reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

I my gratulujemy synusia. Gabriel też nam się bardzo podoba.:tak:

Co do plucia u nas się zaczyna jak już ma dosyć i nie chce więcej jeść.

A chrzciny to już nie te czasy, że trzeba robić jak najszybciej bo co ludzie powiedzą. A traktowanie dzieci inaczej z powodu rozwodu rodziców to już brak słów.:wściekła/y:

Kaskid gratulacje:)

reklama
pesca-a może ma taką fazę na zabawę :tak: mój młody np podczas jedzenia sobie czasami coś ubzdura i też zaczyna pluć..i groźny głos mamy ani poważna mina nie działają:no: ja w takim momencie przeważnie przestaję go karmić, odchodzę na moment i wracam..później już ładnie zjada...ale wiem, że każde dziecko jest inne, więc..powodzenia w walce z pluciem :)

jeśli chodzi o tego nieszczęsnego księdza, mamy zamiar wybrać się do proboszcza i zobaczymy co on z tym zrobi? wikary ma nawyki starego proboszcza, który doskonale wiedział co się dzieje w każdej rodzinie i potrafił np. o mnie rozmawiać podczas kolędy z moja mamą:szok:...same widzicie, mieszkanie na wsi nie jest proste..dookoła czają się plotkary i dziwni ludzie....ale my jestesmy twardzi i się nie damy :-D

moje dziecko wczoraj po wielu prośbach powiedziało "tata"..wyobraźcie sobie mine W. urósł jakos tak nagle :-D

Postawa księży mnie załamuje. To jakieś średniowiecze momentami. No i jeszcze za wszystko trzeba płacić. Szkoda że mi w pracy dodatkowo nie płacą za zrobienie czegoś co nie wynika z moich obowiązków. Taki sam mam stosunek do napiwków:zawstydzona/y:

Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki - otóż ....od jakiegoś czasu brzydko pachnie z mojej pralki. Parę razy zamknęłam ją po praniu i musiało być gdzieś trochę wody. Czy można czymś usunąć ten zapach? Teraz to w ogóle strach ją otworzyć. Dobrze, że chociaż pranie tym nie przechodzi:szok:

Co do plucia, to chyba taka faza. Moja do tej pory łądnie jadłą, a teraz ma zaciesz że może trochę kaszką czy obiadkiem popluć:-D

klaczek-wlej może szklankę octu i puść jakieś szybkie pranie..i rada na przyszłość-po praniu nigdy nie zamykaj pralki:tak: a co do księży i płacenia-pytam go ile mnie to będzie kosztowało, a on"zwyczajowo przyjęte jest 100złotych, ale tutaj...no to rozliczymy już przy chrzcie":szok: boże widzisz i nie grzmisz....

klaczek, spróbuj do prania dosypywać Calgon. może trochę ją poczyści. pustego prania raczej nie puścisz w nowych pralkach.
co do plucia, to my ze 2 miesiące tamu taki etap przechodziliśmy. teraz buntuje się przeciw butli :no: ah te nasze buntowniki
co do księży to ja się już nie wypowiadam

My szykujemy się do wyjazdu, nie wiem w co ręce włożyć. Zwykle jadąc w góry wystarczało wrzucić do plecaka bieliznę, kilka koszulek, polar i szczoteczkę do zębów, a teraz... nie umiem się w tym wszystkim połapać ;) dlatego prawdopodobnie odezwę się już dopiero po powrocie, czyli po 28. Mam nadzieję, że moje Dziecko zarazi się miłością do gór :) no i ostatecznie kupiliśmy nosidło turystyczne Deuter Kid Comfort Plus, oby się sprawdziło.
kasikd moja bratanica (8m-cy) mogłaby być siostrą bliźniaczką Twojego Antosia, Pola ma jedynie ciemniejsze włoski. Szok! :)

My odpocztaku jemy na 2 razy czy na 3rzy raz. Butle jak i obiadki. Bo kilku lyzkach mloda pokazuje ze nie chce i zakrywa usta rekami a po 4-5 minutach juz wcina do konca. Z flacha tak samo, ierw ciumknie 1/4 wlachy a po 10-15 minutach dojada do konca reszte.

kkarolcia wiem co czujesz, ja szykowalam przeprowadzke [caly 'sprzet' do Polski] a od wczoraj sie pakuje do bagazu [resztki] masakra jakas !

hej kobietki po weekendzie :)
mój sobotni wyjazd naładował mi porządnie akumulatory:tak: co prawda wróciłam po 2 w nocy, ale było warto...chłopaki dali sobie świetnie radę beze mnie. Następny wypad w piatek, ale już krótszy ;-)
nie chcę przechawlić, ani zapeszyć, ale mały wreszcie po ponad miesiącu budzenia się w nocy po kilkanaście razy, zasypia ok 21 i śpi do rana:tak: więc dacie radę, to przechodzi hehe.

reklama
hej kobietki po weekendzie :)
mój sobotni wyjazd naładował mi porządnie akumulatory:tak: co prawda wróciłam po 2 w nocy, ale było warto...chłopaki dali sobie świetnie radę beze mnie. Następny wypad w piatek, ale już krótszy ;-)
nie chcę przechawlić, ani zapeszyć, ale mały wreszcie po ponad miesiącu budzenia się w nocy po kilkanaście razy, zasypia ok 21 i śpi do rana:tak: więc dacie radę, to przechodzi hehe.
Obyś miała rację z tym snem bo my od początku całą przespaną noc mieliśmy tylko jedną.

Do góry