reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Witam nowe październikówki (dziwnie nam się ten miesiąc odmienia chyba nawet jako jedyny odstaje od reszty :-p)

Co do śluzu hmmm od kilku dni mam standardowo tak jak przed każdą miesiączką czyli mnóstwo mlecznego gęstego śluzu tak jak bym wycisnęła sobie klej z tubki i uczucie mokrości. Ponoć każda z nas ma inaczej więc kwestia indywidualna.

reklama
Witam się i ja a raczej my :-D
Jestem tu nowa wiec króciutko napisze o sobie :tak:
W piątek zrobiłam test no i wyszło ze jestem w ciązy staralismy sie o rodzenstwo dla naszej córeczki(za 2 tyg konczy 3 latka) 3 miesiace. obecnie mieszkamy w Irlandii Płn. I moze narazie to tyle :) Mam nadzieje ze mogę z wami posiedziec tu Oby nam te 9 miesięcy upłynęły w spokoju :tak:

Agnes, Magdus - witajcie dziewczyny, rozgosccie sie tutaj :) im nas wiecej tym weselej

Losiczka - widzialam wyniki, super wiadomosci, wielka radosc :) teraz juz mozesz sie spokojnie skupic na swojej kochanej Fasolce :)

Ja dzisiaj dzwonilam do mojej przychodni i umowilam sie na pierwsza wizyte z moja polozna, razem z moim K idziemy 21 lutego :)

ja tez mam takie uczucie "mokrosci", teraz sie juz do tego przyzwyczailam, bo wczesniej to latalam co chwila do toalety, zeby sprawdzic ;) oprocz tego, zadnych objawow, no czasem jest mi troche mdlo, ale tak sobie mysle, ze to chyba z wrazenia, kiedy sobie mysle, ze pod moim serduszkiem zamieszkala Fasolinka ;)

dziewczyny a bierzecie jakies witaminki dodatkowe? Ja od kilku miesiecy juz lykam Femibion 1, dzisiaj dokupilam sobie tez Mumomege z omega 3 i omega 6

pozdrawiam :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
agnes - kurcze ale suuuuuper !!! gratulacje!!!

magdus
- not o piąteczka =) ... mi też się udało za 3 razem :)

no wiec stan na dzisiaj hihi :
- lekkie mdłości ale nie dokuczliwe
- dużo śluzu
- bolące piersi
- dwie grubaśne krechy na teście zrobionym o 17:00

lori - ciągle mi się myli jak ktoś do Ciebie pisze to ja myśle że to do mnie :laugh2:

hej lorelain!

no mam nadzieję że zagoszczę tutaj na całe 8 miesięcy jakie zostały.

mi termin porodu wg OM wychodzi na 8.10.2012

z moich objawów to: brak @, śluzu dość dużo mam uczucie mokrości, brak apetytu, brak ochoty na słodkie co dla mnie jest nowością, trochę pobolewa brzuch jak na @ ale już co raz rzadziej, senność popołudniami i czasem mnie muli ale też głównie też wieczorami

a widzisz no mnie też bardziej męczy wieczorem...a mówią że niby poranne mdłości :laugh2:

w ogóle to myślałam wcześniej że bolą mnie piersi...ale nie ...myliłam się ... teraz to dopiero mnie bolą!

nikamo te upławy/duża ilość śluzu to chyba normalne. Ja też tak mam i muszę ciągle z wkładkami chodzić bo mam mokrą bieliznę :zawstydzona/y:
agnes magdus witajcie i gratuluję
krak ja narazie nie biorę żadnych witaminek prócz foliku, ale 6.01 mam wizytę u gina i zapytam się jakie witaminki by polecił.
A mnie dzisiaj pierwszy raz zmuliło jak poczułam zapach kotletów mielonych :baffled:

agnes - mnie w pierwszej ciąży tak szybko piersi nie bolały ... w ogóle objawy zaczęły mi się dopiero w 6 tygodniu ;-)

Bellka - kurcze coś z tym jest ... pamietam akcje w ciązy z Matusiem tak mi raz śmerdzialo mięso że wywaliłam całe zamrożone jakei miałam w lodówce bo myślałam że jest zepsute :sorry2::rofl2: .... a dzisiaj w pracy wszystko mi śmierdziało siarką :baffled: ... zauważyłam że muli mnei bardziej wieczorem i jak robie się głodna. jak coś zjem to przechodzi :happy:

reklama
Witajcie nowe mamusie i życzę spokojnych pozostałych 8 miesięcy:)
Kurcze u mnie ból piersi tragiczny wszystko mnie uraża ! No i dzis jestem potwornie wzdęta nic nie jadłam co by to mogło spowodować brr!
Jutro wizyta u gina aż się trochę denerwuje.
Miłego wieczorka!

Do góry