aguga06
Fanka BB :)
Kurde flak nadal mam 38 stopni:-( oby to sie nie odbiło na pasożytku :-(
Kup sobie apap C szybko temperaturę zbija i na długo.
Pesca fajnie spojrzeć na Twój suwaczek
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kurde flak nadal mam 38 stopni:-( oby to sie nie odbiło na pasożytku :-(
Ja chodzę na NFZ i usg mam na każdej wizycie co 2 tygodnie, więc to chyba zależy od gina.?Na NFZ przez całą ciążę robią 3 USG no chyba ,że coś nie tak się działo to wtedy częściej.
Nikola mój to nawet na zdjęciu z usg nic nie widzi i muszę mu wszystko pokazywać, że tu głowka, tu tułów, tu rączki No a ja na 4d(bo moj gin takie robi) to chce go zabrać obowiązkowo, i tak jak piszesz bedzie to dla niego bardziej realne.
Wogóle on się tak przejmuje wszystkim. Powiedział, że musi znaleźć jakiegoś noworodka bo musi chociaż noszenie poćwiczyć JA mu na spokojnie wszystko tłumaczę co i jak,że się sam wszystkiego nauczy ale wydaje mi się że on tym wszystkim przerażony jest,tym że nie ma bladego pojęcia na temat dzieci. Przeczytał już chyba wszystkie możliwe strony na temat ciąży, ogląda jakieś filmiki jak się kąpie dzieci, przebiera
Hm...musiałabym zmienić sobie nazwe w stopce...Bo moja FASOLKA została ochrzczona kilka dni temu przez swoja kochana Mamusie PASOŻYTKIEM:-) Pięknie prawda?:-)
Nikola mój to nawet na zdjęciu z usg nic nie widzi i muszę mu wszystko pokazywać, że tu głowka, tu tułów, tu rączki No a ja na 4d(bo moj gin takie robi) to chce go zabrać obowiązkowo, i tak jak piszesz bedzie to dla niego bardziej realne.
Wogóle on się tak przejmuje wszystkim. Powiedział, że musi znaleźć jakiegoś noworodka bo musi chociaż noszenie poćwiczyć JA mu na spokojnie wszystko tłumaczę co i jak,że się sam wszystkiego nauczy ale wydaje mi się że on tym wszystkim przerażony jest,tym że nie ma bladego pojęcia na temat dzieci. Przeczytał już chyba wszystkie możliwe strony na temat ciąży, ogląda jakieś filmiki jak się kąpie dzieci, przebiera
Ja sobie nie wyobrażam chodzić z 10lat w ciąży,pewnie było tak jak to mówi mój G"co rok to prorok":-)ta kobieta była w ciąży 12 razy czy któraś z was to sobie wyobraża?
http://religia.onet.pl/publicystyka,6/przedsiebiorstwo-rodzina,35028.html
były urywki, że niby są prześladowani, wyzywani od dzieciobójców itp. Takie użalanie się nad sobą i jak powiedział ten facet co wypowiadał się w DDTVN prawie nic nie mówią o dziecku. A co do kasy, też jestem pewna że im płacą.
Biedaczysko!I Ciebie rozłożyło:-(Jestem umierajaca od wczoraj. Temp skoczyła mi do 38 i zadzwoniliśmy do mojego gin a ten kazał mi iść niezwłocznie do lekarza. Pojechaliśmy wczoraj wieczorem i dostałam paracetamol, calcium, rutinoskorbin, ten syrop co kupiłam wcześniej też mam pić (jakoś znosze ten zapach czosnku) no i płukać gardło wodą utlenioną rozcieńczoną z wodą. Leżec, leżeć i jeszcze raz leżeć.
Najgorszy jest chyba ten ból gardła a zapomniałam zapytać o tantum :/ podobno to jest silny lek i dlatego nie jestem pewna czy go zakupić.
Pogoda jak u mnie jak nie ma słońca to nic mi się nie chce i tak się zbieram i zbieram bo mam jechać na zakupy.Ja teraz idę z moim w pn na usg bo jak mu mówiłam o co będzie chodziło w tym to sam zaproponował,że się postara ze mną iść.Problem w tym,że jak wyjeżdża w pn rano tak jest w domu w piątek późnym wieczorem czyli ok.22 tak to pracuje w stolicy,ma firmę wykończeniowo-remontową jest za wszystko odpowiedzialny więc większość precyzyjnych,trudniejszych rzeczy musi robić sam.Zaproponował,że zrobi sobie pn wolny i pójdzie ze mną tylko jak zaczęłam dzwonić żeby się umówić to najbliższe pn po 20kwietnia a to już za późno będzie albo dr nie przyjmował w te dni,ale znalazłam specjalistę radiologa któremu pasowało na ten pn,więc idealnie:-)pójdziemy razem.Widział już jedno zdjęcie z usg ale nic z niego nie umiał wypatrzeć,teraz jak pójdzie i posłucha to się pewnie bardziej przejmie i wczuje w rolę więc to chyba dobrze.Jak to wasze pierwsze dziecko to też dobrze by było gdyby jednak poszedł z TobąJa w końcu mam porządne łozko i pierwszy raz wyspałam się jak człowiek. Niestety poranek kiepski pogoda za oknem przeciętna bez słoneczka i zimno jakieś 10 stopni tylko. Musze chyba coś wziąść zapobiegawczo bo chyba mnie coś bierze przeziębienie.
No i zaczynam szaleć przed wizytą a tu jeszcze tydzień. Powiedzcie mi czy wasi mężowie, faceci chodzą z wami na usg?