G
guest-1673535084
Gość
My w maju lecimy do Sztokholmu, a w wakacje na Mazury prawdopodobnie lub nad Bałtyk )
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
- nie można wypowiedzieć umowy o pracę kobiecie na wychowawczym jeśli ten urlop trwa krócej niż 3 miesiące (czyli na dłuższym niż 3 m-ce mogą Cię zwolnić). W mojej firmie na tej podstawie zwalniają dziewczyny, także też boję się o pracę. )
Ale na zmniejszenie etatu pracodawca może się nie zgodzić, prawda? Świetny pomysł z tym zmniejszeniem etatu, powiem więcej mi pasowało by to idealnie ale obawiam się, że mogą się na to nie zgodzić. :-(LiZ_84, co to za beznadziejna firma, skoro ma takie podejście do mam!
odnośnie kodeksu pracy i praw mam, polecam udawać się z każdym nawet najbanalniejszym zapytaniem do Inspekcji Pracy - odpowiadają na każdy e-mail oraz na pytania zadawane telefonicznie. sama miałam zagwostkę odnośnie zmniejszenia etatu i należących mi się przy tym przerw na karmienie - na telefon rozwiali moje wątpliwości i teraz np. wiem, że aby zachować 1h na karmienie mogę zmniejszyć etat do 7/8, no i otrzymuję 1 rok ochrony, bo wykorzystuję zmniejszenie etatu zamiast iść na wychowawczy. i tak w pracy będę 6h, a tym samym będę miała więcej czasu dla swojego dzieciaczka:-)