Ardhara
Mama po raz trzeci :)
hej
ja znikam do niedzieli wieczór - znowu wizyta u teściów :/
ja znikam do niedzieli wieczór - znowu wizyta u teściów :/
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kurde Dziewczyny moja Gin powiedziała zebym brałam sam kw.foliowy a suplementy dopiero po 13tyg żebyśmy"nie napaśli malucha sztucznymi witaminami,bo później ciężko się rodzi takiego wielkiego ponad 4kg",mówiła żebym lepiej starała się jeść więcej,nabiału,owoców i warzyw i to będzie lepsze,a ta Pani Dr młoda,nie spaczona i taka"na czasie"więc może i ma rację?
- kup sobie w aptce dobrą pastę do zebów chroniącą dziąsła i płyn do płukania buzi który tez wzmacnia dziąsła. Ja nie pamiętam nazwy teraz np. meridol.Witam weekendowo
U mnie tez szary dzień za oknem, ale męża chociaż mam w domu w weekendy więc w domu weselej Na dodatek wyjezdzamy do Poznania, mam nadzieje ze nie bedzie mnie muliło w aucie.
Ja też narazie biore tylko kwas foliowy, nastepna wizyte mam w 10 tyg wiec zobaczymy czy mi cos wiecej da, no i jeszcze jakie beda wyniki badan. W sierpniu robilam badanie krwi i moczu i bylo wszystko w porzadku, ale przy ostatniej ciazy mialam troche niska hemoglobine, wiec teraz tez tak moze byc. W ogole to w pierwszej strasznie krwawily mi dziasła i obawiam się że zaczyna sie to i teraz, narazie tylko sporadycznie przy myciu zebow ale zdarza sie.
u mnie też 1 październik.
moja pierwsza ciąża... ;D:-)
Hej Dziewczyny.
U mnie słonecznie. Ja też biorę sam Folik a przed ciążą brała dodatkowo z żelazem. Niewiele to dało bo morfologię mam gorszą niż przed łykaniem tabletek Pewnie niestety ma to związek z dietą a ja zrezygnowałam 2 miesiące temu z czerwonego mięsa i chyba trzeba wrócić do niego.
Witam gorąco nowe przyszłe mamusie
Sprawdzałyście może na którym miesiącu jest najwięcej dziewczyn? U nas jest chyba całkiem sporo
Co myślicie o szkołach rodzenia? Chodziłyście? Idziecie? Kiedy się zapisać?