reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
2790Hej, hej, witam się sobotnio :-) Za oknem trochę słonka, więc nie jest źle :-)

Ja już odstawiłam kwas foliowy i mam sobie zakupić jakieś witaminy. Trochę mi się nie chce, bo i tak już łykam euthyrox i jodid a tu znowu tableta dojdzie:dry: Pierwsze badania do ginekologa robiłam dopiero na wizytę w 8 tygodniu ciąży, wszystkie wyszły mi dobrze i teraz nie muszę ich powtarzać. Wtedy też dopiero założył mi kartę ciąży - a była to moja trzecia wizyta u niego :-)

W pierwszej ciąży łykałam kwas foliowy i witaminy (nawet dosyć regularnie:-D) a Szymuś urodził się z wagą 2790g:-)

Hej Dziewczyny.
U mnie słonecznie. Ja też biorę sam Folik a przed ciążą brała dodatkowo z żelazem. Niewiele to dało bo morfologię mam gorszą niż przed łykaniem tabletek:) Pewnie niestety ma to związek z dietą a ja zrezygnowałam 2 miesiące temu z czerwonego mięsa i chyba trzeba wrócić do niego.

Witam gorąco nowe przyszłe mamusie:)

Sprawdzałyście może na którym miesiącu jest najwięcej dziewczyn? U nas jest chyba całkiem sporo:)

Co myślicie o szkołach rodzenia? Chodziłyście? Idziecie? Kiedy się zapisać?

Kurde Dziewczyny moja Gin powiedziała zebym brałam sam kw.foliowy a suplementy dopiero po 13tyg żebyśmy"nie napaśli malucha sztucznymi witaminami,bo później ciężko się rodzi takiego wielkiego ponad 4kg",mówiła żebym lepiej starała się jeść więcej,nabiału,owoców i warzyw i to będzie lepsze,a ta Pani Dr młoda,nie spaczona i taka"na czasie"więc może i ma rację?

- ja mysle że faktycznie nie trzeba brac dodatkowych witamin pod warunkiem że faktycznie ktos sie bardzo zdrowo odżywia, zjada grzecznie wszystkie warzywa, owoce, mięsa i ryby. Mnie od wielu potraw odrzuca, nie zjem żadnego cytrusa, wszystkie ryby mi śmierdzą. Witaminy mi na pewno bardzo pomagają.

Witam weekendowo :)

U mnie tez szary dzień za oknem, ale męża chociaż mam w domu w weekendy więc w domu weselej :) Na dodatek wyjezdzamy do Poznania, mam nadzieje ze nie bedzie mnie muliło w aucie.
Ja też narazie biore tylko kwas foliowy, nastepna wizyte mam w 10 tyg wiec zobaczymy czy mi cos wiecej da, no i jeszcze jakie beda wyniki badan. W sierpniu robilam badanie krwi i moczu i bylo wszystko w porzadku, ale przy ostatniej ciazy mialam troche niska hemoglobine, wiec teraz tez tak moze byc. W ogole to w pierwszej strasznie krwawily mi dziasła i obawiam się że zaczyna sie to i teraz, narazie tylko sporadycznie przy myciu zebow :( ale zdarza sie.
- kup sobie w aptce dobrą pastę do zebów chroniącą dziąsła i płyn do płukania buzi który tez wzmacnia dziąsła. Ja nie pamiętam nazwy teraz np. meridol.

u mnie też 1 październik.
moja pierwsza ciąża... ;D:-)

- witamy, zdrób sobie suwaczek =) ... napisz może coś o sobie ;)

Hej Dziewczyny.
U mnie słonecznie. Ja też biorę sam Folik a przed ciążą brała dodatkowo z żelazem. Niewiele to dało bo morfologię mam gorszą niż przed łykaniem tabletek:) Pewnie niestety ma to związek z dietą a ja zrezygnowałam 2 miesiące temu z czerwonego mięsa i chyba trzeba wrócić do niego.

Witam gorąco nowe przyszłe mamusie:)

Sprawdzałyście może na którym miesiącu jest najwięcej dziewczyn? U nas jest chyba całkiem sporo:)

Co myślicie o szkołach rodzenia? Chodziłyście? Idziecie? Kiedy się zapisać?

- zapisz sie najlepiej w drugiej połowie II trymestru. Bedziesz juz zmiaął brzuszek więc nie bedziesz sie głupio czuła, a bedziesz jeszcze miała sile na jakies ćwiczenia i ewnetualny ścisk ludzi.
- ja poszłam raz do szpitala na państwowe zajęcia szkoły rodzenia i było okropnie no i biedny mój mąż bo z tymw ielkiem brzuchem musiałam mu siedzieć na kolanach.
- chodzilam prywatnie i to była rewelacja i jak najbardziej polecam. Dobrze nauczyli mnie oddychać i były fajne ćwiczenia gimnastyczne dla ciężarnych.

Mati ogląda program naukowy o dinozaurach .... siedzi jak zahipnotyzowany :-) ... ja chyba ide się kimnąć bo oczy mi się same zamykają.

Witam sie sobotnio!

Patrycja ja farbowalam tez z amoniakiem, wiec teraz tez bedę.
Malenstwo witamy!

U mnie tez ponuro za oknem i wiatr ale zaraz szykujemy sie na spacerek choc synka nadal katar meczy.

Co do witamin to ja w pierwszym trymestrze łykam tylko kwas foliowy a potem witaminki, uwazam ze moja dieta nie jest az tak urozmaicona a w tych sztucznych warzywach i owocach nie ma az tak duzo witamin a do swojskiego jedzenia nie mam dostepu.

i ja się witam w sobotę, nawet nie zauważyłam że już po południu...jakoś zleciało na weekendowych porządkach
co do witamin ja też nic nie biorę poza folikiem, który właściwie też chyba nie potrzebny ale skoro został to wybiorę do końca
tak sobie was czytam i widzę że zdecydowana większość ma już dzieciaczki i doświadczenia w tych sprawach, ja niestety nie i przyznam, że trochę mnie to czasem przeraża...ale fajnie że jest forum, zawsze można się ciekawych rzeczy dowiedzieć :)

mpja mloda miala rozwolnionko przez dwa dni ja nadal wymiotuje i siedze na kibelku z miska na konach bo albo jedna albo droga strona idzie:zawstydzona/y::-:)-:)-:)-( myslicie ze z dzidziorkiem bedzie dobrze ??? wyglada na to ze mloda przytargala jelitowke do domu:zawstydzona/y:

edit: tak mnie wymeczylo przez pare minut i teraz czuje sie swietnie:szok: poza niesmakiem w ustach oczywiscie......moze to jednak nie jelitowka choc do tej pory nigdy tak zle sie nie czulam jak dzisiaj od rana:confused::dry:moze to juz taki ostatni rzut ze mnie tak wytrzeslo??i oby juz nie wrocilo masakra jakas:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Witam nową mamusię.. malenstwo..

azorek.. kurcze, to przeczyściło cię pięknie.. a coli próbowałaś? to już sprawdzona metoda na jelitówkę, ma węglowodany więc z sił nie opadniesz i ci wirusa paskudę wyrzuci
cherrycola-01.jpg

reklama
Czesc laseczki,ja wpadam przywitac sie szybciutko poki malenstwo spi

Zaliczylam dzis rajd po sklepach, i jak mi dobrze teraz;-)

Azorek mnie na poczatku straszne biegunki meczyly, tak ok tygodnia, ze musialam wziac leki na biegunke,ktore przepisla mi ginekolog. A oprocz tego to jadlam banany, precelki slone,baaaardzo gorzka czekolade Lindt 90% kakao(smakowala ochydnie),i pilam tak ok.2 litrow plynow bo to podobno wazne

Witaj Malenstwo:-)

Kaskid ja chodzilam,napewno nauczylam sie tam oddychac i przy pierwszej ciazy bylo kilka ciekawostek o ktorych nie mialam pojecia

Ardhara u mnie jutro tesciowa:no:

A co do witamin, ja lykalam cala poprzednia ciaze+ pierwsue trzy miesiace kwas foliowy i teraz tez tak robie, Gabrys urodzil sie 3450

Do góry