reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Ulala u nas też jakiś brak apetytu tzn zjada swoją porcję ale muszę się z nią długo męczyć żeby zjadła a dzisiaj w nocy doszła jeszcze bezsenność:no::-(, ja myślę że to zęby zresztą już je idzie wyczuć palcem na dziąsłach jakby były przy samej górze tylko się jeszcze nie przebiły ale juz tak jest ze 2 tygodnie.

Pandziorka ja ostatnio też z ciemieniuchą walczyłam, przegapiłam ją bo Laura ma na czubku taką gęstą czuprynę że musiałam jej odgarnąć porządnie żeby zobaczyć, ale byłam zła na siebie że nie zauważyłam wcześniej ale dosłownie 3 razy posmarowałam grubo oliwką na pół godziny przed kąpielą, w kąpieli umyłam szamponem delikatnie pocierając gąbką, po kąpieli wyczesałam szczoteczką i powiem Ci że już prawie się pozbyliśmy tego paskudztwa.

Jak ja przeżyję dzisiejszy dzień to nie wiem, mężowi kazałam kupić VIBURCOL na wypadek kolejnej takiej nocy, on działa trochę uspokajająco, trochę przeciwbólowo a nie zaszkodzi bo to lek homeopatyczny, tylko też nie wiadomo czy pomoże bo podobno homeopatia nie na wszystkich działa

reklama
Kasia, niestety viburkol jest teraz od 6 miesiąca życia i na receptę... U nas też kiepsko, przez zęby... Ja daję po prostu paracetamol jak już widzę, że Mała się konkretnie męczy - zdarzyło się to dwa razy na razie. Nic to, trzeba dać radę!

ile wasze 3 miesięczne pociechy jedzą bo mój mały cos nie chce mi jeść jak zje 140 to jes cud 100-120 zjada na noc mu kleikiem zagęszczałąm mleko bardziej mu to smakowało ale od 3 dni cos mu sie podziało i co 3 godz to nawet nie ma mowy o jedzeniu zje ze 3 razy po 140 i na tym koniec jest zdrowy nie kaszle nie ma katarku ślini sie bardzo ale to chyba jeszcze nie zęby>??
ulala objawy zabkowania pojawiaja sie od 3 miesiaca czesto - nawet na kremach isze zeby od 3miesiaca smarowac - a zabki moga pojawic sie dopiero na 6 miesiecy.

140-120 t ladn9e je.
Moja calkowicie wybredna sie stala - i je sobie co 2 godzinki, po 20-40ml !! Raz na dobe zdarza jej sie zjesc tak okolo 100 ml ://
Staram sie zeby wiecej wszamala i jak zje naprzyklad 20 to po 10 minutach prezerwy daje jej wiecej i doje z 10 czy 20 ale to by bylo na tyle.

A tak to po troszku tylko- niewiem wlanie czy ja przestawic i jak z tym jedzeniem nech je co 3-4 h a konkretniej - bo tak to robi sie glodna - - ciumknie torche - ten pierwszy glodek zabije i jesc nie chce :/

Ostatnia edycja:
U nas od 3 tyg zycia widoczne dwie jasne plamki na dolnych dziasełkach dzisiaj zagladałam to jeden jakby się faktycznie chciał przebijać taka koroneczkę widac ale jeszcze pod skórą dziś też z jedzeniem masakra ale na silę 120 zjadł bo nie dałam mu spokoju niech je co 4 godziny nawet ale niech je , takiego aniołeczka miałam ale jak to juz zębowe sprawy to zrobi się diabełek przy zębach niestety to nieuniknione pamietam jak zeby mądrości rosły jaki to ból to co się dziwić maluszkom :(

Emotion - dla ciebie było by lepsze stałe karmienie np co3-4 godz ale jesli nie zechce to nic nie zrobisz ale co 10-20 min to uciązliwe takie karmienie

Ja nie jestem w stanie stwierdzić ile moje małe je, bo jemy tylko cycusia(MM dałam kilka razy, ale już odstawiłam). Choć patrząc na to jakie mam czasem napompowany piersi przed karmieniem i po to myślę, że tak miedzy 90 a nawet 140-150 może wciągnąć-wnioskuję tak na podstawie tego jak czasem odciągam. Krzysiu też się ostatnio strasznie się ślini, apatyt na szczęście ma.

Elutka - bo ty nam znikniesz mój starszy syn 13 latek wazy więcej od ciebie :) mi tak może leciec bo ja słonica jeszcze jestem ale 47 kg wagi szok:)

no my z jedzeniem też masakra. Tosiek po 2 dni nie je prawie wcale (może 200-300 ml przez cały dzień) ale ok 3 dnia nadrabia i wtedy pije 600-700. Pani dr potwierdziła, że to przez zęby i że dopóki ma humor to się nie przejmować. Wyczytałam, że w czasie ząbkowania ssanie z piersi czy butelki sprawia ból. Ostatnio spróbowałam go podstępnie łyżeczką nakarmić i wciągnął w ten sposób 80ml a z butli nie chciał, ale nie zawsze to działa.

Ja już wychodzę z mojej grypy, gorzej z młodym. Nie wiem czy się zaraził czy to od tych nieszczęsnych zębów ale gorączkuje. Wieczorem 38, w nocy 38,6 rano znów 38. Zbijamy paracetamolem. Chyba sie po południu przejdziemy do lekarza. Niestety, jesteśmy u rodziców więc znów nas czeka wizyta prywatna :(

Emotion - dla ciebie było by lepsze stałe karmienie np co3-4 godz ale jesli nie zechce to nic nie zrobisz ale co 10-20 min to uciązliwe takie karmienie

ona je co 2, 2,5 godziny
Ale zje sobie 20-40 ml, t ja po 5/10 minutach jeszcze raz jej daje butelke i probuje czy zje wiecej - wtedy sobie doje tak 10-20 ml [co w sumie na karmienie daje 40-60ml] Ale jako tako co okolo 2- 2,5 godziny

Ulala no właśnie u nas też są takie koroneczki pod skórą a jak zaciśnie dziąsła na palcu to czuć zęba

Emotion spróbuj Anitkę trochę przetrzymać, daj jej pić nawet niech całą butelkę wydoi a nakarm ją przynajmniej po 3 h przerwy wtedy próbuj jej dać żeby jak najwięcej zjadła, nie wiem czy masz tyle czasu żeby tak z nią siedzieć ale mm możesz podawać przez godzinę po przygotowaniu ja tak robiłam z synem jak był zaraz po operacji i nie miał siły jeść, dawałam mu jak nie chciał dawałam chwilę odpocząć i znowu i tak przez całą godzinę ale nie częściej niż co 3h. Mój Michał od urodzenia był na mm i od urodzenia dostawał butelkę co 4h (w szpitalu tak go karmili). Chodzi o to żeby Ci się mała nauczyła jeść z butli "na żądanie". Ja nie mam (odpukać) takich problemów z jedzeniem mała zjada co 3h 150-170 ml, za to taki mały pulpet z niej. Ale przynajmniej wiem że jest najedzona i jak między karmieniami marudzi to dostaje herbatkę, potrafi wydoić całą butlę ale nie przeszkadza jej to za pół godziny zjeść mleka.

Netika
ale porobili z tym VIBURCOLEM, przecież ja go dawałam mojemu synowi jak był mniejszy niż 6 m-cy a on był przecież chory na serce to jak jemu nie szkodziło to czemu 3 lata później zdrowemu dziecku nie można go podać. Ja się nawet pytałam pediatry i powiedziała mi wyraźnie że napewno jej nie zaszkodzi tylko żeby nie przesadzać z ilością. No ale teraz to nawet witaminę D3 bez recepty można kupić tylko w kapsułkach za 40zł które starczą na trochę ponad miesiąc a na tą w kropelkach, połowę albo i lepiej tańszą, która starczy na pół roku trzeba mieć receptę. Chyba specjalnie tak jest żeby matki kupowały tę droższą

Wernkika powrotu do zdrowia życzę

reklama
Kasia, pytałam pediatry o virbucol na pierwszym szczepieniu i ona mi właśnie powiedziała, że teraz jest od 6. miesiąca i na receptę. Może to podobna sytuacja jak z witaminą D3 i na upartego też da się te czopki kupić?
wernkika, zdrówka dla Was, przede wszystkim dla Małego! Ja i synek jesteśmy mega kaszlący a na szczęście Dorotka się jakoś trzyma!

Do góry