reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

reklama
Paula - po prostu zacznij baaaaaaaardzo często korzystać z dolnej łazienki, aż stanie się to uciążliwe na tyle, że będą się spieszyć z Twoją, wiesz.. ciężarna to sika - CO CHWILĘ, czasem robi jej sie słabo i MUSI sie odświeżyc, często się poci, więc CZĘSTY prysznic jest konieczny ... no i ma... zatwardzenia :-D:-D:-D:-D:-D:-D

uszyłam Majce sukienkę kosmitki, jak sie odziej w piątek, to wstawię fotkę, bo do tego będziemy motać jeszcze jakieś czułki na głowie i na rękach sreberka, więc będzie moja srebrzysta kosmitka :-)
Właśnie! jak mam iść na dół co chwilę siku to już mi się tego sikania odechciewa :no: No, ale mus to mus.
A ja jeszcze nie odkryłam co to są zatwardzenia i mam nadzieję nie odkryć :sorry2: W zamian czasami kilka razy dziennie idę do kibelka odrobinę schudnąć ;-)
A prysznic i owszem, a teraz u nas tropikalne upały :cool2::cool2::cool2:

Fajna taka mama co to uszyć potrafi i ugotować, i upiec pyszności!! Jesteś moim numerem JEDEN!
Moja mama też taka fajna, ale ja już raczej w męską stronę. Umiem i wolę majsterkować niż gotować czy szyć. Mimo, że to też potrafię.

Karola ja w Narutowiczu bede rodzic,dlatego też do tej szkoły rodzenia chodze. Długo sie zastanawiałam który szpital wybrać i w końcu Narutowicz wygrał pod wieloma względami.Chodze też do lekarza z tego szpitala. oczywiście ma dużo wad ale każdy szpital ma,a ktorys trzeba wybrac;-)

co do pampersów wielorazowych to ja chcę przekonać B by spróbować je. bo dobry pomysł ale nie wiem czy będzie mi się chciało je prać.

Biały jeleń dobre mydło i białe rzeczy też bardzo ładnie odpiera. też polecam

Majeczka26 ja ttez porodówka i poród bez bolu ale z glupim lekarzem co chcial cc zrobic i synek sie przestraszył że sam wyszedł w kilka minut. ciekawe jak bedzie na serio

Karola.M ja nie planuje. kiedyś szkół rodzenia nie było i dawały kobiety radę.

nikamo zdrówka

jnie robie tych pierogów na razie, bo poszłam na łatwiznę i zrobiłam gołąbki bez zawijania, takie z siekaną kapustką w środku (małż sikał :-) )

ale się uśmiałam - mąż sikał....;p :-D

ja miałam dziś załatwic rejestracje w UP ale nie pojechałam nie dałam rady wstać wczesnie,. jutro jade napewno.
jestem wsciekla :wściekła/y: na mieszkaniu ktore wynajmujemy z B, od kwietnia zabieraja sie z podłaczeniem centralnego do pokoju i nic nie ruszone nawet woda nie spuszczona z starych kaloryferów. nic nie robią. a po 20 napewno już będziemy chcieli tam spowrotem wejść i mieszkać, żyć. byłam dziś na mieszkaniu i normalnie szlag mnie chyba jasny trafi. ciekawe kiedy chcą zacząć

Karola z tego co czytalam na stronie Ujastka to trzeba takie zaswiadczenie, mam zamiar w poniedzialek na wizycie wziąć takie od lekarza
Debi dobrze wiedzieć, ze któraś z nas z KRK bedzie rodzic w NArutowiczu, zdasz relacje ;-) Karola a Ty z Żeromskiego ;-) chociaz my to mozemy sie spotkać gdzies na porodówce ;-)

nikamo zdrówka Ci życzę!

Właśnie! jak mam iść na dół co chwilę siku to już mi się tego sikania odechciewa :no: No, ale mus to mus.
A ja jeszcze nie odkryłam co to są zatwardzenia i mam nadzieję nie odkryć :sorry2: W zamian czasami kilka razy dziennie idę do kibelka odrobinę schudnąć ;-)
niestety ja juz odkryłam, co to jest, od kilku dni :-(

dzieki dziewczyny za słowa wsparcia z morfologią i czepiania sie tej samej żyły wciąż.. juz dzis uslyszalam, ze co ja taka delikatna jestem :baffled:
kiepski dzień mam dzis a wieczór jeszcze gorszy, znów ryczę z byle czego i nie bede Was zarażać, dobrego wieczorku Wam życzę!

Karola z tego co czytalam na stronie Ujastka to trzeba takie zaswiadczenie, mam zamiar w poniedzialek na wizycie wziąć takie od lekarza
Debi dobrze wiedzieć, ze któraś z nas z KRK bedzie rodzic w NArutowiczu, zdasz relacje ;-) Karola a Ty z Żeromskiego ;-) chociaz my to mozemy sie spotkać gdzies na porodówce ;-)

kiepski dzień mam dzis a wieczór jeszcze gorszy, znów ryczę z byle czego i nie bede Was zarażać, dobrego wieczorku Wam życzę!

Ja mam jeden szpital i problem gdzie rodzić rozwiązany ;-) :laugh2:
Życzę żeby szybko humorek wrócił do normy. A jak nie to będziemy inaczej z nim rozmawiać!!
No, to postraszyłam :cool2:

Czy wszystkie planujecie iść do szkoły rodzenia????
nie planuję bo dla mnie to strata czasu i pieniędzy. Tak samo jak posiadanie własnej opłaconej położnej.
Mam wskazanie do cc ale tak sobie myślę że jakbym się na początku października za mycie okien wzięła i sprzątanie w pawlaczach.. może jakieś wycieczki po schodach ( wysokie 3piętro) to ta moja szyjka się przeprosi i sama otworzy jak trzeba i mała wyjdzie którędy trzeba :-D

Wróciłam własnie od lekarza i niestety mam zapalenie oskrzeli dostałąm Duomox i wziewy :(((((
no nie!!
koniecznie coś osłonowego mocnego bierz bo duomox to silny antybiotyk jest.
I duużoo zdrówka.

zrobiłam gołąbki bez zawijania, takie z siekaną kapustką w środku (małż sikał :-) ) i wyszły pycha

nie zmieniam postu, niechaj radość wśród złośliwców zagości
oj jak dobrze że nie zmieniłaś.. parsknęłam śmiechem.. ale mnie to rozbawiło :) kocham literówki :-D

reklama
Witajcie Babeczki:)

Ja tylko na chwilke wpadłam żeby dac znak życia. Doczytam Was wieczorkiem bo teraz padam ze zmeczenia. Wróciłam własnie od lekarza i niestety mam zapalenie oskrzeli dostałąm Duomox i wziewy :(((((
Pozdrawiam Was mocno !!
Ojej zdrówka.
Majeczka czyżby hormony Ci dzisiaj szalały?
Ja też mam rodzinę w niemczech i to raczej zależy od osoby żeby nie kąpać maleństwa przez tydzień.Ja sobie tego osobiście nie wyobrażam ,mojego starszego synka kąpiemy codziennie i nawet jak jest chory to szybki prysznic mu robimy, przez 6lat może z 5 razy poszedł tylko przetarty mokrym ręcznikiem. Wiedział ,że po kąpieli bajeczka i spać ,a teraz to więcej sobie pozwala,ale nie wykąpany nie pójdzie spać.

Do góry