elusl
Fanka BB :)
Pesca, w przypadku świeżo upieczonej mamusi;-) pracodawca nie może się nie zgodzić:Ale na zmniejszenie etatu pracodawca może się nie zgodzić, prawda? Świetny pomysł z tym zmniejszeniem etatu, powiem więcej mi pasowało by to idealnie ale obawiam się, że mogą się na to nie zgodzić. :-(
Art. 1867. § 1. Pracownik uprawniony do urlopu wychowawczego może złożyć pracodawcy
pisemny wniosek o obniżenie jego wymiaru czasu pracy do wymiaru nie niższego niż połowa
pełnego wymiaru czasu pracy w okresie, w którym mógłby korzystać z takiego urlopu.
Pracodawca jest obowiązany uwzględnić wniosek pracownika.
§ 2. Wniosek, o którym mowa w § 1, składa się na dwa tygodnie przed rozpoczęciem
wykonywania pracy w obniżonym wymiarze czasu pracy. Jeżeli wniosek został złożony
bez zachowania terminu, pracodawca obniża wymiar czasu pracy nie później niż z dniem upływu
dwóch tygodni od dnia złożenia wniosku.
Potwierdzili mi to również w inspekcji pracy, albo korzystasz z wychowawczego, albo zmniejszasz etat - oba wyjścia są dla nas, mam bezpieczne:-)
Polecam poczytać kodeks pracy: DZIAŁ ÓSMY UPRAWNIENIA PRACOWNIKÓW ZWIĄZANE Z RODZICIELSTWEM, a w razie wątpliwości dzwonić do inspekcji:-)
Ostatnia edycja: