac moze 2 jogurty dziennie, hefftajac tyc. Zobaczymy jak tu sie zajmuja takimi sprawami. 

Dobranoc wszystkim i milego weekendu :) 

Witam ,widać ,że się rozpoczęła majówka -15 minut stałam w kolejce do dystrybutora na stacji by zatankować auto.:confused:.

My jeszcze nie zdecydowani ,gdzie pojedziemy ,czy do teściów ,czy do Euro Parku ,czy do do Dream Parku[bo wczoraj wygrałam tym razem do niego wejściówki].
Miłego wypoczywanie ,rozkoszujcie się słoneczkiem i ciepłą pogodą.

Z waga wlasnie ide do lekarza za 2 tyg, bo dziwne ze jedzac caly czas niemal tak samo takie skoki sa,
Czy tak jak teraz ni e jedzac - tyc. Albo na poczatku ciazy jedzac moze 2 jogurty dziennie, hefftajac tyc. Zobaczymy jak tu sie zajmuja takimi sprawami.

Emotion -
Tobie i każdej z Was polecam picie pokrzywy (jak ktoś ma taką suszoną z działki, to jest najlepsza, jak nie, to z apteki/sklepu też będzie) - oczyszcza krew i pomaga usunąć wodę z organizmu z tkanek podskórnych, czyli tę wodę, którą nie wydalamy sikając ;-) ja od wielu lat piję 1 herbatkę dziennie, w ciąży upewniłam sie u lekarza - nie ma żadnych przeciwskazań tym bardziej że działa właśnie oczyszczająco i pomaga usunąć toksyny. JEst moczopędna, więc nie polecam picia na noc.

arthatee - witaj
Sandy - Tobie również udanego weekendu, majówki - odpoczywaj.
Ja powoli zaczynam robić pranie, prasowanie i pakowanie bo w poniedziałek wyjeżdzamy :-)

Witam wszystkich w kolejny słoneczny dzień :-) My wczoraj prawie cały dzień siedzieliśmy na dworze, Olek wyszalał się na całego, że wieczorem padł raz dwa, nawet doczytać książki nie zdążyliśmy hehe.

Sonkaa, kolejny genialny tort, gratuluję, masz talent :-)

Arthatee, witamy i oczywiście zapraszamy :-)

Co do majówki, to my nie mamy konkretnych planów, poza lenistwem może hehe, ale pewnie gdzieś w u nas w okolicy przejedziemy się, jakiegoś grilla się zrobi i być może wpadną znajomi. Coś się wymyśli.

Dzień dobry ,ach jak cudnie za oknem....
Sonka ja wczoraj nie wytrzymałam i spróbowałam serniczka na zimno-niebo w gębie.Do torta się powstrzymałam bo goście będą to głupio aby był rozpoczęty,ale nie mogę się doczekać jego skosztowania.Mój m dziś w pracy,ale jak wróci zaczynamy świętowanie :-D

Miłej soboty życzę :tak:

Z waga wlasnie ide do lekarza za 2 tyg, bo dziwne ze jedzac caly czas niemal tak samo takie skoki sa,

Ja ogólnie z wagą mam podobnie. Najpierw schudłam, potem przytyłam i to przy wymiotach. Teraz nie wymiotuję, tak często (norma to raz/dwa dziennie plus mdłości cały czas) a znów schudłam , a przecież jem . Tak +/- 3kg. A w spodnie i tak już się nie mieszczę :-D

A pogoda cudowna... aż chce się gdzieś wyjść, ale czuję, że mój żołądek jak zwykle mi na to nie pozwoli... :-(
Chyba skombinuję sobie przenośną toaletę do wymiotowania :cool:

arthatee - mi też by się przydał przenośny kibelek tylko, że na siku bo mój maluch uwielbia leżeć na moim pęcherzu przez co jestem w toalecie co 15 minut choć ostatnio w nocy już tylko 3 razy spaceruję ;-)

Ja ogólnie z wagą mam podobnie. Najpierw schudłam, potem przytyłam i to przy wymiotach. Teraz nie wymiotuję, tak często (norma to raz/dwa dziennie plus mdłości cały czas) a znów schudłam , a przecież jem . Tak +/- 3kg. A w spodnie i tak już się nie mieszczę :-D
itaj

A pogoda cudowna... aż chce się gdzieś wyjść, ale czuję, że mój żołądek jak zwykle mi na to nie pozwoli... :-(
Chyba skombinuję sobie przenośną toaletę do wymiotowania :cool:
Na poczatku to witaj, u mnie z waga jest tak ze znowu kilo mniej, a w ciuchy tez sie juz nie mieszcze tak mniej wiecej od 13 tc. wiec widocznie tylko brzuch rosnie nic poza tym.

a co do mdlosci to mnie juz pomalo przechodza, przynamniej moge juz cos zjesc i nie wszystko zwrocic jak jeszcze nie dawno bylo.

zadrosze wam tych wypadow, ja tez bym chetnie gdzies pojechała ale wole teraz nieryzykowac zwłaszcza ze mam to rozwarcie.

reklama
Witamnowe mamusie :-)
Wy tu mówicie o ładnej pogodzie a u mnie niby słoneczko ale tak wieje, że lepiej nie wychodzić ( i tak nie mogę). Ja powinnam właśnie się uczyć a siędzę tylko na bb:zawstydzona/y: oj nie wiem jak ja pozaliczam te egzaminy bez nauki :no::no:. życzę miłego dnia i śmigam bo notatki wzywają, a własnie sonka super torcik ja to czasem zwykłego ciasta nie umiem zrobić :sorry2:. Kasiorzyca przeglądając posty zobaczyłam, że nie tylko mamy takie same sowaczxki to nawet termin porodu - chyba jakieś pokrewieństwo dusz :-D

Do góry