reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

ard aguga ja nie napisałam że mleko modyfikowane szkodzi czy też dzieci po nim są nie zdrowe ale był taki okres (lata temu)że lekarze uważali że mleko modyfikowane jest lepsze od mleka matki a raczej sprawą bezdyskusyjną jest że maleka matki penych kwestach nie da się zastąpić chodzi tu np o przeciwciała oczywiście dzieci karmione mlekiem modyfikowanym z różnych względu nie ważne jakch nie są skazane na jakieś choroby czy coś w tym rodzaju bardziej mi chodziło o to że w niektórych kwestiach po latach doświadczeń lekarze i naukowcy a także ludzie zmieniają zdanie .....
awen no ciśnienie nie ciekawe ja z takim ciśnieniem brałam już tabletki w porzedniej ciązy konsultowałaś to z lekarzem?????

reklama
Arwen słyszałam o jednym naturalnym sposobie na obniżenie ciśnienia. Grejfruty. Na ból głowy polecam chłodne świeże powietrze czyli spacery.
A na wymioty najbardziej pomogły mi leki ale te niestety musi przepisać ci lekarz.

wizyte mam dopiero 30 marca, jak mierzyłam w tamtym tygodniu to było ok dopiero dzis jak zmierzyłąm to mi tak podskoczyło

A to ja sie moge pochwalic ze juz 2 tygodnie temu grillowalam :) Final'nie zlapal nas deszcz, ale to dopiero po konsumpcjii :)

A tak wogule to wam powiem ze czasem zazdroszcze tych mdlosci i takich fizycznych objawow ciazy,
wiem GLUPIA jestem, ale tak chcialabym sie troche 'pomordowac'

Ja jakies tam mdlosci mam czy dobre spanie
 -- ale ja tak czasami mialam przed ciaza ze 2 - 3 tyg spalam na okraglo - bez powodu, czy czesto mialam mdlosci.
Teraz to pewnie gdyby nie okres to bym nawet nie wiedziala ze jestem w ciazy, bo tamte dolegliwosci mialam teraz troche sie nasilily ale nie tak zle.

aven jak bedzie się utrzymywać takie ciśnienie ja bym zadzwoniła do gina ja takie skok miałam w 8 miesiącu też miłam prawidłowe i w jeden dzień skoczyło zażyłam 1/4 tabletki dziennie na obniżenie wysokie ciśnienie jest niebezpieczne w ciązy i jeśli się ono trzyma na podwyższonym poziomie koniecznie skonsultuj się z lekarzem bo tak naprawdę tylko on ci może odpowiedzieć w najbardziej właściwy sposób
anć no trochę o tym myślałam bo choć płeć mi obojętna to jestem strasznie ciekawa tym bardziej że z Wiki to była niespodzianka i do samego końca nie pokazała teraz bardzo bym chciała wiedziec i jak na usg bedzie się dzidzia chowała to zakupie ale póki co czekam na następne usg szczególnie to połówkowe bo wtedu jużsą duże szanse

Ostatnia edycja:
arwen moze zadzwon i umow sie na wizyte szybciej powiedz co sie dzieje i moze sie uda ze cie gdzies wcisna szybciej i pomoga jakimis lekami:tak:

ja depilacje robie standartowo maszynka czasem uzywalam wosku ale piszczele sa tak bolesne dla mnie ze nie bylo takiej ocji;-)za to mam kolezanke ktora tylko woskiem sie goli a na tzw bikini ( czasem wiecej niz bikini) chodzi do kosmetyczki tez na wosk:szok:ja bym padla z bolu ale sa gusta i gusciki hehe

wiecie co tak sie zrobilo w domu cicho przez jakies 15 min wpadam do pokoju i patrze ze amlkowna zasnela na moim wyrku:szok:ona dzisiaj wogole jakas cicha spokojna i ospala chodzi....zastanawiam sie co jej dolega bo u niej to nie jest normalne zachowanie:eek: cgyba ze ta jelitowke teraz odsypia bo w sumie jeszcze wczoraj ja ciutke meczylo:eek:

ANĆ nie wydawaj kasy na test ktory nie daje ci pewnosci. poczekaj spokojnie do wizyty ze sanem ok 16-20 tyg i sie dowiesz:) a i lekarze czasem sie moga pomylic te testy to takie nabijanie kasy od naiwnych ludzi ja watpie zeby to dzialalo tak na prawde to jest 50/50 %szans na chlopca lub dziewczynke ale lepiej ppoczekac az gin potwierdzi

Ostatnia edycja:
Witam sie!
Oj ja mam dość juz tego dnia, synek chory i wciaz tylko pacze i popiskuje.

Jutrzenka mi gin zawsze sam mowi czy mozna "ten tego no", nie wiem czy w oczach mojego męża widzi takie nieme pytanie czy co ale sam zawsze mówi.
Anć witaj!
zapomniajka, netika kciukasy oczywiscie zaciśnięte i jak najszybciej chwalcie sie dobrymi nowinami.

reklama
Jutrzenka takie masełko robię ,ale bułki w piekarniku grzeję.Szczerze powiem,że nie próbowaliśmy ich na grillu ,a dodawałaś paprykę w proszku do tego masełka?Bo my też takie robiliśmy i pychaaaa, ja za czosnkiem teraz nie przepadam,ale na pewno reszta domowników tak więc muszę Twój przepis wypróbować
Nikolla wiem,że nie pisałaś nic złego na temat mleka modyfikowanego ja tylko tak napisałam bo Ardhara wspomniała nt tego mleka więc i ja wspomniałam .Ja teraz zamierzam kupić laktator aby karmić dłużej.
Pesca a słyszałaś jak można sobie ciśnienie podnieść?Kawy nie za bardzo trawię

Ja dziś na obiadek mam świeżą kapustkę zasmażaną

Do góry