reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

u nas katarek czyscilysmy 'katarkiem' oprocz tego woda morska,
nasivin na noc zeby lepiej sie oddychalo - bo jest wysuszajacy udrazniajacy

przy odciaganiu kataru to wojna masakryczna jest ale wole jak sie podrze 5 minut niz gruszka probowac niewiadomo ile

my po urodzinkach, mloda grzeczniutka jak nigdy, wogule wszyscy mowili ze mala laleczka z iej z tymi kucykami zwlaszcza:-)

az zal obcinac bedzie, a wy obcinacie dzieciaki po roku? czy nie?
podcinacie czy 'po calosci'?

reklama
emotion, nie obcinamy bo nie mamy czego - Dusia łysa jak kolano, hehehe :) Ale jeśli chodzi o ten "zabobon" to dla mnie nie ma to zupełnego znaczenia i obetnę wtedy kiedy będzie taka potrzeba ;)

Nasza miała teraz anginę ropną, katar i trzydniówkę. Na katar psikałam wodą morską i samo wypływało - odciągałam katarkiem jak już była potrzeba (przez 2-3 dni po 1-2 razy dziennie, boję się przesadzić bo potem bardzo ciężko jest wyleczyć przesuszoną śluzówkę nosa...), bo to też walka ogromna. Na noc nasivin. Na szczęście choroby się już kończą :)

Emotion my nie obcinamy włosków. ale Anitka ma śliczne te kucyki i jakie długie już!!! nie obcinaj jej na razie, bo aż szkoda takich włosków :)
my na szczęście nie chorujemy od dłuższego czasu i mam nadzieję, że jeszcze długo tak zostanie. po antybiotyku branym w Wielkanoc mały nawet katarku nie miał.

Witam się chorobowo u nas też jakieś grypsko mały juz po katarku za to tatuś mega chory teraz i mnie cos dopadło ehh

czy ścinamy dzieci po roku ?? ja nie jestem zabobonna i jak jednego tak drugiego już ścinałam po 5 mc Igor był ścinany nieprzesadzająć 5 razy raz wmc mu podcianam włosy DSCN2571.jpg

Załączniki

• DSCN2571.jpg
    DSCN2571.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 47
ja też przesądna nie jestem, a i od obcięcia więcej włosów się małemu nie zrobi ...
u nas nie ma co za bardzo ścinać, dopiero zaczynają nam trochę rosnąć.

właśnie zaczęłam dawać małemu tran :) zobaczymy jak nam minie sezon zachorowań

Vinga my podajemy raz dziennie 10 kropelek juvitu c, bo juz z katarem wygralysmy ale teraz znowu walczymy ze zebami :-( dzis w nocy juz odpuscilam i znowu o 1 dalam ibum, a po 10minutach dziecko znowu jak aniol spalo.

Ulala jaki amant maly :) Strasznie mi sie podobaja chlopcy w takiej fryzurze jak twoj. My nie scinamy bo nie mamy co :zawstydzona/y: chociaz i tak juz mamy troche wiecej wlosow, ale uwazam ze dziewczynka powinna miec troche dluzsze wloski :)

Dziewczyny ile wstecz lekarz może wystawić zwolnienie? Miałam być w czwartek na wizycie i zapomniałam.... Umówiłam się na wtorek ale czy da radę wystawić tyle wstecz czy lepiej załatwić sobie od kogoś innego i czy wtedy na sobotę i niedzielę też?

reklama
Do góry