reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

reklama
EMOTION moja figura tez do najlepszych nie nalezy. W styczniu ide zamowic suknie i mam nadzieje ze bede sie sobie podobala w tej ksiezniczce ;)

KAROLA ja do tej pory zachwycam sie twoimi slubnymi butamu :tak:

Dziewczyny, poradźcie jakie czopki kupić dla małe? wychodzą jej dwie 3 jednocześni i jest maaaasakra. Nigdy tak źle nie było. Mam Nurofen i Paracetamol Hasco. Ten drugi do doooooopy, a ten pierwszy jakoś średnio działą. Co może lepiej zadziałąć pzreciwbólowo? nie ma temperatury ale musze jej jakoś ulżyć.

Klaczek a paracetamol podajesz dokladnie taka ilosc jaka Asia potrzebuje? Na moja Nikole slabo dzialal bo podawalam za mala ilosc. Albo moze cos w syropie? My ostatnio mielismy noce tragiczne i dawalam 2.5ml (masa ciala NIE WIEK) ibumu. Pomagalo

Nurofen i paracetamol można podawać zamiennie, czyli w sumie cześciej się daje p/ bólowy no i działanie mocniejsze obu naraz niż jednego, np. raz jedna dawka (wg masy) paracetamolu a za 2-3h ibuprofenu (wg masy ciała). Należy tylko patrzeć by nie przekroczyć dawki dobowej leków.
Ja daję lek p/bólowy w czopku bo działanie jest szybsze niż po podaniu doustnym syropu.

Paulina, ja podaję zawsze czopki, a tam już chyba jest odpowiednia dawka? a może się mylę? a i moja córcia to nie Asia, a Mija:-D
a ten ibum jest w czopkach?

Ostatnia edycja:
KLACZEK tak jak pisalam ja kiedys podawalam czopek ktory mial za malo mg paracetamolu. Jestes pewna ze cora w ostatnim czasie nie wzrosla.na wadze?

KLACZEK PRZEPRASZAM!!!!!!!

My mamy ibum w syropie i nie mam pojecia czy jest w czopkach

EDIT pomylilam cie z KAROLCIA :(:(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Paracetamol w czopkach ma różną gramaturę. 50 mg jest na 5 kg ciała. Lubiłam czopki za ich szybkie działanie ale teraz mamy już problem z podaniem bo szybko wyskakują:)))) Jest teraz nowy paracetamol w syropie- Pedicetamol- u nas sprawdza się rewelacyjnie przy zębach a wiem co mówię bo mamy ich już 14:-) Jest niestety niesmaczny i ja podaję go w kaszce przed snem bo inaczej nie ma siły. Dozownik dokładny ale mało praktyczny.No i dawka według masy a nie wieku- tak powiedział pediatra. Mamy też nurofen forte i ibum ale przy zębach słabo się sprawdziły. Bardziej p/zapalnie działają. No i kiedyś Camilla ale teraz długo nie stosowaliśmy

reklama
Dziewczyny z Lodzi i Zgierza oraz okolic

Zapraszam na sesje zdjeciowe. Zaczelo sie u mnie od zostania mama ponad rok temu, wiec wiem jak wpolpracowac z maluszkami oraz z tymi juz nieco odrosnietymi tez.
Zdjęcia wykonuję w okolicy Strykowa, Łodzi i Zgierza.
Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć http://mozefotke.blogspot.com/

Do góry