reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Ptyśka też jestem bardzo ciekawa tych wynalazków, ostatnio mocno się reklamują. Jakbyś coś się dowiedziała to nam napisz.

Ja miesiąc temu dostałam od lekarki numer do położnej ale jakoś nie miałam weny zadzwonić. Coś mi się wydaje, że pójdę na żywioł, bo w planowaniu to jestem cienias.

reklama
No właśnie opinie ma ten balonik dobre kosztuje 330zł więc wolałabym posłuchac opinii kogoś że tak powiem wiarygodnego dlatego poczekam może reszta dziewczyn się wypowie a te prądy uśmierzajace ból to ja tam wszystko zastosuje bo panikara jestem i nawet powyrywam włosy z głowy żeby zapomnieć o bólu :-D

Malinova mówisz że się reklamuja ? oj to ja jestem w lesie bo dopiero się teraz o nich dowiedziałam :szok:

Polcia jak to zrobiłaś ze urodziłas pierwsze dziecko tak szybko :szok: jesteś moją nadzieją :-D

hej

ale dzis ladnie, wreszcie sloneczko

my po 12 wyruszamy do szpitala po odbior wynikow i posiewu

kurde wiecie co, R teraz wyszedl zobaczyc te borowki i mowi ze 2 szpaki odlecialy :szok::szok::szok:.
Teraz szuka kamery zeby ustawic i sprawdzic czy to nasi "zlodzieje" :baffled::szok::szok:
Jak tak to wkur... sie jeszcze bardziej, bo jesli by to ktos zerwal jak nas nie bylo to raz a teraz juz bede caly tydzien i bym zerwala bo nic nie zamrozilam jeszcze. A jak to szpaki to nic z tym nie zrobie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

- co do prania ciuszkow to ja upralam tylko rozmiar 56 i 62, reszty nie

- o tych wynalazkach to nigdy nie slyszalam wiec nie wiem

jutrzenka u mojego męża u rodziców szpaki na spółkę z kosami rozprawiły się z borówką, teraz będzie założona siatka bo jeszcze sporo niedojrzałych zostało a te szkodniki tylko czekają pod krzakiem

Emotion - biedna jesteś, zgaga powduje te wymioty??
ptyśka - super ze masz tyle informacji juz, na pewno to uspokaja.. ja nie planuje nikogo opłacać, wynajmować, szukać..
Jutrzenko - piszesz o borówkach i o tym, że sąsiadów podejrzewasz.. przyuważ czy nie macie szpaków - i moim rodzicom i teściom borówkę w ciągu kilku godzin ogołociły ptaki i to z dokładnością prawie co do jednego ziarenka a tez czekali aż dojrzeje i zbierali co kilka dni... tato w tym roku poszedł na sposób i kupił olbrzymie siatki, zarzucił na krzaki i przymocował do ziemi, tylko jak ktos idzie zrywac to wchodzi pod ten "namiot" ;-) nie powiem bo i na ten patent szpaki znalazły rozwiązanie, ale jest im duzo trudniej
Paula WOW to remont na całego widzę! kciuki żeby Twoja "ekipa" sprawnie i szybko skończyła ;-)
Karola jak ja Ciebei dobrze rozumiem.. przemeblowanie i niestety mały remont w pokoju musimy zrobic i to dopeiro moze za tydzień - dwa.. a w dodatku mamy tez tylko 3 body dla Wojtusia i wczoraj dostalismy od mojej siostry taki uroczy sweterek, ale dopeiro na 72cm ;-) to nasz cały dobytek dla maluszka:-( zyczę Ci dobrego dnia w pracy!

Wpadam w coraz większą chandrę czytając że Wy juz pakujecie torby do szpitala.. my kompletnie nic jeszcze nie mamy, nawet pomysłu na przemeblowanie pokoików:-(wszystko odkładamy na wolny czas, mój mąż w przyszlym tygodniu zaczyna urlopik krótki bo krótki, ale zbiegnie sie to z moim pojsciem juz na odpoczynek - od wtorku przyszlego mam zamiar isc juz na L4 do końca ciąży.. mam wielką nadzieje ze wtedy cos zdziałamy, bo czuje sie zoraz gorzej z tym, ze nawet nie mam listy co mam kupić, co dopiero wykonać to :-(
oki nie przynudzam, jakis kryzys egzystencjalny mnie dziś dopadł, a wczoraj mielismy taki dobry dzień, maluszek tak dokazywał, ze mojego męża solidnie skopał gdy tylko ręke przykładał do brzuszka ;-) cóz humory ciężarnej :-(

Mamba,sonka,netika podam tu ten spis on jest krótki bo tylko ogólnikowo na razie mi dała a na dwa tygodnie przed porodem i tak muszę się z nią spotkać przekazać wiadomości z wizyty ostatniej od lekarza i wtedy mi skompletuje wszystko :
-dokumenty (dowód ubezpieczenia!,grupa krwi,karta ciąży,dowód,karta chipowa)
-przybory toaletowe
-podkłady SENI
-podpaski Bella
-termometr
-koszula do porodu lub t-shirt dłuższy
-2 koszule do karmienia
-kapcie
-2 reczniki
-reczniki papierowe
-woda mineralna 2x1,5l i mała z dziubkiem do picia
-5 pieluch tetrowych
-1 flanelowa
-pampersy
-recznik dla dziecka
-ubranka(body,śpioszki,rękawiczki lub skarpetki)
-chusteczki do pupy
-maść do pupy alantan

Dla taty jak będzie rodzić to 25zł na ubranko i kapcie albo folię na buty.

Także chyba taka standardowa lista.

Dziś się znów wierciłam ja już w ogólę nie umiem się wyspać.Brzuch mnie pobolewa.Jestem już marudna jak stara baba a gdzie tam jeszcze 2 miechy.
Ja z racji tego że kompletuję wszystko od początku to poszło hurtem do prania i już. Dzięki za listę ja przymierzam się co prawda do Wyspiana no, ale zawsze to jakaś pomoc. Musze tylko do koleżanki zadzwonić bo jej mama jest tam położną i się jakoś umówić.
Sonka- zazdroszczę tych beztroskich chwil.. cieszcie się sobą ;-):tak:
Jutrzenka- :szok::szok: Paula ma racje- najgorsza jest ta świadomość,że już nic z tym nie zrobisz. I złość, bo nie ma się na kogo wykrzyczeć. Mi się wydaje,że to robota sąsiadów, bo ludzie "z ulicy" raczej baliby się ryzykować. Sąsiedzi jednak trochę lepiej was znają i wiedzą,że jak aut pod domem nie ma, to znaczy że wybyliście..
Azorek- brawo dla Amelki.. mnie też tekst "Mama look.." rozwalił :-) Moja córa siusia do nocnika od 2urodzin, ale dopiero zaczynamy przygodę z suchymi nocami, bo wcześniej cały czas był pampers :tak: Do października mam zamiar mieć to z głowy, bo wolę kupować jedną paczkę pampków niż dwie :-p

Paula- czyli już światełko w tunelu jest-przynajmniej od strony kuchni :-) Podeślij swoją ekipę remontową do mnie,bo mój mąż cos się ociąga :rofl2:

Ptyska- ja już nie tylko w nocy marudzę- każde wejście po schodach czy schylenie się po coś do szafki jest dla mnie jak za karę :sorry2: co to będzie po 70-ce?:-D

Nikola- 100lat dla małej ksieżniczki!! :-)

Dziewczyny, które juz prały i prasowały ubranka-
czy wy zajęłyście się tymi pierwszymi rozmiarami do 62 czy jak już robiłyście,to robiłyście wszystko? Tak sobie myślę,że te większe rozmiary- 74,80 itd będą nam potrzebne za minimum rok:-p.

Ja też się nie wysypiam więc to normalka. A dzisiaj znów cudowne sny związane z dzieciakiem no i standardowo wąż się też pojawił i pół mojej rodzinki:sorry2: Zwariowane te sny
Sonka fajnie że tak sympatycznie spędzacie czas
Jutrzenka też bym sie wkurzyła biorąc pod uwagę że te owoce teraz takie drogie ze szok:szok:

reklama
Majeczka - ja właśnie listę skompletowałam w miarę i mogę Ci podesłać:-) takie najpotrzebniejsze rzeczy spisałam i myślę że na początek powinno starczyć:-D
więc jak chcesz to daj znać;-) w końcu jesteśmy w tej samej sytuacji więc musimy się wspierać:-D:-D

Kochana, oczywiscie ze chce!! podeślij mi prosze na priv, a ja obiecuje poprawe od przyszlego tygodnia i tez cos przemyślę, spiszę i podeślę;-)

Do góry