reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Dzień dobry wszystkim :-D

Kaka i Jagoda ja też rocznik '82 - jak się uda to będę miała urodzinkowy prezent :-)

GoKa jaką Ty już dużą fasolkę masz pod seruchem!!!

Kasikd też mi się wydaje, że jeszcze za wcześnie na serduszko, ale gratuluje kropeczki :tak:

A ja dzisiaj miałam koszmarną noc... Obudziłam się do łazienki koło 4.00 i od tamtej pory przewracałam się z boku na bok. Kręciło mi się w głowie, miałam napady zimna i gorąca. Nie było mi niedobrze o dziwo. Wstałam i dalej mi "coś nie tak". Zmierzyłam ciśnienie 107/70 - z reguły mam niższe. Myślicie, że to może być efekt ciąży? Co z tym fantem zrobić? Czekają mnie ciężkie cztery dni, wyjeżdżamy na targi i muszę być na chodzie :-(

reklama
Jutrzenka ja mustelę kupiłam na stronie apteki "kuźnia zdrowia" a odebrałam bezpośrednio w kielcach.Rzeczywiście jest droga ale po 4 m-cu można się przestawić na coś tańszego bo wtedy już wszystkie preparaty można
Ja używam baby care z Rosmanna bo można się nim smarować od 1 miesiąca. Kilka koleżanek poleciło mi te krem więc go kupiłam. Na mustellę mnie nie stać więc odpada

Ja używam baby care z Rosmanna bo można się nim smarować od 1 miesiąca. Kilka koleżanek poleciło mi te krem więc go kupiłam. Na mustellę mnie nie stać więc odpada

rozumiem, że mówicie o kremie na brzuszek.
ja nie mam po Alanie ani jednego rozstępu, a wiecie czym go smarowałam? ponoć najtańszy i najlepszy specyfik- parafina ciekła, kupiona w aptece za parę złotych. wiele dziewczyn z forum z poprzedniej ciąży ją stosowało i efekty były bardzo dobre.

Hej, w takim razie się nie martwię, zresztą lekarz sam stwierdził że jest bardzo wcześnie i właściwie mówił że w USG możemy jeszcze nawet pęcherzyka nie znaleźć a znalazł od razu i mam zdjęcie!!! Na wizytę idę za tydzień, tak wcześnie bo chcę iść na zwolnienie lekarskie. Pracuję w klinice weterynaryjnej i o dziwo nie mam przeciwciał przeciwko toksoplazmozie( a w domu też dwa koty- dowód na to że od kota nie da się tak łatwo zarazić), jest RTG które obsługuję, wziewka na izofluran tak więc warunki nie są sprzyjające:( Dlatego za tydzień zobaczymy czy się rozwija prawidłowo:)

Witam porannie:)
Ja już w pracy, dzisiaj do 21..koszmar.

Widzę, że kremy na tapecie. Pierwszą ciążę, używałam tylko oliwki bambino i nie miałam ani jednego rozstępu, teraz pozostanę jej wierna. Zresztą uwielbiam zapach oliwki;-)

Monia.B piszesz, że w 4-tym dniu 6 tyg widziałaś już serduszko. Martwię się trochę, bo ja miałam usg dokładnie w takim samym dniu i nie było nic widać, tylko pęcherzyk. Inna sprawa, ze moja gin ma kiepskie usg, ale i tak uspokoję się dopiero 6-tego marca, przy kolejnym badaniu. Mam nadzieje, ze dzidzia jednak jest....

Miłego dnia Wam życzę:-)

Jagódko nie martw się, będzie dobrze :) może zapłodnienie było troszkę później, a z resztą nie ma reguły :) moje kolejne USG 13 marca, wtedy będę miała założoną kartę ciąży

mendi a skad jestes? o jakich badaniach usg? ja musialam dluugo czekac zanim przyslali mi list z data usg z tego co pamietam

A ja sie zastanawiam czy nie zaczac brac teraz zelaza na wlasna reke bo w tamtej ciazy jakos pod koniec wykryli u mnie anemie wiec teraz nie wiem a juz dwa razy zrobilo mi sie slabo, samolot w glowie ale szybko przeszlo, sprobuje pomierzyc cisnienie, bo wlasnie ostatnio przy anemii mialam bardzo niskie.

- a możesz zrobic prywatnie badanie krwi w laboratorium? ... jak Ci sie kreci w głowie to mi lekarz poradził napic sie słabej kawy

Witam Was kochane.
Internet wczoraj u mnie nawalił,tak,że piszę dopiero teraz.
Na wizycie wszystko dobrze.Dzidzia ma 2cm,serduszko pika.Jestem szczęśliwa...kamień z serca i krok do przodu.
Jutro Was nadrobię,bo strasznie chce mi się spać.Śpijcie spokojnie,dobranoc.

- ja cie palne za to ze tak późno piszesz...bardzo sie martwilam i juz czarne mysli mialam... ciesze sie ze wszystko dobrze :-):-):-)

Hej, ja też po wizycie:) Jest malutka kropeczka:) Lekarz mówi że jest jeszcze bardzo wcześnie ale według niego wszystko jest ok chociaż serducha nie było jeszcze widać:( Czy któraś z Was miała już na USG serduszko w 5 tyg???

Witam nowe mamusie:)

- nic sie nei martw...na serduszko jeszcze za wczesnie...wszystko w swoim czasie :tak:

hejka janie wyspana moja Wiki mnie wykończy dziś pobudka 6.38 matko kochana czy ona oszalała .... a muszę jeszcze posprzątać dziś bo jutro rano jadę do ikei a po południu ma wpaść koleżanka a ja marzę o spaniu a nie o sprzątaniu
buziakki dziewczyny niestety nawet nie nie mam siły czytać

- pochwal sie co planujesz kupic w Ikei? .... ja uwielbiam do niej jeździć :tak::tak:

Kasik ja byłam w 4 dniu 6 tygodnia więc skończone 5. był maluszek i widziałam bijące serduszko, tylko tętna lekarz nie mógł złapać, bo kropeczka miała 3 mm :) nie martw się. w tym czasie jeszcze może być nie widać serduszka. Kiedy masz teraz USG?
Dziewczyny a co byście chciały? obojętne jaka płeć, czy jakieś preferencje? :)

- pasuje mi każda opcja ... jak bedzie chłopiec to nam zostanie sypialnia wiec super no i wszystkie ubranka i zabawki miał by po starszym bracie , ale gdzies tam głęboko serducho mówi mi że fajnie było by miec córeczke .... marzy mi się mała Lilianka z blond warkoczykami zawiązanymi wstążeczkami :-)

na weekend mam plan zabrac młodego tutaj Dream Park Ochaby - Rozrywka ... jest wielkim fanem dinozaurów to powinien być zachwycony ... oby tylko jakos bardzo nie pizgało i żeby go nie rozłożyło bo cos dzisiaj mi nosem pociągnął :-p

No i zmieniam suwaczek bo w tamtym nie udało mi się zmienić tła no i nastrój mam bardziej kolorowy:))):-)

Ja też rocznik 82'
Chyba zegar biologiczny zaczął tykać!!!:-D

Ostatnia edycja:
Monia.B witaj..
prawdą jest że w każdej kolejnej ciąży brzuszek pojawia się wcześniej..
to moja 5 ciąża, waga taka sama a brzuchol odstaje
a płeć:ja obstawiam u siebie córeczkę..
o parafinie nie słyszałam.. jakiś nowy patent? hmmm
GoKa nie rób nam tego i nie znikaj na tak długo... super że wszystko Ok...

Kasikd.. również super wieści..a 5 tydzień to zbyt wcześnie na serduszko widoczne na usg..więc spoko.. nie martw się .. ja byłam wczoraj.. 6 tyg 3 dni i pikało pięknie
kotami się nie przejmuj,przy zachowaniu zwykłej higieny trudno się zarazić.. mam 3 futrzaki w domu i jest oK

Paja ty się oszczędzaj... takie uderzenia gorąca mogą być z osłabienia..

reklama
Dzień doberek wszystkim mamusiom. Dawno mnie nie było między Wami. Pewnie zapomniałyście już o mnie. Jak samopoczucie? Pozdrawiam:-):-):-)

Do góry