reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

reklama
Paja ja miałam jedną nockę taką jak Ty identyczną i po niej zaczęły mi się mdłości wieczorne.
Anemię prawie każda ma przy końcówce bo wzrasta wtedy zapotrzebowanie ,ja nie zalecałabym brania żelaza teraz ,najpierw trzeba sprawdzić wyniki krwi bo jak będą dobre to jest to zbędne.A zawroty głowy są częstym objawem ciąży
Co do płci to aby zdrowe.Dla chłopaka mam dużo rzeczy po synku i on sam chce braciszka,ale z drugiej strony chciałabym malutką księżniczkę

malinka.. nie zapomniałyście... tylko ty nam stracha nie rób..każde takie zniknięcie nie jest mile widziane..:-p no..
dawaj wieści co u ciebie,.samopoczucie apetyt itd...
azorek dzięki za wieści od silene, to rozumiem...

Mina 29, dzięki za miłe słowa:-) zniknęłam na trochę bo sobie wakacje zrobiłam do mojej siostry pojechałam. Samopoczucie? Hmm, sama nie wiem, ciężko mi to wszystko ogarnąć i jakoś do teraz nie dociera do mnie, że będe mieć maleństwo. Ale o chyba normalne takie wahania, co? Apetyt bardzo słaby,mdli mnie na myśl o jedzeniu. Katar mnie męczy 2. tydz i się go pozbyć nie mogę. A jak u Was dziewczyny?

Dzień doberek :-)

Wczoraj mnie tak zmogło, że wieczór spędziłam słuchając szumu muszli.
I głowa mnie boli:-(

moze zrobimy nowy temat galeria brzuszkow?:))
a teraz pytanie z innej beczki. Powiedzcie mi czego nie wolno jesc w ciazy pomijajac sery plesniowe i surowe mieso? a jak to jest z grzybami?

Ja słyszałam, że nie wolno jesc owoców morza, ale że i tak ich nie jadam to mi to przeleciało.
Galerię zrobimy na pewno, ale jeszcze nie dziś :tak:

hej kobietki :)
to mój pierwszy post, więc witam się serdecznie :)
Termin mam na 16 października. To będzie moje drugie latorośle :) jak najbardziej planowane-i udało się za pierwszym razem-sama jestem w szoku :)
Mamy już cudownego synusia. Teraz liczę na córcię, no ale oczywiście najważniejsze,żeby dziecko było zdrowe. Mam nadzieję, że wspólnie miło spędzimy te 9 miesięcy, a może i dłużej :)

Witaj na głównym.
rozumiem, że mówicie o kremie na brzuszek.
ja nie mam po Alanie ani jednego rozstępu, a wiecie czym go smarowałam? ponoć najtańszy i najlepszy specyfik- parafina ciekła, kupiona w aptece za parę złotych. wiele dziewczyn z forum z poprzedniej ciąży ją stosowało i efekty były bardzo dobre.

Też słyszałam o parafinie:tak:, ale na sobie nie używałam. Stosuje oliwkę dla dzieci i jestem zadowolona:-D

Kochane któraś pisała, że chce zrobić ładna listę.
Nie pamiętam kto.
Proszę o info :-)

Mina oszczędzam się jak mogę, ale niestety prowadzimy z mężem własną firmę i nie ma nam kto pomóc na razie. Potem będziemy coś kombinować, ale najbliższe parę miesięcy muszę osobiście jeździć na targi :-(

Aguga nie strasz ;-)

jakk dla mnie plec malo wazna jest. wygodbie by bylo z dziewczynka bo wszystko mam;-):-)ale jak dla chlopca tez fajnie bo byla by parka i od kolezanek sporo dostane dla chlopaka wiec tez luzik:tak: u mni edzis samopoczucie w miare ok. zauwazylam ze jak wezme folik na wieczor (czasem zapominam i biore dopiero po pracy:zawstydzona/y:) to na drugi dzien mnie muli:confused: wczoraj wzielam tak kolo 15.30 i dzis mam znosny dzien:blink:
co do rozstepow ja uwazam ze male znaczenie ile sie na krem kasy wyda i co w nim bedzie zawarte. ja mysle ze to glownie genetyczne jest i niektore laseczki wogole sie nie smaruja niczym i nie maja ani jednego rozstepu a sa dziewuszki co smaruja sie wynalazkami za gruba kasiore i cale brzuchy maja popekane:baffled: ja smarowalam sie kremem z pulmersa czy jak to sie pisze i wyskoczyly mi dopiero na tydz przed porodem ale mysle ze i tak mialy byc;-):tak:

Azorek dokładnie też tak myślę co do kremów. Ja smarowałam się zwykłym tanim balsamem dziecięcym bo swędziała mnie skóra przy rozciąganiu,ale żadnego rozstępu nie zostawiła.Teraz tak samo nie będę kupowała drogich balsamów.
Paja taką nockę miałam zarwaną tylko raz ,a te poty zimne gorące były okropne do tego lało się ze mnie przodem i tyłem.Mdłości dały się przeżyć
Jutro na tvn w dzień dobry będą testować wózki dziecięce więc polecam obejrzeć ten program

Cześć dziewczyny :) I ja chciałabym nieśmiało dołączyć. To moja druga ciąża, mam już synka z lutego 2008 :) Tym razem termin wyliczony przez internetowy kalkulator to 20 października. Pierwszą wizytę u ginekologa będę miała we wtorek. Póki co czuję się rewelacyjnie (jak w przypadku pierwszej ciąży). Jedynie ciągle jestem senna, piersi mi nabrzmiały i urosły ale mdłości brak.

Ostatnia edycja:
reklama
Bedę ogolądać;-)

Jakoś cioężko mi tyłek z łóżka podnieść;-) Poprosze o kopa w d....

Do góry