reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

VINGA moim zdaniem lasagne zdecydowanie wystarczajaca. A mezulkowi kaazalabym pocalowac sie w cztery litery i samemu stac przy garach, i to jeszcze w twoim stanie kochana

reklama
ulala u nas 3 zęby i 4-ty lada moment wyjdzie, jedynki wszystkie...pózno zaczął ale nadgania ;-) no to pięknie schudłaś, to ile ty chcesz ważyć że jeszcze tyle ci zostało?:szok: mnie by takie 7 kg bardzo ucieszyło...ehh...to MŻ to nie takie proste... fajnie że Igor taki mądry chłopak, będziesz po prostu miała w domu naukowca a nie sportowca, a do chodzenia ma jeszcze kupę czasu, u siostry Franek ma 14 miesięcy i jeszcze sam nie chodzi.
vinga tak jak dziewczyny piszą trzeba było zrobić strajk i niech sam kombinuje :tak: Mojego ojca tak mama przyzwyczaiła że zawsze na stół podane i jeszcze jak weekend idzie to ma być zawsze coś nowego ciekawego na obiad+ ciasto. Ale jak jest sytuacja że mama więcej pracuje i siedzi sam w domu parę dni to potrafi sobie sam ugotować- cwaniak.
Z tym gotowaniem na urodzinki to u każdej wiadomo inni goście, inna ilość osób i nie ma się co sugerować. Emotion pisała, że u niej w większości młodzi ludzie będą to wiadomo że jakieś fajne przekąski wystarczą i nikt na tłusty obiad nie będzie liczył. U mnie będzie tylko kilka osób no ale jak teść ze wsi przyjedzie to nie postawię mu na stół przecież tylko sałatki czy chipsów bo biedak z głodu padnie, obiad musi być. Nie wiem jak z terminem tylko będzie bo siostra ma zjazdy w szkole, mąż ma wesele w pracy i jeszcze tak będzie, że się w listopadzie spotkamy przy torcie dopiero. Na szczęście gotuje mąż i nie mam dylematów co zrobić itd, ale pewnie będzie obiad, jakaś sałatka, wędlina, proste rzeczy, no a moja mama złożyła specjalne zamówienie na kluski leniwe, więc klimat kulinarny raczej swojski niż wykwintny:-) a ja jak już pisałam zbieram siły do pompowania balonów, może przy tym trochę schudnę. :-p

u nas urodzinowo sie pozmienialo, bedzie kuzynostwo mlodej w wieku 1-23 lata, do teg rodzenstw meza wieksszosc od 30-50 lat lacznie 45? osob do tego dziadki i odemnue skromnie 3 osoby, heh
znaczy to wzystko zaprazamy a pewnie polowa przyjdzie - a starszych pewnie jedna czwarta

nuestety na nastepny dzien w niedziele imieiny ma tesc i maz - i niewiem czy nie chca robic przy jednym ... :-/

tylko teraz walek :-/ bo ja mam ciaze zagrozona, zakaz czegokolwiek - wogule chciala mnie polozyc w szpital ale sie nie zgodzilam - i nie bede w stanie NIC przygotowac
mama szykuje mi salatki, ja torta zamowie ciasta ciasteczka, paluszki itp
do tego chleb/pomido/ogorek/szynka/ser pokrojone na talerzyki i nirch soi sami ribia kanapki

ULALA kazde dziecko chodzi jak jest na to gotowe. Kuzyn Nikoli jest z maja 2012 i tez jeszcze nie chodzi. Moja mloda tez sie do tego nie garnie.
EMOTION gratuluje kochana!!!!

A ja dalej podziwiam KASIK, VINGE no i teraz EMOTION :)

o boziulku Emotion!!!! gratulacje kochana !!! ja tak czytam i czytam i dopiero zerkam na Twój suwaczek... i tak się zastanawiam czy czegoś nie doczytałam, ostatnio mało kumata jestem. powiedz mi coś się źle dzieję, że zagrożona? trzymam kciuki żeby się wszystko unormowało, ja też miałam małe ekscesy na początku jak pamiętacie

hehe na szczęście posprzątał wszystko po urodzinach bo ja nie dałam rady nawet tyłka podnieść.

Emotion, gratulacje. Dawno nic nie czytałam, nawet suwaczka nie zauważyłam. Spokojnej ciąży i aby zagrożenie minęło. Nie przejmuj się przygotowaniami, najważniejesze jest Wasze zdrowie. Tak jak Paulina, podziwiam mamusię, które są ponownie w ciąży.
U nas ok. Odkąd wróciłąm do pracy to czytam Was na okienku między lekcjami. Jeżeli kartkówek nie sprawdzam:-D Nianię mamy fajną, młoda tylko fisiuje i nie za bardzo chce jej usypiać. Widzę, że tęskni za mną. Rozwija się super, dużo rzeczy już "mówi", super chodzi koło mebli i tzrymana za rączki też zrobi parę kroków. Kupiłąm jej ostatnio kapcie takie profilowane (67zł:baffled:) i widzę że lepeij jej się w nich przemieszcza.
To tyle u nas. Zdrówka dla mam i dzieciaczków i udanej imprezy z okazji roczku.
Mam jeszcze pytanie, jak dostać się do tej grupy na fb? Często czytam was przez telefon i fb mi jakoś fatwiej obsłużyć:-)

Byłam u lekarza. Wszystko ze zwolnieniem udało się załatwić. Widziałam nasze Maleństwo:))) Ma już 77 mm, widziałam dłoń, nosek- ale to są niesamowite emocje. Teraz jak patrzę na Antosia to wiem jak czas szybko leci a dzieci jak szybko rosną!!!
Ja to się cieszę że robimy ślub z roczkiem. Przynajmniej to mam z głowy bo męczy mnie jakieś przeziębienie i ogólnie mam lenia.Do ślubu niewiele a ja jeszcze nic nie mam.No suknię mam ale żadnych dodatków. Chciałam coś pokombinować z kolorem i mam problem ze znalezieniem butów. Może Wy coś mi doradzicie:)
Suknia bardzo skromna: image_func.php.jpgdo tego chciałam taką biżuterię:Wisiory Swarovski Emerald AB lux long, bukiet : Vanilla - Dekoracje ślubne, Kielce ť bukiet ślubny, kwiaty: cantedeskia, kantadeska, cantadeska, kallijka | PobieramySię a buty???

Załączniki

• image_func.php.jpg
    image_func.php.jpg
    8,1 KB · Wyświetleń: 56
Kasik suknia bardzo ładna, takie skromne mi się podobają, sama z resztą miałam skromną (też brałam ślub w ciąży ;-)), bukiecik idealnie pasuje do sukni a kolor biżuterii też ekstra :) Twoje maleństwo ma 7cm a moje już ponad pół kilo hehe czas zasuwa szybko.
Nataniel trochę chory jest, zaraził się ode mnie i męża. na razie tylko katar ale strasznie go wkurza, właśnie mąż próbuje go uspokoić, bo denerwuje go ten katar ehh

reklama
vinga ja robilam test w piatek - dzien spodziewanej @ - negatywny
wiec nawet nie myslalam ze moge byc w ciazy - zreszta wczesniej sie kilkanascie cykli staralismy, heh

ale w nocy pon/wtorek dostala strasznych boli/skurczy --jak mialam czasem przy mlodej-- i jakis plamien dziwnych ni to czerwonych ni bordowych i znowu zrobilam test i fruuu do lekarza

pierwsza ciaza tez byla zagrozona
tutaj lek obawia sie o macice 'niespokojna' i dziwne jak na ten czas bole/skurcze

Do góry