M
malenstwo20
Gość
Witam porannie.
miałam ciężką noc. Mama B zasłabła w środku nocy wołała, dzwoniłam po pogotowie a do mnie babka że nie ma zagrożenia życia i by po wizyte domową dzwonić. i się rozłaczyła. zaraz brat B dzwonił a ja zaczęłam okłady zimne robić na ciało bo cała rozpalona była. pogotowie przyjechało to było już jej trochę lepiej a teraz ja w pracy a brat B został i pilnuje wiem że znów słabo się czuje. jak nie przejdzie to znów po pogotowie. te upały ludzi mogą wykończyć.
teraz troche spiaca jestem. i martwie sie jak tam ona ale jestem pod tel. mam nadzieje że przejdzie.
zgadzam się. przepisy przepisami a przychodnie swoje.
erde zdrówka
miałam ciężką noc. Mama B zasłabła w środku nocy wołała, dzwoniłam po pogotowie a do mnie babka że nie ma zagrożenia życia i by po wizyte domową dzwonić. i się rozłaczyła. zaraz brat B dzwonił a ja zaczęłam okłady zimne robić na ciało bo cała rozpalona była. pogotowie przyjechało to było już jej trochę lepiej a teraz ja w pracy a brat B został i pilnuje wiem że znów słabo się czuje. jak nie przejdzie to znów po pogotowie. te upały ludzi mogą wykończyć.
teraz troche spiaca jestem. i martwie sie jak tam ona ale jestem pod tel. mam nadzieje że przejdzie.
masz racje i ja wiem o tych przepisach ale nic to nie wnosi do mojej sytuacji...
przepisy przepisami ale jak pójdziesz do przychodni ze zwykłym przeziębieniem to nikogo nie interesuje że jesteś w ciąży ważny jest tylko papierek że jesteś ubezpieczona...
a poza tym jako studentom do 26 roku życia przysługuje nam ubezpieczenie z rodzicami wiec o jakim kombinowaniu tu mowa?? korzystamy tylko z tego co nam przysługuje...
i jeszcze opiekę mamy do 42 dni po porodzie - dobrze, a co potem?? wolę mieć sprawę rozwiązaną teraz niż w środku zimy z dzieckiem chodzić po urzędach...
jak więc widać to nie jest takie proste a ubezpieczenie nam się należy z rodzicami więc ja mam zamiar z tego korzystać póki mogę :-)
ja spadam do pracy...odezwę się potem :-) trzymajcie się dziewczyny :-)
zgadzam się. przepisy przepisami a przychodnie swoje.
erde zdrówka